دولت آلمان اعلام کرد که در صورت صدور حکم بازداشت برای سران اسرائیل، از سوی دیوان کیفری بینالمللی از آن پیروی خواهد کرد.
استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا برلین حکم بازداشت دیوان بینالمللی کیفری علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را اجرا میکند یا خیر؟» گفت: بله، ما بهطور قطع از قانون پیروی میکنیم.
این اظهار نظر پس از آن انجام گرفته است که ران پروسور، سفیر اسرائیل در برلین از دولت اولاف شولتز، صدراعظم آلمان خواست تا از دیوان کیفری بینالمللی سرپیچی کند.
بنابر گزارش شبکه راشاتودی، کریم خان، دادستان ارشد این دادگاه روز دوشنبه درخواستهایی را برای صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و همچنین سه رهبر حماس به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جنگ غزه ارائه کرد.
اسرائیل در واکنش به این اقدام، احکام پیشنهادی دیوان کیفری بینالمللی را ضد یهود خواند و از «ملتهای متمدن» خواست تا هرگونه دستور دستگیری سران اسرائیل را تحریم کنند.
فرانسه نیز که در میان 124 کشوری است که دیوان کیفری بینالمللی را به رسمیت میشناسند، در همین جبهه قرار دارد. وزارت امور خارجه فرانسه روز سهشنبه حمایت خود از این دادگاه را تأکید کرد و گفت که بر اساس مدارک ارائهشده توسط دادستان تصمیمگیری درباره صدور دستور بازداشت رهبران اسرائیلی و حماس به عهده دادگاه لاهه است.
نه اسرائیل و نه ایالات متحده عضو اساسنامه رم، معاهدهای که به موجب آن دیوان کیفری بینالمللی تأسیس شد، نیستند. جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، حکمهای پیشنهادی را «ظالمانه» خواند و آن را محکوم کرد. همچنین اعضای کنگره تهدید کردهاند که دادگاه را تحریم خواهند کرد.
*ايسنا