تحلیل سیاسی هفته این روزها و در آستانه ورود به ماه ذیقعده، صدای جرس کاروان حج به صدا درآمد و زمان اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی برای انجام مراسم حج تمتع سال 1403 نزدیک شد. به همین مناسبت در این هفته جمعی از کارگزاران و مسئولان حج و جمعی از زائران بیتالله الحرام با رهبر انقلاب دیدار کردند. ایشان «یاد خدا» و «اتحاد» را دو عنصر اصلی حج برشمرده و تاکید کردند «حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش است که عامل قتلعام مردم غزه و آواره کردن آنها هستند.»
رهبر انقلاب، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خوانده و افزودند: «اگر کمک آمریکا نبود، رژیم صهیونیستی قدرت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان فلسطینی را نمیداشت.» ایشان همچنین تاکید کردند حجاج ایرانی و غیرایرانی بتوانند منطق قرآن در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.
در این هفته همچنین آقای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران آمد و گفتگوهایی را با مقامات کشورمان داشت. این سفر از این جهت اهمیت داشت که پس از یک دوره نسبتاً طولانی، شاهد آغاز روند گفتوگو میان ایران و آژانس بود و توافقاتی نیز در آن به دست آمد. بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس، تفاهم پیرامون برداشتن سه گام جهت تداوم همکاری و اینکه این همکاری نباید تحت تاثیر رفتارهای بیثبات آمریکا و طرفهای ناخرسند قرار گیرد، از تفاهمات بعمل آمده در این سفر بود. متاسفانه آنچه در این سالها مشاهده شده، روابط ایران و آژانس همواره تحت تاثیر عوامل مخرب خارجی و پارازیتهای بدخواهان جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و تا زمانی که آژانس و مدیرکل آن نتوانند این وضعیت را اصلاح کنند، گام موثری در جهت حل و فصل مشکلات برداشته نخواهد شد. البته اینبار اظهار امیدواری شده که این فرآیند از مسیر سیاسی خارج شده و در مسیر فنی قرار گیرد.
تحولات فلسطین اشغالی همچنان مهمترین موضوع خبری در سطح بینالمللی است و موضوعات مربوط به این مسئله، این هفته نیز بخش عمده اخبار، گزارشها و تحلیلهای رسانههای جهان را به خود اختصاص داد. شاخصترین موضوع در هفته جاری، پذیرش پیشنهاد آتشبس از سوی جنبش حماس بود که سران رژیم صهیونیستی و به خصوص نتانیاهو را در تنگنا و سردرگمی قرار داد. روز دوشنبه، حماس به پیشنهاد آتشبس که توسط مصر تهیه و ارائه شده است، پاسخ مثبت داد که مطابق آن و براساس یک طرح سه مرحلهای، حماس موافقت میکند که در ازای آزادی صدها اسیر دربند رژیم صهیونیستی و قطع حملات و عقبنشینی ارتش صهیونیستی از غزه و بازسازی آن، صهیونیستهای اسیر را آزاد کند.
نتانیاهو، نخست وزیر جنگافروز رژیم صهیونیستی در برابر واکنش غافلگیرکننده حماس، دچار سردرگمی گردیده به تشدید حملات به رفح روی آورده است. برای نتانیاهو، پذیرش آتشبس، قبول شکست است زیرا وی به اهداف اصلی لشکرکشی وحشیانه به غزه دست نیافته است و پایان جنگ، علاوه بر بیحیثیتی سیاسی در داخل و سرنگونی قطعی کابینهاش، وی را با خطر پیگرد قضایی توسط دادگاه بینالمللی مواجه میکند. در واقع نتانیاهو در یک دوراهی مرگباری برای ادامه جنگ و یا پایان آن قرار دارد. تداوم جنگ به منزله به خطر افتادن جان اسرای اسرائیلی در اختیار حماس میباشد و قبول آتشبس نیز به معنی پذیرش شکست و پیامدهای سیاسی و قضایی آن.
اعتراضات بیسابقه ضدصهیونیستی در جهان و بهخصوص در سطح دانشگاههای آمریکا که این هفته نیز با گستردگی ادامه یافت، بر معضلات گریبانگیر صهیونیستها افزوده است. تبعات این اعتراضات، علاوه بر آنکه انزجار علیه رژیم صهیونیستی را به حد بیسابقهای در جهان افزایش داده، دامن آمریکا را نیز به عنوان حامی اصلی جنایات رژیم صهیونیستی گرفته است. آمریکا اکنون به عنوان شریک جنایات رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان محسوب شده و در بیآبرویی و اتهام جنایت جنگی با رژیم صهیونیستی سهیم است.
*روزنامه جمهوری اسلامی
|