امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 22 مهر 1394 ساعت 20:09:29
اختصاصی/تدبّر در قرآن (38)

بسم اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيمِ

::درس سی و هشتم به تاریخ:23 مهر 94

::قرار چهل روزه : نماز اول وقت

::قرار روز : السلام علیک یا اباعبدلله

::هدیه به : امام حسین علیه السلام

::تدبر در سوره مبارکه : شرح/بخش دوم

سورة الشرح‏

بِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ أَ لَمْ نَشرَحْ لَك صدْرَك‏(1) وَ وَضعْنَا عَنك وِزْرَك‏(2) الَّذِى أَنقَض ظهْرَك‏(3) وَ رَفَعْنَا لَك ذِكْرَك‏(4) فَإِنَّ مَعَ الْعُسرِ يُسراً(5) إِنَّ مَعَ الْعُسرِ يُسراً(6) فَإِذَا فَرَغْت فَانصب‏(7)وَ إِلى رَبِّك فَارْغَب‏(8)

بنام خداوند بخشنده مهربان

1 -آيا ما سينه تو را گشاده نساختيم ؟

2 -و بار سنگين را از تو بر نداشتيم ؟

3 -همان بارى كه سخت بر پشت تو سنگينى مى‏كرد.

4 -و آوازه تو را بلند كرديم.

5 -بنابر اين مسلما با سختى آسانى است.

6 -و مسلما با سختى آسانى است.

7 -پس هنگامى كه از كار مهمى فارغ مى‏شوى به مهم ديگرى پرداز!

8 -و به سوى پروردگارت توجه كن.

تدبر:

ما تو را مشمول انواع نعمت ها ساختيم/

لحن آيات آميخته با لطف و محبت فوق العاده پروردگار و تسلى و دلدارى پيغمبر اكرم (ص‏) است.

در نخستين آيه به مهمترين موهبت الهى اشاره كرده مى ‏فرمايد : آيا ما سينه تو را گشاده نساختيم ( ا لم نشرح لك صدرك).

نشرح از ماده شرح در اصل به گفته راغب در مفردات به معنى گسترش دادن قطعات گوشت و توليد ورقه‏ هاى نازكتر است سپس مى ‏افزايد منظور از شرح صدر گسترش آن به وسيله نور الهى و سكينه و آرامش خداداد مى‏ باشد و بعد مى‏ گويد شرح دادن مشكلات سخن به معنى گسترش آن و توضيح معانى مخفى است به هر حال شك نيست كه منظور از شرح صدر در اينجا معنى كنائى آن است و آن توسعه دادن به روح و فكر پيامبر است و اين توسعه مى تواند مفهوم وسيعى داشته باشد كه هم وسعت علمى پيامبر را از طريق وحى و رسالت شامل گردد و هم بسط و گسترش تحمل و استقامت او در برابر لجاجت ها و كارشكني هاى دشمنان و مخالفان.

و لذا هنگامى كه موسى بن عمران ماموريت دعوت فرعون طغيانگر را پيدا مى‏ كند اذهب الى فرعون انه طغى بلافاصله عرض مى‏ كند رب اشرح لى صدرى و يسر لى امرى خداوندا سينه‏ام را گشاده ساز و كار را بر من آسان كن ( طه 25 - 26).

و در جائى ديگر خطاب به پيغمبر اكرم (ص‏) آمده است فاصبر لحكم ربك و لا تكن كصاحب الحوت اكنون كه چنين است منتظر فرمان پروردگارت باش استقامت و شكيبائى كن و مانند يونس مباش ( كه بر اثر ترك شكيبائى لازم گرفتار آنهمه مشكلات و مرارت شد ) ( قلم - 48 ) .

شرح صدر در حقيقت نقطه مقابل ضيق صدر است چنانكه در آيه 97 سوره حجر مى ‏خوانيم و لقد نعلم انك يضيق صدرك بما يقولون : ما مى ‏دانيم كه سينه تو بخاطر گفتگوهاى ( مغرضانه ) آنها تنگ مى‏ شود اصولا هيچ رهبر بزرگى نمى ‏تواند بدون شرح صدر به مبارزه با مشكلات رود و آنكس كه رسالتش از همه عظيم تر است ( مانند پيغمبر اكرم ) شرح صدر او بايد از همه بيشتر باشد طوفانها آرامش اقيانوس روح او را بر هم نزند مشكلات او را به زانو در نياورد كارشكني هاى دشمنان مايوسش نسازد سؤالات از مسائل پيچيده او را در تنگنا قرار ندهد و اين عظيمترين هديه الهى به رسول الله بود .

 لذا در حديثى آمده است كه پيامبر مى‏فرمايد : من تقاضائى از پروردگارم كردم و دوست مى ‏داشتم اين تقاضا را نمى ‏كردم عرض كردم خداوندا پيامبران قبل از من بعضى جريان باد در اختيارشان قرار دادى ، و بعضى مردگان را زنده مى‏ كردند ، خداوند به من فرمود : آيا تو يتيم نبودى پناهت دادم ؟ گفتم آرى ،

فرمود : آيا گمشده نبودى هدايتت كردم ؟ عرض كردم : آرى ، اى پروردگار ! فرمود : آيا سينه تو را گشاده ، و پشتت را سبكبار نكردم ؟ عرض كردم : آرى اى پروردگار ! اين نشان مى‏ دهد كه نعمت شرح صدر ما فوق معجزات انبيا است ، و به راستى اگر كسى حالات پيامبر (ص‏) را دقيقا مطالعه كند و ميزان شرح صدر او را در حوادث سخت و پيچيده دوران عمرش بنگرد يقين مى‏ كند كه اين از طريق عادى ممكن نيست ، اين يك تاييد الهى و ربانى است .

در اينجا بعضى گفته‏ اند كه منظور از شرح صدر همان حادثه ‏اى است كه در طفوليت يا جوانى پيغمبر (ص‏) واقع شد كه فرشتگان آسمان آمدند و سينه او را شكافتند و قلبش را بيرون آورده شستشو دادند ، و آن را از علم و دانش و رأفت و رحمت پر كردند.

بديهى است كه منظور از اين حديث اين قلب جسمانى نيست ، بلكه كنايه و اشاره‏اى است به امدادهاى الهى از نظر روحى و تقويت عزم و اراده پيغمبر و پاكسازى او از هر گونه نقايص اخلاقى و وسوسه‏ هاى شيطانى.

ولی به هر حال دليلى نداريم كه آيه مورد بحث اشاره به خصوص اين ماجرا باشد ، بلكه مفهومى گسترده و وسيع دارد كه اين داستان ممكن است مصداقى از آن محسوب شود.

و به خاطر همين شرح صدر بود كه پيامبر (ص) به عالى‏ترين وجهى مشكلات رسالت را پشت سر گذاشت ، و وظائف خود را در اين طريق به خوبى انجام داد.

سپس به ذكر موهبت ديگرى از مواهب عظيم خود به پيامبر (ص‏) پرداخته مى‏افزايد : آيا ما بار سنگين را از تو برنداشتيم ! ؟ ( و وضعنا عنك وزرك).

همان بارى كه سخت بر پشت تو سنگينى مى‏ كرد ( الذى انقض ظهرك ) .

وزر در لغت به معنى سنگينى است ، واژه وزير نيز از همين معنى مشتق شده است ، چون بارهاى سنگين حكومت را بر دوش مى‏كشد ، و گناهان را نيز به همين جهت وزر گويند چرا كه بار سنگينى است بر دوش گنهكار.

انقض از ماده نقض به معنى گشودن گره طناب ، يا جدا كردن قسمتهاى به هم فشرده ساختمان است ، و انتقاض به صدائى گفته مى ‏شود كه به هنگام جدا شدن قطعات ساختمان از يكديگر بگوش مى‏رسد ، و يا صداى مهره‏ هاى كمر به هنگامى كه زير بار سنگينى قرار مى‏ گيرد.

اين كلمه در مورد شكستن پيمانها و قراردادها نيز به كار مى‏رود و مى‏گويند فلان كس نقض عهد كرد .

به اين ترتيب آيه فوق مى‏گويد : خداوند آن بار سنگين و كمرشكن را از تو برداشت.

اين كدام بار بود كه خداوند از پشت پيامبرش برداشت ؟ قرائن آيات به خوبى نشان مى ‏دهد كه منظور همان مشكلات رسالت و نبوت ، و دعوت به سوى توحيد و يكتاپرستى ، و برچيدن آثار فساد از آن محيط بسيار آلوده بوده است ، نه تنها پيغمبر اسلام (ص) كه همه پيغمبران در آغاز دعوت با چنين مشكلات عظيمى روبرو بودند ، و تنها با امدادهاى الهى بر آنها پيروز مى ‏شدند ، منتها شرائط محيط و زمان پيغمبر اسلام (ص‏) از جهاتى سخت‏تر و سنگين‏تر بود .

بعضى نيز وزر را به معنى بار سنگين وحى در آغاز نزول ، تفسير كرده ‏اند.بعضى نيز به ضلالت و گمراهى و لجاج و عناد مشركان.و بعضى به اذيت و آزار فوق العاده آنها.و بعضى به اندوه ناشى از وفات عمويش ابو طالب و همسرش خديجه و بالاخره بعضى به مساله عصمت و پاكى از گناه تفسير كرده ‏اند.ولى ظاهرا همان تفسير اول از همه مناسبتر است ، و اينها شاخ و برگى براى آن محسوب مى ‏شود.و در سومين موهبت مى‏ فرمايد:ما آوازه تو را بلند كرديم ( و رفعنا لك ذكرك).

نام تو همراه اسلام و نام قرآن همه جا پيچيد ، و از آن بهتر اينكه نام تو در كنار نام الله هر صبح و شام بر فراز ماذنه ‏ها و هنگام اذان برده مى ‏شود ، و شهادت به رسالت تو ، در كنار شهادت به توحيد و يگانگى خداوند نشان اسلام ، و دليل پذيرش اين آئين پاك است.

چه افتخارى از اين برتر ، و رفعت مقامى از اين بالاتر تصور مى‏ شود ؟ ! در حديثى از پيغمبر اكرم (ص‏) در تفسير اين آيه مى‏ خوانيم كه فرمود : جبرئيل به من گفت : خداوند متعال مى‏گويد : هنگامىكه نام من برده مى‏شود نام تو نيز همراه من ذكر مى‏ شود ( و در عظمت مقام تو همين بس).

تعبير به لك ( براى تو ) تاكيدى است بر اينكه نام و آوازه پيامبر را على‏ رغم تمام آن كارشكني ها و دشمنى‏ ها بلند ساخت.

در اينجا سؤالى مطرح است كه اين سوره در مكه نازل شده در حالى كه گسترش اسلام ، و حل مشكلات رسالت ، و برداشتن بارهاى سنگين از دوش پيامبر (ص) و بلند شدن آوازه او در اقطار جهان ، در مدينه واقع شد.

در پاسخ اين سؤال بعضى گفته‏ اند : منظور اين است كه بشارت آن قبلا به پيامبر (ص‏) داده شد ، و همان بود كه بار اندوه و غم را از دل او برداشت ، و گاه گفته‏ اند : فعل ماضى در اينجا معنى مستقبل را مى‏ بخشد ، و نويدى است نسبت به آينده .

ولى حق اين است كه قسمتى از اين امور در مكه مخصوصا در اواخر دوران سيزده‏ ساله ‏اى كه پيغمبر اكرم (ص) در مكه مشغول به دعوت مردم بود تحقق يافت ، ايمان در قلوب عده زيادى نفوذ كرد ، و مشكلات نسبة كمتر شد اسم و آوازه پيغمبر اكرم (ص‏) ، همه جا پيچيد ، و زمينه براى پيروزي هاى بزرگ آينده فراهم گشت .

جالب اينكه حسان بن ثابت شاعر معروف پيامبر (ص‏) در مدح آن حضرت به مضمون همين آيه در شكل زيبائى اشاره كرده ، مى ‏گويد : و ضم الاله اسم النبى الى اسمه اذا قال فى الخمس المؤذن اشهد و شق له من اسمه ليجله فذو العرش محمود و هذا محمد خداوند اسم پيامبر را به اسم خود ضميمه كرد در آن هنگام كه مؤذن در پنج نوبت اشهد ... مى‏ گويد.

 در آيه بعد به پيامبرش مهمترين بشارت را مى‏دهد و انوار اميد را بر قلب پاكش مى‏پاشد ، و مى‏فرمايد : قطعا با سختى آسانى است ( فان مع العسر يسرى ) باز تاكيد مى‏ كند قطعا با سختى آسانى است ( ان مع العسر يسرى ) غم مخور مشكلات و سختي ها به اين صورت باقى نمى‏ ماند ، كارشكني هاى دشمنان براى هميشه ادامه نخواهد يافت ، و محروميت هاى مادى و مشكلات اقتصادى و فقر مسلمين به همين صورت ادامه نمى ‏يابد.

آنكس كه تحمل مشكلات كند ، و در برابر طوفانها ايستادگى به خرج دهد روزى ميوه شيرين آن را مى‏ چشد ، روزى كه فرياد دشمنان خاموش ، كارشكني ها بى رنگ ، جاده‏هاى پيشرفت و تكامل صاف ، و پيمودن مسير حق آسان خواهد شد .

گرچه بعضى از مفسران اين آيات را اشاره به فقر مالى عمومى مسلمانان در آغاز ظهور اسلام شمرده‏اند ، ولى گستردگى مفهوم آيات همه مشكلات را شامل مى‏ شود ، اين دو آيه به صورتى مطرح شده كه اختصاص به شخص پيامبر اكرم (ص) و زمان آن حضرت نيز ندارد و بلكه به صورت يك قاعده كلى و به عنوان تعليلى بر مباحث سابق مطرح است ، و به همه انسانهاى مؤمن مخلص و تلاشگر نويد مى‏ دهد كه هميشه در كنار سختي ها آسانيها است ، حتى تعبير به بعد نمى‏كند بلكه تعبير به مع كه نشانه همراهى است مى ‏كند .

آرى چنين است كه با هر مشكلى آسانى آميخته ، و با هر صعوبتى سهولتى همراه است ، و اين دو هميشه با هم بوده و با هم خواهند بود.

والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته

ف - پورسلطان





  تعداد بازديدها: 5412


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
علی‌اکبر صالحی: ایران در میانه مثلث آمریکا، چین و روسیه با یک فاصله برابر قرار گیرد/ یک لغزش حتی از سوی رئیس‌جمهور یا شخصیت شاخص می‌تواند اثر قابل توجهی داشته باشد، در حالی که در فیزیک چنین چیزی رخ نمی‌دهد
سفارش مهم استاد فاطمی‌نیا برای روزهای پایانی ماه شعبان
گوترش خواستار عقب‌نشینی فوری اسرائیل از ثبت اراضی در کرانه باختری شد
توصیف دو کلمه‌ای روزنامه‌نگار آلمانی از تجمع مریدان شازده: روان‌پریشی مطلق!
بشریت در حال زندگی در یک دروغ است
بازگشت پیکر مطهر 85 شهید دفاع مقدس از مرز اروندرود
وبگاه آمریکایی: عصر ناوهای هواپیمابر رو به پایان است
آیت الله سبحانی: موتورسواری بانوان ذاتا حرام نیست
در یادداشتی مطرح شد؛
ابراهیم ماجد: واشنگتن به‌دنبال تضعیف سپرهای منطقه‌ای ایران پیش از هر تقابل مستقیم است
شرط نتانیاهو برای توافق: محدودیت 300 کیلومتری موشک های ایران/ حذف زیرساخت های غنی سازی / سی بی اس: حمایت ترامپ از حمله احتمالی اسرائیل به موشکی ایران
شورش در بنی‌ باراک اسرائیل / دو زن شهر را به آشوب کشیدند / سوزاندن وسایل نقلیه نظامیان و فرار نیرو‌های ارتش
پزشکیان: تشدید فشارهای اقتصادی علیه کشور برای افزایش نارضایتی مردم است
پیام تبریک امپراطور ژاپن به پزشکیان به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب
اردن: اسرائیل هیچ حاکمیتی بر قدس اشغالی و اماکن مقدس ندارد
اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا:
ما ایرانی‌ها را به فقر کشاندیم و اقتصاد آنها را نابود کردیم
آیا می دانستید: هفته ای یک کارت اعتباری می خورید! / 8 منبع اصلی میکروپلاستیک
در کنفرانس امنیتی مونیخ؛
چین: آمریکا در برخورد با ایران احتیاط کند/ این وضعیت بر صلح در خاورمیانه به طور مستقیم تأثیر می‌گذارد
در اواخر ماه شعبان امام راحل چه نکاتی را به عروسشان یادآور شدند
حسین علایی: هدف آمریکا از گسیل کشتی‌های جنگی به سوی ایران، تسلیم کردن کشورمان در حوزه هسته‌ای است/ هدف دیگر آمریکا، روحیه دادن به عوامل اسرائیل در داخل ایران است
یادداشتی از: مهرداد خدیر
10 نکته دربارۀ حقوق هزار دلاری رییس جمهوری و مقایسه با 25 سال قبل

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
با دبیری کانون آترا خانم شیرین نوشیروان
نمایشگاه نقاشی پیشنواز نور
یادداشتی از: حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی
در میانه جنگ، نه وقت قهر است، نه وقت تغییرات بزرگ؛ وقت وحدت فرماندهی است
دامن مامان "غزلی از علی اکبر پورسلطان (مهاجر)"
در تجدیدمیثاق رئیس و جمعی از کارکنان بنیاد مستضعفان؛
سید حسن خمینی: آسیب‌شناسی کنیم و جایی که اشتباه‌ رفتیم را اصلاح کنیم/ انقلاب اسلامی اتفاق بزرگی‌ است که در تاریخ کشور ما افتاده‌ و برای‌ ده‌ها و شاید قرن‌ها جهان‌ را تحت‌ تأثیر خودش‌ داشته‌ و خواهد داشت
آیین افتتاحیه مرکز فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر حضرت امام؛
سید حسن خمینی: ان شاء الله مردم در ۲۲ بهمن یک بار دیگر با حضورشان، ایمان خود را در کار گیرند
سردار حاج ابراهیم جباری:
یک گروه به نام حزب اللهی و انقلابی می‌خواهند جامعه را به ورطه نیستی و نابودی ببرند
آیت‌الله مکارم شیرازی:فضای مجازی عامل فریب جوانان در حوادث اخیر بود
پزشکیان: در پی تقابل با مردم نیستیم و آماده‌ایم صدای مردم را بشنویم /۱۸ و ۱۹ دی غم بزرگی ایجاد کرد، باید این زخم را درمان کنیم /آماده گفت‌وگو هستیم و براساس خطوط قرمز رهبری حرکت می کنیم
در راهپیمایی 22 بهمن قم؛
سید علی خمینی: مذاکره‌کنندگان را مجاهدانی در عرصه دیپملماسی و در کنار مجاهدان سپاه می‌دانیم/ سخن از براندازی نظام اسلامی در قدوقواره ترامپ و نتانیاهو نیست
درسی که عباس زریاب خویی از کلاس فلسفه امام خمینی(ره) گرفت
مسدود شدن صفحات اینستاگرام سیدحسن خمینی؛ ماجرا چیست؟
نگرانی اسرائیل از توافق تهران و ترامپ / سفر عجولانه نتانیاهو به امریکا / 6 خواسته اسرائیل
در کنگره ملی سیاست خارجی مطرح شد؛
صالحی: بزرگ‌ترین چالش کشور در حوزه حکمرانی، تعیین تکلیف روابط بین‌الملل است
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
ردپای نورچشمی‌ها در خروج ۱۰ میلیارد دلار سرمایه
مارک فیتزپاتریک:معترضان ایرانی هرگز اولویت ترامپ نبوده‌اند
سید حسن خمینی: الی ماشاءالله نهاد موازی و ساختارهای غلط داریم
تخلف میلیاردی استقلال با پول دادن به یک ایجنت
در اواخر ماه شعبان امام راحل چه نکاتی را به عروسشان یادآور شدند
عراقچی درباره برخورد دیپلماتیک با هیات آمریکایی: با درخواست طرف مقابل برای حضور فرمانده سنتکام در این برخورد نزاکتی، قاطعانه مخالفت کردیم/ گفتیم که حضور یک نظامی را در روند مذاکراتی خود نمی‌پذیریم و از نظر ما هیچ ارتباطی میان وی و مذاکره وجود ندارد


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 13387
تعداد بازدید دیروز: 16033
بازدید کل: 78476162
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.