امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 07 مهر 1394 ساعت 11:56:08
اختصاصی/تدبّر در قرآن (36)

بسم اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيمِ

::درس سی و ششم به تاریخ: 7 مهر 94

::قرار چهل روزه : نماز اول وقت

::قرار روز :  یا غَفورُ یا رَحیمُ

::هدیه به : حضرت اسحاق علیه السلام

::تدبر در سوره مبارکه : تین/بخش سوم

﴿ وَطورِ سِينِينَ ﴾﴿2﴾

ترجمه: و (سوگند به) كوه طور.

كوه طور همان كوهي است كه بر بالاي آن وحي بر موسي(ع) نازل گرديد ودرختي كه در تاريخ ذكر شده که به صدا درآمده است به احتمال زياد درخت انجير و يا زيتون بوده كه در كوه طور تعداد انبوهي از اين درختان وجود داشته است. در اين محل موسي آرامشي عجيب را احساس نموده است.

«سينين» برگرفته از «سَيناء» به معناي پُردرخت است و كوه طور به معني كوه پُردرخت مي باشد. درخت نشـانه ي بركت است پيامبر فرمود اگر كسي شاخه ي درختي را بشكند، مانند شكستن بال يك فرشته است.

﴿ وَهَذَا الْبَلَدِ الأَمِينِ ﴾﴿3﴾

ترجمه: و سوگند به اين شهر امن و مقدس (شهر مكه)

پس خداوند به دو مكان قسم خورده است: كوه طور و شهر مكه. تقدس كوه طور از آن است كه در آنجابه موسي(ع) وحي شده است و علت تقدس شهر مكه، ولادت پیامبر(ص) در آن شهر است. پيامبر(ص) فرموده است: اشجار، حيوانات و هر آنچه در مكه وجود دارد حتي سنگهايش مقدس است و اين مكان با ساير مكان هاي موجود در زمين متفاوت است.

قرآن : «آيا ما اين حرم (مكه) را حرم امني قرار نداديم؟»

در شهر مكه آرامش خاصي به انسان دست مي دهد و تنها جايي است كه انسان در آن احساس غربت نمي كند.

شهر امن شهري است كه مركز آرامش، نماز و ذكر است. در اين شهر مردم با عبادت و نيايش با خداوند به آرامش مي رسند و عافيت و رحمت الهي شامل حال آنان مي گردد. شهر مكه همچنين شهر ثبات قلب و اطمينان است زيرا ارتباط بيشتر با خداوند منجر به ايجاد طمأنینه و آرامش مي شود.

﴿ لَقَدْ خَلَقْنَا الإنسانَ فى أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ ﴾﴿4﴾

ترجمه: همانا ما انسان را در نيكوترين قوام آفريديم

 «احسن تقويم» به معني نيكوترين سرشت، قوام، فطرت، قدمت، ثبات و محكم ترين نهاد مي باشد.

ما به انسان در مجموعه ی خلقت در ميان تمام آفريده ها،نيكوترين سرشت و مستحكم ترين نهاد را عطا كرديم.

بحث فلسفي پيرامون اين آيه:

جهان موجودی حادث است که وجودی ازلی و ابدی آنرا آفریده، اين وجود ازلي و ابدي همان ذات اقدس الهي است. غير از خداوند تمام موجودات حادث هستند. موجود حادث يعني وجودي متغير دارد.

حكيمان مانند ابوعلي سينا، شيخ عطار، منصور حلاج و .... مي گويند هر چند وجود انسان حادث مي باشد ولي موجودي ازلي و ابدي است و هرگز نمي ميرد بلكه قالب او تغيير مي كند. تأخر او نسبت به خداوند تأخر زماني نيست. بلكه تأخر رتبه اي و تبعي است. از آنجا كه خداوند خير مطلق است و در ايجاد خير تأني نمي كند، پس بلافاصله با اراده ی خلقت، انسان را خلق كرده است و انسان تقويمي قديمي تر از فرشته ها و ساير ملكوتيان دارد. او براي شناخت و آگاهي از اسماء حسني، از ساير موجودات برتر است. انساني كه به اسماء حسني نزديك شود «وجه رب» خداوند است. (مانند اولياء الله(

آن دسته از فلاسفه ی غرب و شرق كه قائل به جهان بيني توحيدي هستند، اعتقاد دارند كه هنگامي كه خداوند اراده به آفرينش نموده است، چون خود واحد بوده پس واحد هم خلق كرده است. يعني موجودي راخلق كرده هم سنخ خود که بيشترين شباهت را با خودش دارد.

در روايات و نص قرآن اشاره شده است كه خلقت ملكوت قبل از ماده بوده است. (خلقنا السموات والارض) در هيچ جاي قرآن «ارض» قبل از «سماوات» نيامده است.

انسان را در احسن تقويم خلق كرديم يعني انسان در بُعد ملكوتي از تمام موجودات پاك تر و قديمي تر مي باشد و سرشت او به خدا نزديكتر است. خداوند از ابتدا جسم انسان را خلق نكرده بلكه حقيقت او را آفريده است.

﴿ ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سافِلِينَ ﴾﴿5﴾

ترجمه: سپس او را به پست ترين پستي ها سوق داديم.

ما انساني را كه از لحاظ عظمت وقدمت و پاكي حتي از ملائكه و روح برتر بود، به جهان مادي و محدويت ها سوق داديم و از اجنّه هم محدودتر شد.

حكيمان مي گويند رشد انسان به دليل همين تنزل و قرار گرفتن در جهان مادي است. اين عالم حكم يك قفس را براي انسان دارد.

﴿ إِلا الَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيرُ ممْنُونٍ ﴾﴿6﴾

ترجمه: مگر كسانيكه ايمان آوردند و عمل صالح انجام دادند كه براي آنها پاداشي پايان ناپذير وعده داده شده است.

آيه ی10 سوره ی فاطر در توضيح عمل صالح مي فرمايد: «إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ يَرْفَعُهُ»كلمـه ی طيب همـان باورها و نيـات انسان مي باشد. يك مرحله عروج انسان با افكار و ديدگاه ها و نيات اوست و دومين مرحله ی عروج او عمل كردن به نيات است. ايمان همان باورهاي انسان است و بُعد عملي ايمان، عمل صالح مي باشد. آنگاه كه نيت در جهت خدا باشد عمل صالح آن را بالا مي برد.

﴿ فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ ﴾﴿7﴾

ترجمه: پس چه چـيزي سبـب شد كه تو را بعد از اين همه برهان و ادلّه تكذيب كنند.

اين آيه يك تعجب و استفهام است. يعني با اين همه دلايل و دعوت هاي مستدل و فطري در اثبات دين و روز جزا ، باز با تو لجاجت ورزيده و تو را تكذيب مي كنند.

﴿ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الحَْاكِمِينَ ﴾﴿8﴾

ترجمه: آيا خداوند بهترين داور و بهترين حاكم در بين داوران نيست؟

يعني اگر خداوند درباره ی اينان حكمي را وضع كند بهترين حكم را وضع كرده است زيرا بهترين حاكم است و اين همه حكمت و قانون و دستورات را (پيامبران و كتاب ها) براي هدايت خلق ارسال كرده است. حال اگر اين حكيم حكمي براي مجازات صادر كند، حتما بهترين حكم است.

خداوند «احكم الحاكمين» است يعني بهترين حكم كنندگان كه هيچكس قادر به تغيير حكم او نيست زيرا تمام احكام و اوامر خدا از روي حكمت است.

اين آيه از خود انسان اعتراف مي گيرد: خدايي كه اين همه نعمت و آيات و پيامبر و كتاب را براي نجات شما فرستاده است و شخصيت حقيقي شما را ملكوتي خلق كرده، براي شما قصد خير دارد حال اگر كسي سركشي كرد، و خدا او را مجازات كرد، چه حكمي بهتر از حكم اوست.

خدا معاد را وسيله ی حكمت و عدل خود در نظام اجتماعي قرار داده است. اگر معاد نبود خلقت خدا نقص داشت.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

ف - پورسلطان





  تعداد بازديدها: 5147


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
عضو مجمع مدرسین قم: فضای مجازی مقصر انحراف جوانان است یا مشکلات معیشتی و ناامیدی؟/ فقر، گرسنگی و نادانی خطرناک است، نه فضای مجازی
وزیر ارتباطات: خسارت ۵۰ همتی فیلترینگ به کسب‌وکارها
زیاده عرضی نیست
مقایسه حرف رسایی با سخنان رهبری درباره ظریف
به دو راهی تاریخی و سرنوشت ساز رسیده اید
سخنی با مسؤولان : به این نمودارها نگاه کنید و بین "مردم" و " افراطیون" یکی را انتخاب کنید
استقبال آمریکا و تروئیکای اروپا از بیانیه شورای حکام علیه ایران: نگران واکنش ایران [به این قطعنامه] هستیم/ تهران موظف است به طور کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند
یادداشتی از: حجت الاسلام عبدالرحیم اباذری
کرامت انسانی در اولین سفر استانی دکتر پزشکیان
اطلاعیه هیئت انصارالخمینی (ره)
در پی درگذشت مرحوم مغفور حاج حسن پورسلطان
تصاویری از رزمنده ی بسیجی مرحوم مغفور حاج حسن پورسلطان در دوران دفاع مقدس
پوستر:
اطلاعیه درگذشت حاج حسن پورسلطان پدر شهید علی اصغر
سفیر انگلیس در تل‌آویو:
برای دفاع از اسرائیل حاضریم خود را به خطر بیندازیم
عراقچی: رفتار متناقض اروپا و انگلیس، استاندارد‌های دوگانه آنها را در قبال حقوق بشر آشکار می‌کند
نماینده مجلس: کسی که برای خرید گوشی ۴۰ میلیون هزینه می‌کند باید مالیاتش را هم بدهد
در همایش بین‌المللی داوری؛
انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور: هدایت و راهبری جامعه حقوقی به ویژه حقوقدانان بین‌الملل در جلوگیری از تحمیل هزینه به کشور در معاهدات بین‌المللی بسیار موثر است/ برای ممانعت از تکرار آسیبهای حقوقی باید از معاضدت‌های حقوقی بخش دولتی و خصوصی بهره بگیریم
دستیار اجتماعی رییس جمهور: کاهش سن تمایل به مهاجرت به زیر ۱۸ سال
یادداشتی از: جعفر گلابي
فشار انبوه روي اعصاب مردم
پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب اسلامی به مردم مقاوم لبنان
نماینده مجلس در واکنش به رد فوریت اصلاح قانون دوتابعیتی‌ها:
مجلس محل تسویه حساب شخصی با افراد نیست
شباهت غزه با هیروشیما/اسرائیل تاکنون معادل 6 بمب اتمی بر روی غزه بمب ریخته است
یادداشتی از: روزنامه جمهوری اسلامی
اسلام دین بلاتکلیفی نیست
یادداشتی از: مهرداد خدیر
ترامپ، کوبایی‌تبار را وزیر خارجه می‌کند، در مجلس ایران گیر داده‌اند به ظریف به خاطر محل تولد فرزند!

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
یادداشتی از: مهندس سعید رحیمی
مترو خوب است !
پوستر:
والد گرامی حجت الاسلام اسماعیل نادری دعوت حق را لبیک گفت
چه چیزی در مجلس حضرت زهرا(س) باعث عصبانیت امام (ره) شد؟
پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب اسلامی به مردم مقاوم لبنان
گزارش تصویری:
برگزاری کلاس درس نهج البلاغه توسط استاد حاج بهرام رحیمی در هیئت انصارالخمینی (ره) حسینیه ی آل یاسین (ع) 1403/8/21
انتقاد سید حسن خمینی از سانسور کتاب ها : بحث بر سر فیلترینگ است اما در همین شرایط 50 میلیون نفر عضو تلگرام هستند
یادداشتی از: جعفر گلابي
فشار انبوه روي اعصاب مردم
روایت شیخ علی عراقچی از کلاس تفسیر علامه طباطبایی
در همایش بین‌المللی داوری؛
انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور: هدایت و راهبری جامعه حقوقی به ویژه حقوقدانان بین‌الملل در جلوگیری از تحمیل هزینه به کشور در معاهدات بین‌المللی بسیار موثر است/ برای ممانعت از تکرار آسیبهای حقوقی باید از معاضدت‌های حقوقی بخش دولتی و خصوصی بهره بگیریم
امام راحل چگونه غائله‌ای را که علیه علامه طباطبایی راه افتاده بود، خواباند؟
یادداشتی از: حجت السلام احمد مازنی
آخرین گام امام خمینی(س) در شکل‌گیری جمهوری اسلامی
یادداشتی از: حجت الاسلام محمد علی خسروی
المیزان؛ تفسیری متفاوت
دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر معظم انقلاب
گزارش تصویری:
برگزاری کلاس درس نهج البلاغه توسط استاد حاج بهرام رحیمی در هیئت انصارالخمینی (ره) حسینیه ی آل یاسین (ع) 1403/8/28
یادداشتی از: خانم نهال موسوی
بلایی که گوش‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بر سرمان آورده‌اند
یک نماینده مجلس:
هزینه آشکار و پنهان برای اتباع غیر مجاز در کشور توجیه پذیر نیست
همایش بین‌المللی «دیوان داوری دعاوی ایران، ایالات متحده»؛
مجید انصاری: چهار هزار پرونده در دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا حل و فصل شده است/ همچنان آمریکا و همراهان او سر آشتی با ملت ما را ندارند/ ما سر جنگ با هیچ کشوری نداریم/ اگر آمریکا آماده رابطه قانونمند و به دور از تحکم باشد، جمهوری اسلامی آماده است
رسوایی اخلاقی در کلیساهای انگلستان / کسی که تاج شاه چارلز را بر سرش گذاشت چه کرد؟
تایید شهادت محمد عفیف مسئول رسانه‌ای حزب‌الله در بمباران امروز رژیم اسرائیل
حزب‌الله برای نخستین بار وزارت جنگ اسرائیل را هدف قرار داد


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 7769
تعداد بازدید دیروز: 32931
بازدید کل: 72528477
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.