امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 21 شهريور 1402 ساعت 00:07:10
سخنگوی ستاد امر به معروف: برخی برای مطرح شدن مواضعی می‌گیرند که باعث وهن دین می‌شود/ با باز کردن فضای گفتمان در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها، فضا برای افراد تندرو جمع خواهد شد

علی خان‌محمدی فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: کسی که می‌آید موضوعی را از نگاه دین، مواضع انقلاب و سیاسی بیان می‌کند، باید پاسخگو باشد. در جایی اگر خبرنگاری متنی را منتشر می‌کند، برخی شکایت می‌کنند که چرا باید اینطور باشد؛ از طرفی برخی به هرشکلی می‌توانند در موضع‌گیری‌های عمل کرده و عقاید خود را بیان می‌کنند که در آن صورت باید نسبت به این موضوع طوری عمل شود که قابل پیگیری باشد. افراد باید خودشان به سمت‌وسویی بروند که مواردی که بیان می‌کنند علمی و درست باشد و به شکلی نباشد که وقتی مواردی مطرح کردند، باعث بدبینی شود. در برخی موارد این موضوع‌گیری‌ها بازتاب‌های بین‌المللی بسیار بدی برای کشور دارد و مباحثی که عنوان می‌کنند، در جریان‌های رسانه‌ای معاند و چه در فضای بین‌المللی برای کشور خوب نیست.

یک فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: اگر دین‌ و مباحث‌ ما قابل بحث، گفت‌وگو، منطق و استدلال است، نباید از گفت‌وگو و کرسی‌های آزاداندیشی و بحث کردن بترسیم. این فضا اگر در جامعه‌مان به وجود بیاید بسیاری از شکاف‌ها و خلأ‌های اجتماعی و سیاسی‌مان حل می‌شود.

حجت الاسلام علی خان‌محمدی فعال فرهنگی و اجتماعی در گفت‌وگو با ایلنا، در واکنش به اینکه یکی از روحانیان در منبر خود اعلام کرد می‌توان به کسانی که علیه ولایت فقیه هستند بهتان زد و هرعمل ناشایستی را به آنها نسبت داد، گفت: اساسا مسأله جایگاه ولایت فقیه هم به لحاظ دینی و هم در فقه ما جایگاه بالایی دارد و مسأله مهمی است که نمی‌توان آن را کتمان کرد. اما اینکه کسی بخواهد این مسأله را در مقابل این موضوع بیان کند که اگر کسی ولایت فقیه را قبول ندارد، می‌توان به او هر فعل و گناهی را نسبت داد با مبانی دینی ما قابل تطبیق نیست. در مبانی دینی ما در روایات داریم، اگر کسی کافر است و حتی خدا را قبول ندارد می‌خواهد نسبت به او برخوردی شود و جرمی انجام بگیرد، باید انصاف رعایت شده و به اندازه اشتباهی که مرتکب شده با او برخورد شود.

وی افزود: اساسا این نوع حرکت‌ها و بیان کردن‌شان در مقوله مسائل اجتماعی خیلی درست نیست و ممکن است چهره دین را خراب کند. یا در حوزه مسائل اجتماعی، تندروهایی وجود دارند که وقتی بخواهند مسائل اجتماعی را بیان کنند تندروی‌هایی صورت می‌گیرد. اصل این است که اگر کسی برخی مبانی دینی را قبول ندارد و اگر خطایی کرده حتی اگر فردی کافر باشد و حتی کسی که از دین هم خارج می‌شود، باید برابر با احکامی که وجود دارد با او برخورد شود. بنابراین یک بخش آن تندروی است و بخشی از آن هم فضاسازی است و الان هم درست نیست جامعه را به سمت و سویی ببریم که با این تعابیر و صحبت‌ها فضای جامعه را به هم بریزیم.

خان‌محمدی در پاسخ به این سوال که چطور می‌توانیم با این صحبت‌ها و افراد مقابله کنیم، گفت: موضوعی که الان در مسائل اجتماعی‌ ما وجود دارد این است که اولا جایگاه صحبت افراد باید مشخص شود و اگر کسی می‌خواهد صحبت کند و مواضعش بیان شود، بداند در چه جایگاهی باید صحبت کند. برخی برای مطرح شدن، نکاتی را بیان می‌کنند که باعث وهن دین می‌شود و یا موارد این چنینی پیش می‌آید. فضای جامعه باید به این سمت و سو برود که اگر کسی می‌خواهد صحبتی کند، باید نگاه علمی به مسائل داشته باشد و هم فارغ از بحث‌ها و هیجانات اجتماعی و سیاسی صحبت‌ کند. در برخی موارد هم باید برخورد شود. اگر کسی می‌خواهد موضعی بگیرد یا اختلاف‌افکنی کند و مباحثی مطرح می‌کند که فضای اجتماعی را به هم می‌ریزد نباید نسبت به آن سکوت کرد.

وی افزود: کسی که می‌آید موضوعی را از نگاه دین، مواضع انقلاب و سیاسی بیان می‌کند، باید پاسخگو باشد. در جایی اگر خبرنگاری متنی را منتشر می‌کند، برخی شکایت می‌کنند که چرا باید اینطور باشد؛ از طرفی برخی به هرشکلی می‌توانند در موضع‌گیری‌های عمل کرده و عقاید خود را بیان می‌کنند که در آن صورت  باید نسبت به این موضوع طوری عمل شود که قابل پیگیری باشد. افراد باید خودشان به سمت‌وسویی بروند که مواردی که بیان می‌کنند علمی و درست باشد و به شکلی نباشد که وقتی مواردی مطرح کردند، باعث بدبینی شود. در برخی  موارد این موضوع‌گیری‌ها بازتاب‌های بین‌المللی بسیار بدی برای کشور دارد و مباحثی که عنوان می‌کنند، در جریان‌های رسانه‌ای معاند و چه در فضای بین‌المللی برای کشور خوب نیست.

وی در پاسخ به این سوال ریشه این عقاید تند و برداشت‌های نادرست از دین در کجاست، گفت: به هر مسأله باید در حوزه‌ خودش بپردازیم. ما امروز خلأ‌هایی در حوزه مسائل اجتماعی در کشور داریم. برخی جاها موضع‌گیری‌ها و حتی عدم‌موضع‌گیری مسئولین در جایگاه خودشان باعث می‌شود افراد غیرمسئول که متوجه آن نیستند، موضع‌گیری کنند. به طور مثال در حوزه مسائل حجاب و عفاف قبلا صحبت کردیم و گفتیم مسئول این امر باید در جای خود موضع‌گیری کند. وقتی موضع‌گیری نمی‌کند، فضا به سمت کسانی می‌رود که موضع‌گیری‌های تند و غیراصولی دارند.

وی ادامه داد: اگر موضوع در حوزه مسائل دینی است، بالاخره حوزه علمیه باید نسبت به این مسائل پاسخگو باشد. در حوزه مسائل اقتصادی بحث دیگر است؛ اما باید به سمتی برویم که اجازه ندهیم هرکسی با هر صحبتی برای کشور هزینه‌سازی کند. یعنی اگر کسی می‌خواهد موضع‌گیری کند، در خیلی از کشورها به طور مثال سلبریتی‌ جرأت نمی‌کند در مورد همه مسائل موضع‌گیری کند. در کنار آن در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی اجازه ندارد هرچیزی را بیان کند و باید در حوزه خودش صحبت کند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی افزود: به نظرم اگر هر موضع‌گیری در جایگاه خود باشد و بعضی جاها واقعا پیگیری شود که صحبتی که افراد می‌کنند چه آثاری در وضعیت اجتماع دارد و چقدر می‌تواند بر دوقطبی کردن جامعه اثر بگذارد، موضع‌گیری‌ها دقیق‌تر می‌شود. یعنی اگر کسی نسبت به صحبتی که می‌کند پاسخگو باشد، بخش اعظمی از مسائل حل می‌شود.

خان‌محمدی گفت: مبانی فکری امام و انقلاب مشخص است و بارها در مواضع، صحیفه و وصیت‌نامه امام خمینی (ره) خیلی از مسائل به طور واضح بیان شده و جمهوریت نظام را بیان می‌کنند که چه جایگاهی دارند. درباره مسئولین نظام صحبت می‌کنند که چه جایگاهی دارند و همچنین مباحث مختلف را بیان می‌کنند. رهبری بارها فرمودند مواضع من به این شکل بوده و مشخص است. ما باید در مورد اصول ببینیم رهبری و امام خمینی (ره) در جامعه چه مباحثی را مطرح می‌کنند.

وی افزود: در مخالفت با بسیاری از تندروی‌ها و کج‌روی‌هایی که در جامعه می‌شود، بعضا تذکراتی در طول مدت انقلاب دیدیم و شنیدیم که امام‌خمینی (ره) به بعضی از آقایان نسبت به رفتارهایشان تذکر می‌دهد و هم رهبری بعضی مواقع تذکراتی نسبت به این مسائل می‌دهند. اما بعضی‌ها خارج از این مسأله ورود پیدا می‌کنند.

وی تاکید کرد: بالاخره مبانی انقلاب مشخص است که چطور باید به آن نگاه شود، در حوزه اجتماعی و سیاسی به چه شکل، جایگاه مردم در انقلاب کجاست و این مردمسالاری دینی که رهبر انقلاب و امام خمینی (ره) خیلی روی آن تأکید دارند جایگاه‌شان مشخص است. به نظر اگر کسی فراتر از این مسأله بخواهد جلو برود، تندروی‌هایی است که این مسائل بیشتر در بسیاری از جاها به ما ضربه زده و بعضی از جاها هم فردی که از اصول و مبانی خود عقب‌نشینی کرده به ما ضربه زده است. اگر تعادل برقرار شود و مبانی‌ درست باشد، قطعا مردم براساس آن شعارها و مبانی که انقلاب را پذیرفتند ، انقلاب و کشورشان را دوست دارند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: باید توجه کرد، وقتی خارج از مبانی و فضاها، در بعضی‌ جاها تندروی می‌شود و در بعضی‌جاها هم از خطوطی که داشته عقب می‌مانند، اگر مبانی و اصول کار را مدنظر قرار دهند، همراهی مردم را خواهند داشت و منطق و پایه‌ای هم پشت آن است. به نظرم در برخی از این مسائل باید حوزه‌های علمیه پاسخگو باشند که مطرح کردن چنین مباحثی و گره‌ زدن آن به مسائل دینی، قطعا درست نیست. 

باید با بحث گفتمان‌سازی مسائل حل شود

باید در جامعه فضای گفت‌وگو و نقد درست و منصفانه را پیاده کنیم

خان‌محمدی در پاسخ به این سوال به نظر شما راهکار مقابله با این تندروی‌ها چیست؟ گفت: به نظر باید با بحث گفتمان‌سازی این مسائل حل شود. یعنی باید در جامعه فضای گفت‌وگو و نقد درست و منصفانه را پیاده کنیم. رهبری در سال‌های قبل فرمودند بحث کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را ایجاد کنید. اگر امروز شکافی است، بیشترین شکاف در دانشگاه‌ها، مدارس و جایگاه‌های علمی‌مان است. چقدر وزارت علوم، نهادهای رهبری در دانشگاه‌ها و مجموعه‌های این چنینی فضاهای آزاداندیشی و کرسی‌های بحث و گفت‌وگو را باز کردند؟ رسانه‌های ما چقدر چنین فضایی را باز کرده‌اند؟ یعنی فضای گفتمانی را باز کردند تا کسی که واقعا مخالف است را بیاورند و نقد او را در مسائل سیاسی، در مسائل دینی و مسائل اجتماعی بشنود.

وی افزود: اگر دین‌ و مباحث‌ ما قابل بحث، گفت‌وگو، منطق و استدلال است نباید از گفت‌وگو و کرسی‌های آزاداندیشی و بحث کردن بترسیم. این فضا اگر در جامعه‌مان به وجود بیاید بسیاری از شکاف‌ها و خلأ‌های اجتماعی و سیاسی‌مان حل می‌شود. در مسأله اجتماعی مانند طلاق برای خانواده‌ها جلسه مشاوره می‌گذارند که زوجین بحث و گفت‌وگو می‌کنند و ممکن است در این جلسات بسیاری از افراد از طلاق منصرف شوند. بالاخره در مباحث دیگر جامعه هم، اگر این مسأله شکل بگیرد که گفت‌وگو و بحث شود، سیاسیون نظرات‌شان را به صورت نقد و گفت‌وگو بیان می‌کنند، سطح فکری جامعه بالا می‌آید، فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی بهتری صورت می‌گیرد و مردم نقطه‌نظرات مخالف و موافق را می‌بینند و آخر نتیجه مشخص می‌رسد.

خان‌محمدی تصریح کرد: شما در مجلس می‌بینید، یک طرحی که مطرح می‌شود کاملا مشخص است و افراد نظرات‌شان را می‌گویند، بحث و گفت‌وگو انجام می‌شود و نتیجه می‌گیرند. این فضا را باید در جامعه هم ایجاد کنیم. رهبری فرمودند که باید این فضا را در جامعه‌، در محیط دانشگاه و رسانه‌ها‌ی‌مان که بهترین جایگاه را دارند باز کنیم تا این آگاه‌سازی صورت بگیرد. باز کردن این فضا و این گفتمان‌سازی می‌تواند بسیاری از مسائل را حل کرده و آرام‌آرام تبدیل به فرهنگ‌سازی می‌شود. افراد می‌فهمند اگر بتوانند صحبت یا نقدی کنند، می‌توانند در جایگاه خودشان صحبت کنند و در این مواقع افراد تندرو جایگاه‌شان مشخص می‌شود که در مقابل منطق، روایت و آیه آوردن و خیلی از مسائل کم می‌آورند و تقریبا فضاهای این چنینی برای اینطور افراد جمع می‌شود.





  تعداد بازديدها: 119


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
فرمانده نیروی دریایی سپاه: ۹۰۰ منزل مسکونی توسط سپاه برای مردم در جزایر سه گانه احداث گردیده
جزئیات لایحه عفاف و حجاب
توهین به آمران به معروف و ناهیان از منکر حجاب چه مجازاتی دارد؟
چمن آزادی قارچ زده است/ احیای زمین ۶ ماه و ۵۰ میلیارد تومان می‌خواهد
اخراج محسن برهانی از هیات علمی دانشگاه تهران قطعی شد؟ + عکس
روزنامه جمهوری اسلامی : نقش روسیه در کمک به صدام را پنهان نکنید / ۸۵ درصد سلاح های عراق علیه ایران ، روسی بود
محدودیت تدریس برای استاد سروش محلاتی برداشته شد
فرشاد مومنی مطرح کرد؛
روشنفکران رها نکنند، بسته اصلاحی ما از کره های دیگر نمی آید! با فریبکاری دنبال رها سازی قیمت ها هستند / اصلاحات با یکدست سازی حکومت اتفاق نمی افتد / هنرمندان به کمک کارشناسان بیایند
حکم 18 سال حبس برای دختر دبیرستانی در عربستان سعودی به جرم انتقاد
مقصود فراستخواه، جامعه شناس: ۲ میلیون نخبه ایرانی مهاجر هستند
سید جواد هاشمی بازیگر سینما و تلویزیون انتقاداتی را از سیاستهای فرهگی و هنری مطرح کرد؛
پایان صبر بازیگر اخلاق‌مدار
طرح سیمکارت گردشگری تصویب شد/ سیمکارت بدون فیلتر به کدام گروه داده می‌شود؟
هشدار! کاسبان تحریم در کمین مذاکرات
هرمز شجاعی‌مهر:
صداوسیما باید حرف دل مردم را بزند/ خط قرمز‌ها و محدودیت‌ها به مرور زمان در صداوسیما بیشتر شد
عیسی کلانتری، رئیس سابق سازمان محیط زیست: تداوم خشکی تالاب ‌ها؛ کمک ۱۰ میلیون دلاری ژاپن چه شد؟
روایت فریدزاده در رابطه با الواح هخامنشی
یادداشت:
روایت عادلانه از دفاع مقدس
یادداشتی از: صالح نقره‌کار وکیل دادگستری
دو سویه مهاجرت نخبگان و پذیرش پناه‌جویان
واکنش ها به کشتار شیعیان هزاره در ارزگان افغانستان؛ «از کشتار سیستماتیک با حمایت طالبان تا درخواست تحقیق از سوی سازمان ملل»
یادداشتی از: حجت میرزایی
ما و تجربه عربستان
به همت مهندس حاج سعید رحیمی
پرتویی از کلام امام (ره) / من حقیقتا نگران هستم. من نگران اسلام هستم

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
به مناسبت حلول ماه ربیع الاول؛
اعمال ماه ربیع الاول/ روز اول ماه ربیع چه دعایی بخوانیم؟
این پسر کربلایی را به خاطر بسپارید!
شب شهادت امام رضا(ع) در دارالزهرا(س)؛
سروش محلاتی: شاخص‌های حکومت با صداقت، عدالت و وفای به وعده تعیین می‌شود/ با عصبانیت، درگیری و گرفتن یقه نمی‌توان حجت‌های الهی را اثبات کرد/ می‌توان منطق و گفت‌وگو را جایگزین کرد
در دانشگاه فردوسی مشهد؛
قالیباف: امروز کارنامه ما در مسائل اقتصادی و معیشتی قابل دفاع نیست / در کشور با انبوهی از مشکلات مواجهیم، اما در دید مسئولان مسئله‌ای نداریم
آیت‌الله سید محمدحسین لنگرودی از فقهای مقیم تهران و از شاگردان برجسته امام خمینی دار فانی را وداع گفت.
سرلشکر باقری: امروز مشتریان پهپادهای ما چندین برابر توان تولیدی ما است
احمد توکلی: این ۷ مدیر ارشد دولتی برای هر جلسه مولدسازی ۳۵۰ میلیون تومان حق الزحمه می‌گیرند؟
اتفاقی باورنکردنی، پای قسط و وام به خرید لوازم‌التحریر هم باز شد!
تیپ ۷۲ ارتش روسیه توسط ارتش اوکراین کاملا منهدم شد
گزارش تصویری
برگزاری مراسم سوگواری شب بیست و هشتم ماه صفر هیئت انصارالخمینی (ره) در منزل زنده یاد حاج رحیم حیدریان 1402/6/23
کاهش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران
یادداشتی از آقای میکائیل جواهری
تهیدستی و ثروت باعث غربت در وطن و قرابت در غیر وطن است
مصطفی اقلیما: اگر بودجه ندارید چگونه در شرایط خاص بودجه‌دار می‌شوید؟
استانداری کردستان : طرح ترور پدر مهسا امینی خنثی شد
طی نامه ای مطرح شد؛
پاسخ احمد توکلی به سازمان خصوصی سازی در نامه ای به رئیسی در مورد مصوبه مولدسازی: امروز شما دست در کیسه بیت المال نمی کنید؛ آیا فردا هم نمی کنند؟ قانون نباید ظرفیت چنین مظالمی را برای اشخاص فراهم کند
شهادت مدیر حوزه علمیه قیدار زنجان در پی حمله مسلحانه
تفکیک جنسیتی در دانشگاه کویت اجرا می‌شود
گوشت قرمز ایران در عمان/ ایران به دنبال گوشت کنیایی و پاکستانی!
یادداشت:
ضرورت گسترش سیاست تنش‌ زدائی
معاون طرح‌های آماری مرکز آمار:
نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 به صفر خواهد رسید


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 3924
تعداد بازدید دیروز: 31313
بازدید کل: 59764444
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.