تاريخ انتشار: 27 فروردين 1403 ساعت 23:05:50
تنها راه تامین ثبات در منطقه

واکنش‌های جهانی به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل برای شناخت ماهیت دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، قابل مطالعه و تامل هستند. در حالی که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، اقدام ایران را «دفاع مشروع در پاسخ به تجاوز اسرائیل» دانست، دبیرکل این سازمان، آنتونیو گوترش آن را محکوم کرد!
دولت‌های اروپائی و آمریکا نیز حمله ایران به اسرائیل را محکوم کردند در حالی که از محکوم کردن جنایات 6 ماه گذشته رژیم صهیونیستی که در جریان آن 34 هزار نفر به شهادت رسیدند، 11 هزار نفر مفقود، 80 هزار نفر مجروح، بیش از 2 میلیون نفر بی‌خانمان و صدها مسجد و بیمارستان و مراکز آموزشی و هزاران خانه ویران شدند، خودداری کردند. این کشورها هنوز هم به ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند و گفته می‌شود دولت آلمان ارسال سلاح برای این رژیم را 10 برابر کرده است.
در مقابل، ملت‌های کشورهای مختلف جهان حتی آمریکا و اروپا همچنان جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کنند و در تجمعات و تظاهرات متعدد خواستار آزادی فلسطین می‌شوند. همزمان، کشورهای شرقی خواستار پایان یافتن تنش شده و آن را برای ثبات منطقه ضروری دانستند. وزارت امور خارجه هند خواهان بازگشت به مسیر دیپلماسی شد و اعلام کرد حفاظت از ثبات و امنیت منطقه ضروری است. وزارت امور خارجه عربستان در بیانیه‌ای از تمام طرف‌ها خواست حداکثر خویشتن‌داری را به خرج دهند تا منطقه و ساکنان آن از خطر جنگ در امان بماند. چین اعلام کرد اوضاع جاری خاورمیانه تازه‌ترین نتیجه جنگ غزه است و دیگر هیچ تاخیری در اجرای قطعنامه 2728 شورای امنیت سازمان ملل جایز نیست و درگیری و تنش باید فوراً به پایان برسد. دولت قطر ضمن ابراز نگرانی از تحولات منطقه از تمام طرف‌ها خواست با خویشتن‌داری از تشدید تنش جلوگیری کنند. مصر نیز بر ضرورت خویشتن‌داری تاکید کرد و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز جلوگیری از تشدید درگیری‌ها که ثبات منطقه را تهدید می‌کند لازم دانست. روسیه هم همین موضع را اعلام کرد.
دو نکته در این میان بیش از سایر نکات قابل تامل هستند. یکی اینکه آمریکا، فرانسه، انگلیس و بعضی از کشورهای منطقه اعلام کردند برای ردگیری پهپادها و موشک‌های ایرانی و جلوگیری از اصابت آنها به اهداف مورد نظر فعال بوده‌اند و به اسرائیل در این زمینه کمک کرده‌اند. نکته دیگر اینکه هیچیک از دولت‌ها و مجامع بین‌المللی در واکنش‌هایشان به این واقعیت که وجود رژیم صهیونیستی عامل بروز تشنج در منطقه خاورمیانه است کوچک‌ترین اشاره‌ای نکرده‌اند. برای سران این دولت‌ها و مسئولین مجامع بین‌المللی کاملاً روشن است که رژیم صهیونیستی اولاً یک رژیم غاصب، اشغالگر و نامشروع است و ثانیاً منبع تمام ناامنی‌ها، بی‌ثباتی‌ها و تشنج‌ها در منطقه است. عجیب است که این دولت‌ها و مجامع بین‌المللی هر روز شاهد جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و تجاوزش به مراکز دیپلماتیک سایر کشورها هستند و در عین حال وقتی خواستار تلاش برای حفاظت از ثبات و امنیت منطقه می‌شوند از کوچک‌ترین اشاره به عامل بی‌ثباتی و ناامنی خودداری می‌نمایند. سران این کشورها و مسئولان مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی خوبست از ملت‌های خود پیروی کنند و موضعگیری منصفانه درباره وقایع غزه را از آنها یاد بگیرند.
جمع‌بندی آنچه در 6 ماه گذشته در غزه گذشت و جنایاتی که رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه مرتکب شد و واکنش‌هائی که نسبت به حمله پهپادی و موشکی ایران به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی صورت گرفت اینست که ثبات و امنیت منطقه فقط در صورتی تامین خواهد شد که رژیم صهیونیستی وجود نداشته باشد. بنابراین، هر دولتی و هر سازمان بین‌المللی که خواهان برقراری ثبات و امنیت در خاورمیانه و آرامش ساکنان آنست باید به سهم خود برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل و فراهم ساختن مقدمات زوال آن تلاش کند. این، تنها راه تامین ثبات و امنیت در منطقه است.

*روزنامه جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 337
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=99606
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.