امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 02 آبان 1402 ساعت 22:54:39
9 درس اخلاقی از مکتب امام حسن عسکری علیه‌السلام

امروز هشتم ربیع‌الثانی سالروز ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری علیه‌السلام والد مکرم حضرت حجت، صاحب‌الزمان عجل‌الله تعالی فرجه ‌الشریف است. امام حسن عسکری علیه‌السلام اسوه‌ای حسنه برای جهانیان در طول تاریخ هستند. سیره و رفتار ائمه علیهم‌السلام و گفتار و رهنمودهای آن حضرات و نامه هاو نوشته‌های ایشان، اصول، قوانین، معیارهای رشد و سعادت و کمال و سعادت همه جانبه را برای همیشه تا روز قیامت در بردارند. باید این قوانین حیات طیبه و زندگانی برتر و متعالی را از اهل‌بیت فرا گرفت و به آن آراسته شد. نامه‌های امام یازدهم به اصحاب خویش نیز نشان دهنده راه تکامل به عموم انسان هاست. امام حسن عسکری علیه‌السلام نامه‌ای به پدر شیخ صدوق علیه الرحمه نوشته‌اند و در آن نامه سفارش‌های بسیار مهمی برای نجات و رستگاری جهانیان ارائه نموده‌اند و از وی خواسته‌اند خودش به آنها عمل کند و از همه شیعیان بخواهد که به آن عمل کنند. در فرازی از آن نامه چنین نوشته‌اند: "اوصیک بمغفره الذنب، وبکظم الغیظ، وصله الرحم، و مواساه الاخوان، و السعی فی حوائجهم فی العسر و الیسر، و الحلم، و التفقه فی الدین، و التثبت فی الامر و التعاهد للقرآن، و حسن الخلق، و الامر بالمعروف و النهی عن المنکر، و اجتناب الفواحش کلها."(1) تو را وصیت و سفارش می‌نمایم به بخشش گناهان شخصی انسان‌ها، و فرو بردن خشم خویش، و صله رحم، و دوستی و همکاری و همیاری و همدردی با برادران مسلمان، و سعی و تلاش در راستای برطرف نمودن حوائج آنان در سختی و راحتی، و بردباری، و درک و فهم عمیق دین، و بررسی و دقت در کار و ثبات قدم و پایداری بر اصول دینی، و تعهد و وفاداری به قرآن، و حسن خلق و خوش اخلاقی، و امر به معروف و نهی از منکر، و اجتناب و دوری از همه کارهای زشت و رذایل اخلاقی. امام حسن عسکری علیه‌السلام این نامه را خطاب به فقیه بزرگ شیعه علی بن‌ حسین بن موسی بن بابویه، پدر شیخ صدوق که در زمان امام یازدهم و دوازدهم می‌زیسته است نوشته‌اند. برخی از صفات زیبا در این نامه که شیعیان باید به آراستگی و پیراستگی از آنها فرا خوانده شوند، به شرح زیر هستند.
بخشش و گذشت
"مغفره الذنب" یکی از صفات زیبای آرامش بخش و تاثیرگذار است. بخشیدن گناهان و اشتباهات دیگران و گفتار و رفتار نامناسب آنان نسبت به خویش، عامل جذب و هدایت است. رهاکردن اشتباهات و خطاهای فردی انسان‌ها و عدم پیگیری کارهای خلاف آنان و اقدامات شخصی شهروندان علیه خویش، سفارش امام یازدهم به پدر شیخ صدوق و عموم شیعیان است. انسان با گذشتن از خطاهای فردی دیگران علیه خود راه تنبه و اصلاح را بر روی او می‌گشاید. خداوند نیز از تقصیرات او می‌گذرد.
کظم غیظ
فروبردن خشم و رهایی از عصبانیت و غضب، نیز از صفات زیبای انسان هاست. غیظ و فوران خشم و کینه و دشمنی موجب گفتار و رفتارهای نامطلوب و زشت و زیان بار فراوانی است که پس از آن، انسان از آن‌ها شرمنده و پشیمان می‌گردد. بنابراین هنر فروبردن خشم و مهارت کظم غیظ آثار سودمند مهم و اساسی دارد. رنج و سختی‌های کنترل خشم را پیامدهای گوارای آن آسان و شیرین خواهد کرد.
مواسات و همدردی
دلسوزی و یاری و کمک و همکاری و همیاری، نیز وصیت امام حسن عسکری علیه‌السلام به شیعیان است. مواسات و همدردی، مقدماتی دارد که باید آن‌ها را شناخت و فرصت‌های همدردی و همراهی و همکاری را فراهم نمود. شناخت دردها و مشکلات و گرفتاری‌ها، و شناخت راهکارها و راهبردهای رفع آن‌ها، تلاش و همت در جهت یاری مسلمانان و رفع مشکلات، ابعاد سه‌گانه مواسات را تشکیل می‌دهد.
سعی در رفع حوائج
مسلمانان باید در زندگانی اجتماعی یار یکدیگر باشند و هر مسلمانی در راه رفع حوائج سایر مسلمانان گام بردارد. درآن صورت حوائج همگان برآورده می‌گردد. حاجت شناسی و انگیزش و اراده بر رفع حاجات برادران و خواهران مسلمان، یک تکلیف شرعی و صفت زیبای اخلاقی و عبادت بزرگ است. تلاش پیوسته برای رفع حوائج فردی مسلمان در هیچ شرایطی پایان نمی‌یابد. در سختی‌ها و آسانی و راحتی و در رنج‌ها و آسایش و رفاه همواره باید در اندیشه رفع حوائج دیگران و طرح و برنامه مطلوب برای رفع حاجات آنان بود.
حلم و بردباری
بردباری و خویشتن‌داری و حلم نیز صفت زیبای اجتماعی دیگری است که امام عسکری علیه‌السلام به شیعیان آموخته‌اند. انسان حلیم در گروه انسان‌های مرجع برای مشورت و نجات و هدایت دیگران جای می‌گیرد.
درک و فهم عمیق دین
بر هر مسلمانی کسب آگاهی‌های دینی و بینش دینی و درک و فهم دینی لازم است. سعی و کوشش در اندازه توان فردی برای تفقه در دین، وصیت امام حسن عسکری علیه‌السلام به عموم شیعیان است. شناخت و معرفت دینی و فهم عمیق و استدلالی آموزه‌های دینی سبب تقویت ایمان و باورهای دینی و مصونیت اعتقادی و مقاومت و پایداری در دفاع از دین و پاسخگویی به شبهات مخالفان و منحرفان است. "تفقه در دین" انسان‌ها را در برابر تهاجم فرهنگی بیمه می‌کند. چون انسان آگاه با ایمان نه تنها تاثیر نمی‌پذیرد بلکه تاثیرات سازنده نیز بر ضعیفان و افراد سست ایمان می‌گذارد و آن‌ها را نجات می‌دهد و حتی می‌تواند منحرفان و گمراهان را نیز هدایت کند.
هم‌پیمانی و وفاداری به قرآن
"التعاهد للقرآن" مسئولیت سرنوشت ساز دیگری است که امام یازدهم به شیعیان آموخته‌اند. قرآن شناسی، و آگاهی از تعالیم وحیانی، و عهد و پیمان با قرآن، و همراهی و وفاداری به عهد و پیمان با قرآن نیز وصیت امام عسکری علیه‌السلام به جهانیان است. قرآن کتاب هدایت و برنامه زندگی مقدس و الهی است که هم پیمانی و وفاداری با آن لازم است و همین راه درمان همه دردها و بیماری‌های جهانیان است.
حسن خلق
"خوش اخلاقی" سنت پیامبر و اهل‌بیت علیهم‌السلام است. آخرین و بهترین پیامبر خدا و اهل‌بیت پیامبر برای توسعه و تقویت مکارم اخلاقی آمده‌اند. پیامبر اعظم و امامان پیشگامان مکارم اخلاقی و آموزگاران بزرگ حسن خلق بوده‌اند و پیروان خویش را به خوش اخلاقی دعوت و سفارش کرده‌اند.
دوری از بدی‌ها
در پایان این بخش از وصایای امام حسن عسکری علیه‌السلام به شیعیان، لزوم "اجتناب از همه فواحش" یادآوری گردیده است. باید فواحش و گفتار و رفتار زشت و ناشایست و بد را از درون قرآن و سنت فراگرفت و از همه آن‌ها اجتناب و دوری کرد. امام پس از سفارش به آراستگی به یازده صفت زیبا و سودمند اخلاقی، عموم شیعیان را از فواحش بازداشته‌اند. "فاحشه" هر قول و فعل زشت و پلید و ناروا و در خور سرزنش و عقاب و ملامت است که باید از آن تنفر داشت و از آن اجتناب کرد. ترک هریک از یازده صفت زیبای مذکور در این بخش از نامه امام یازدهم به شیعیان زمینه ساز و عامل ایجاد و گسترش فواحش است. فواحش همان رذایل اخلاقی و صفات زشت و شیطانی هستند که زیان‌بار و عامل هلاکت و نابودی بشریت می‌شوند. باید فواحش را براساس منطق قرآن و اهل‌بیت شناسایی کرد و از همه آن‌ها دوری نمود و اجتناب کرد.
1- بحارالانوار، ج50، ص317 و ص318؛ مناقب ابن شهر آشوب، ج4، ص426

*بخشیدن گناهان و اشتباهات دیگران و گفتار و رفتار نامناسب آنان عامل جذب و هدایت خود آنان می‌شود
*مسلمانان باید در زندگانی اجتماعی یار یکدیگر باشند و هر مسلمانی در راه رفع حوائج سایر مسلمانان گام بردارد
*بر هر مسلمانی کسب آگاهی‌های دینی و بینش دینی و درک و فهم دینی لازم است. سعی و کوشش در اندازه توان فردی برای تفقه در دین، وصیت امام حسن عسکری علیه‌السلام به عموم شیعیان است

*جمهوری اسلامی





  تعداد بازديدها: 1061


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
یادداشتی از: حجت الاسلام مسیح مهاجری
مذاکره، مسير اعتدال
لبنان برای آزادی پسر قذافی شرط گذاشت؛ ارائه اطلاعاتی از امام موسی صدر
جزئیات جدید از ترور ناموفق پزشکیان در دیدار با فرماندهان نظامی
افشای میانجیگری امارات برای مسلح کردن سوریه جهت درگیری با حزب‌الله لبنان
وزیر دفاع فرانسه:می‌گویند مشکل ایران را می‌توانیم در عرض ۲ روز حل کنیم و سپس با خیال راحت به تعطیلات برویم!من می‌گویم ایران را دست‌کم نگیرید....
دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر
عناصر الجولانی مناطق علوی‌نشین را به آتش کشیدند
تداوم اشتباهات گذشته در سیاست داخلی و خارجی ممکن نیست/ ایران را به کجا می‌خواهیم ببریم؟
رییس جمهور برزیل به ترامپ: فکر نکن کلانتر جهان هستی!
چرخه کامل سوخت هسته‌ای ؛ ایران جزو معدود کشورهای دارای این تکنولوژی است | فناوری غنی‌سازی هسته‌ای را نمی‌توان به‌آسانی نابود کرد
جاسوسی و تخلیه اطلاعاتی موساد با ترفند ارائه مشاوره پزشکی
در نقد مناظره «کواکبیان ـ خضریان»/ چرا صداوسیما وارد این مسیر غلط می‌شود؟
جزئیات آمار جمعیت عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴
راهپیمایی سی امین سالگرد کشتار "سربرنیتسا" در بوسنی و هرزگوین/ آسوشیتدپرس
روایت آهنگران از اخطاری که از امام(ره) گرفت
۷ نکته درباره مسئله «نفوذ»
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم سوگواری حضرت ابا عبدالله و حضرت سجاد (علیهما السلام) در هیئت انصارالخمینی(ره) 1404/4/19
حضرت امام سختی‌های جنگ را چگونه فرماندهی می‌کردند؟/ روایت شهید صیاد شیرازی
آیت‌الله ایازی: امام حسین(ع) با اهدافی منطقی و عقلایی نهضت خود را آغاز کرد
مراسم عزاداری هیأت جامعه اسلامی ورزشکاران در حسینیه جماران؛
سید محمود علوی: مقاومت ملت ایران، هدایت هوشمندانه رهبری و عزت ملت ایران، ولوله‌ای در دنیا ایجاد کرده که اندازه ندارد/ ضربات کوبنده فرزندان ایران اسلامی تزلزل بر صهیونیست‌ها و ارباب‌های آنها انداخت

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
آیت الله مسعودی خمینی: به‌عنوان یک طلبه کوچک از مقام معظم رهبری تقاضا دارم که عفو عمومی اعلام بفرمایند
گزارش تصویری:
برگزاری شب هفتم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/11
یادداشتی از: زنده یاد حجت الاسلام داود فیرحی
اباعبدالله(س) در آستانه سرنوشت
گزارش تصویری:
برگزاری شب پنجم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/9
گزارش تصویری:
برگزاری شب نهم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/13
عملیات سپاه علیه پنج جاسوس رژیم صهیونیستی در خاش
یادداشتی از: مصطفی خورسندی*
وحدت‌آفرینی در هیئت‌ها
گزارش تصویری:
برگزاری شب ششم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/10
گزارش تصویری:
برگزاری شب دهم مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/14
اختصاصی:
آزادگان عالم در خیمه حسینند "پوستری عاشورایی از خانم شیرین نوشیروان"
اختصاصی:
3 اثر عاشورایی با خطاطی آقای محمد مسلم خانی
سرشاخ‌شدنِ میلیاردر سیلیکون‌ولی با سلطان مارالاگو
تولد «حزب آمریکا»؛ سلطان فناوری در میدان سیاست چه می‌کند/ ماسک چه در سر دارد؟
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم سوگواری شب شام غریبان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره) 1404/4/15
شیخ نعیم قاسم: دفاع از وطن نیاز به اجازه گرفتن ندارد
اختصاصی:
اللهم اجعل محیای محیامحمد و آل محمد "با خطاطی آقای محمد مسلم خانی"
یادداشتی از: حجت الاسلام سید محمود صادقی
هشدارهای پنهان و آشکار زیارت عاشورا
گزارش تصویری:
برگزاری مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هیئت انصارالخمینی (ره) در روز عاشورا 1404/4/15
آیا قصاص قبل از جنایت می‌شود کرد؟/علامه جعفری پاسخ داده
روز عاشورا امام چگونه عزاداری می‌کردند؟
برچیدن غنی‌سازی، عزت ملی را پامال و باب تحمیل‌های بیشتر را باز می‌کند


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 4134
تعداد بازدید دیروز: 5943
بازدید کل: 76215997
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.