تاريخ انتشار: 14 اسفند 1402 ساعت 23:12:16
شگفتانه‌های انتخابات مجلس دوازدهم

آرمان ملی- احسان اسقایی: شگفتانه‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی آنقدر زیاد است که باید با صرف وقتی طولانی لیستی از این شگفتانه‌ها تهیه نمود.

مهمترین شگفتانه اما به نظر لیست علی مطهری بود. مطهری که امید زیادی به رای آوری در تهران داشت و حتی آنقدر به زندگی سیاسی خود امیدوار بود که جسارت به خرج داد و در مشهد و چند استان و شهرستان دیگر لیست داد خودش و لیستش نتوانستند، در تهران حتی در رده شستم هم قرارگیرند! البته همه شگفتانه‌ها مربوط به مطهری نیست. پزشکیان هم نتوانسته آنقدر رای به دست آورد که یک ضرب به پارلمان برود و بار دیگر باید در مرحله دوم خود را به صندوق آرا بسپارد. شگفتانه دیگر این انتخابات اما حال روزی است که بر سرمحمد باقر قالیباف آمده است. قالیباف که در انتخابات گذشته حدود 700 هزار رای داشت در این دوره حتی احتمالا نتوانسته نصف آرای قبلی خود را کسب کند و در تهران چهارم شده است! با این وجود قالیباف با شمارش آرا در نهایت توانسته به همراه حدود 13 نفر  از نمایندگان؛  20 درصد آرا را به دست آورد و به عنوان نماینده منتخب تهران برگزیده شود. اما چهارم شدن او در تهران و کسب آرای پایین توسط وی شگفتانه مهمی است که نشان می‌دهد قالیباف  جایگاه قبلی خود را از دست داده است.

زیرکی جریان اصلاحات

آنچه در این بین مشخص است زیرکی جریان اصلاحات است چرا که آنها به خوبی فهمیدند که نه فرش قرمزی از سوی مردم برای آنها پهن شده بود و نه حتی یک اصلاح‌طلب در تهران تایید صلاحیت شده بود که آنها بتوانند در انتخابات لیستی ارائه دهند. با این وجود علی‌مطهری تلاش‌هایی برای اثرگذاری در انتخابات کرد. مطهری هیچ‌گاه یک اصلاح‌طلب نبوده است و خود نیز اذعان دارد که اصلاح‌طلب نیست اما تاکید داشت لیستی ارائه دهد که بتواند آرای اصلاح‌طلبان را قبضه نماید. کاری که حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری کرد و در هر دو دوره بدنه جریان اصلاحات را به نفع خود مصادره نمود اما واقعیت آن است که روحانی می‌دانست که چگونه باید از این بدنه استفاده کند و جامعه را به وجد آورد که به او رای دهند اما مطهری نه سیاست روحانی را داشت و نه حمایت خاتمی! فقط چند جوان اصلاح‌طلب که جویای نام بودند از او حمایت کردند، حمایتی که حتی نتوانست اصلاح‌طلب نماها را به پای صندوق رای آورد و اکنون حتی آرای مطهری در تهران اعلام هم نمی‌شود. شاید اگر اعلام شود نه علی مطهری بماند و نه اعتدالگرایی. ضمن اینکه خبرهایی از کیفیت لیست‌هایی که علی مطهری در برخی شهرستان‌ها داد می‌رسد که این خبرها هم به نوبه خود شگفتانه است. مطهری که خود را یک چهره ضد پایداری  می‌داند و جامعه هم در مورد او چنین نظری دارد دربرخی از حوزه‌های انتخاباتی از افرادی حمایت کرده بود که آن افراد اگر عضو جبهه پایداری نبودند، بدون شک در لیست و مورد حمایت جبهه پایداری بودند.

* احتمال خداحافظی قالیباف با ریاست مجلس

  نگاهی به لیستی که در تهران رای آورده و چهارم شدن قالیباف در آن لیست نشانه آشکاری است که محمدباقر قالیباف به اندازه گذشته شانس پیروز برای نشستن بر ریاست مجلس را ندارد. اگر ملاک را لیست تهران بدانیم پایداری که از گذشته به دنبال ریاست بر مجلس بوده است امروز بیش ازگذشته موقعیت را برای نشاندن یک پایداری‌چی بر ریاست مجلس مهیا می‌بیند. البته اگر اصولگرایان میانه‌رو و سنتی از صندوق  آرا در شهرستان‌ها خارج شوند و با در نظر گرفتن همین مورد از نتیجه انتخابات در حوزه‌هایی که به مرحله دوم رفته است، می‌توان شانس محمدباقر قالیباف را برای حضور در ریاست مجلس بالا دانست اما این احتمال هم وجود دارد که وزنه پایداری‌ها در مجلس آینده افزایش یابد آنگاه به طور یقین پایداری زیر میز ائتلاف به قالیباف خواهد زد، آقا تهرانی را نامزد ریاست مجلس شورای اسلامی  می‌کند در ساین صورت ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس برای سردار قالیباف زیبنده خواهد بود.

  تعداد بازديدها: 251
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=99237
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.