تاريخ انتشار: 08 فروردين 1403 ساعت 01:15:24
نماینده مجلس:دولت رئیسی کاری کرده که حتی شرکتهایی که کار دانش بنیان نمی کنند، خودشان را دانش بنیان جا می زنند

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: اخیرا حمایت‌های دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان، باعث شده است که برخی مجموعه‌ها علیرغم اینکه دانش‌بنیان نیستند، به اسم شرکت دانش‌بنیان فعالیت کنند.

به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی مردمی‌سازی‌ اقتصاد را نیازمند راهکارهایی برای اجرا دانست و اظهار کرد: برای مشارکت مردم در جهش تولید باید اقتصاد را به مردم واگذار کرد و اقتصاد را مردمی‌سازی کرد. به این منظور باید قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به صورت دقیق اجرایی شود. متاسفانه امروزه معمولا واگذاری‌ها به مجموعه‌های شبهه دولتی یا خصولتی صورت می‌گیرد در حال که باید به معنای واقعی به مردم واگذار شده و دولت تنها سیاست‌گذاری و نظارت کند.

وی با تاکید بر لزوم کاهش هزینه‌های تولید در کشور، ادامه داد: تجربه نشان داده که تولید دولتی گران‌تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد و باعث می‌شود فضای تولید رقابتی نباشد.

وی با بیان اینکه جهش تولید از طریق کاهش هزینه‌های تولید محقق می‌شود، تصریح کرد: بانک‌ها باید تسهیلات خود را از کانال بورس بازی و دلالی به سمت سرمایه در گردش سوق دهند و ماهیت بانک‌ها باید تغییر کند. عمده بانک‌های ما تجاری هستند و باید با تغییر ریل، به سمت بانک‌های توسعه‌ای حرکت کنند. اگر بانک‌ها مسیر خود را تغییر ندهند، با مشکلاتی مواجه می شوند و به سمتی سوق پیدا خواهیم کرد که مردم نمی‌توانند پایه‌های مالی خود در حوزه تولید را تقویت کنند.

سلیمی تامین مالی را یکی دیگر از لازمه‌های مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: اخیرا در این زمینه، قانونی در مجلس تصویب شده که باید مو به مو اجرایی شود. اگرچه ممکن است نواقصی وجود داشته باشد، اما این قانون تا حد زیادی می‌تواند مشکلات موجود را مرتفع کند.

وی تصریح کرد: به منظور مردمی‌سازی اقتصاد، دولت نباید به دنبال درآمدزایی از اقدامات این حوزه داشته باشد. به عنوان نمونه زمین‌های شهرک‌های صنعتی باید به قیمت تمام‌شده به مردم واگذار شود اما گزارش‌هایی وجود دارد که در برخی موارد شهرک‌های صنعتی در بازه‌های زمانی به دنبال افزایش قیمت زمین هستند. این موضوع موجب می‌شود که سرمایه‌گذاران از سرمایه گذاری منصرف شده و مردم نتوانند در این حوزه‌ها گام بردارند.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی دیگر از ابزارهای جهش تولید دانست و گفت: مجلس در این زمینه قوانین خوبی تصویب کرده و دولت نیز گام‌های بلندی در این حوزه برداشته است، اما هنوز جای کار بسیاری وجود دارد و باید جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت آنها در کشور گام برداریم.

وی با تاکید بر لزوم توجه به منحرف نشدن حمایت های دولتی از دانش بنیان ها، اظهار کرد: اخیرا حمایت‌های دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان، باعث شده است که برخی مجموعه‌ها علیرغم اینکه دانش‌بنیان نیستند، به اسم شرکت دانش‌بنیان فعالیت کنند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بر لزوم برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه نیز تاکید کرد و ادامه داد: فاصله معناداری بین تحقیقات دانشگاهی و صنعت وجود دارد که این فاصله باید حذف شود. دانشگاه باید پشتیبان صنعت و کشاورزی بوده و حضور فعالی در میدان داشته باشد. امروزه به دلایلی، تحقیقات دانشگاهی راه خود را طی کرده و صنعت و کشاورزی نیز در مسیر خود حرکت می‌کند. همین موضوع باعث شده است که در بسیاری از این حوزه‌ها پشتوانه علمی وجود نداشته باشد.

وی افزود: باید با جدیت به دنبال رفع موانع تولید و صادرات باشیم. امروزه صادرات کشور با پیچ و خم‌های بسیاری مواجه است. اگر به دنبال جهش تولید هستیم، باید مسیر صادرات به ویژه در حوزه‌هایی که مزیت‌های صادراتی و تولید مازاد وجود دارد، هموارتر شود. از طرفی باید مردم را به مصرف کالاهای داخلی تشویق کرد. متاسفانه به دلیل اینکه در پاره‌ای از موارد، کیفیت کالاهای داخلی پایین است، مردم به سمت کالاهای خارجی سوق پیدا کرده‌اند. باید در حوزه نظارت بر کیفیت تولید داخلی و مصرف کالای داخلی، اقدام جدی و نگاه متفاوتی وجود داشته باشد.

  تعداد بازديدها: 451
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=99426
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.