تاريخ انتشار: 12 بهمن 1402 ساعت 22:45:10
ظریف: زمانی که قدرت سخت مبنای عالم بود، امام خمینی آمد و قدرت نرم را مطرح کرد/ همیشه هنر را به عنوان یکی از ابزارهای قدرت ملی می‌شناسم/ با زبان هنر می‌توان گفت‌وگو کرد/ در مسئله گفتگوی تمدن‌ها، تمرکز بیشتر بر روی گفت‌وگو بود

محمد جوادظریف وزیر سابق امور خارجه، اظهار داشت: همیشه هنر را به عنوان یکی از ابزارهای قدرت ملی می شناسم. بارها گفته شده است که در جهان کنونی منابع قدرت متکثر شده اند. ما مزیت های نسبی خود را در این جهان نشناخته ایم. این قدرت انگیزشی انقللاب بود که ایران را در جهان شناساند نه قدرت مادی. ما نگرشی نو داشتیم که انسان را محور قدرت می دانست. این کوشش و فکر انسان است که قدرت ساز است. ما زمانی این حرف ها را مطرح کردیم که هنوز معادلات خشک و سخت بر جهان حاکم بود.

به گزارش جماران؛ از روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "رونمایی از کتاب از تهران تا هالیوود" روز پنج شنبه ۱۲ بهمن با حضور محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

نشست "رونمایی از کتاب از تهران تا هالیوود" به همت فصلنامه مطالعات بین المللی و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز پنج شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

فرهاد توحیدی: سید محسن هاشمی یک مدیر شجاع و تحول خواه بود

فرهاد توحیدی، نویسنده و فیلمنامه نویس، اظهار داشت: سید محسن هاشمی نویسنده کتاب از تهران تا هالیوود، مدیر تحول خواهی بود به این معنا که سازمان را به دنبال خود می کشاند. او اهل کار کردن بود و فکرهای نو داشت. در زمان مسئولیتش در خانه سینما چند کار بزرگ انجام داد از جمله تنظیم پیش نویس لایحه تشکیل سازمان نظام سینمایی و هم چنین تنظیم پیش نویس لایحه تامین امنیت شغلی.

وی افزود: هاشمی یک مدیر شجاع و تحول خواه است و فرقی نمی کند کجا باشد، هر جایی که او هست آن جا مهم می شود. او از آدم هایی است که باید با چراغ دنبالش گشت و متاسفیم که چنین انسان هایی خانه نشین هستند.

محمدمهدی عسگرپور: سینمای ایران امروزه تقریبا در سپهر عمومی معادلات بین المللی حضور چندانی ندارد

محمدمهدی عسگرپور رییس خانه سینما، بیان داشت: سینمای ایران در سال های بعد از انقلاب دارای اکوسیسیتمی شد که بسیاری از روابطی که قبلا در حوزه روابط بین المللی داشتیم، الان برای ما رویایی شده است. دو جریان در این امر دخالت داشتند. یک جریان داخلی که فقط هم سیاسیون نبودند و حتی بعضی از خود سینماگران هم دخیل بودند و فعالیت بین المللی را یک فعالیت تزئینی می دانستند و تصوری را اشاعه می دادند مبنی بر اینکه تمام جشنواره های جهانی بر اساس منافع سیاسی کشور برگزار کننده است که چنین تصوری درست نیست. جریان دیگر، جریان خارجی بود، کسانی که فکر می کردند که اگر سینمای ایران نباشد آن ها بیشتر دیده می شوند. آن ها بدشان نمی آمد که کرسی های سینمای ایران را تصرف کنند. متاسفانه امروزه سینمای ایران تقریبا در سپهر عمومی معادلات بین المللی حضور چندانی ندارد. امیدواریم سید محسن هاشمی به فعالیت های ارزنده خود ادامه دهد.

محمدجواد ظریف: همیشه هنر را به عنوان یکی از ابزارهای قدرت ملی می شناسم

محمد جوادظریف وزیر سابق امور خارجه، اظهار داشت: همیشه هنر را به عنوان یکی از ابزارهای قدرت ملی می شناسم. بارها گفته شده است که در جهان کنونی منابع قدرت متکثر شده اند. ما مزیت های نسبی خود را در این جهان نشناخته ایم. این قدرت انگیزشی انقللاب بود که ایران را در جهان شناساند نه قدرت مادی. ما نگرشی نو داشتیم که انسان را محور قدرت می دانست. این کوشش و فکر انسان است که قدرت ساز است. ما زمانی این حرف ها را مطرح کردیم که هنوز معادلات خشک و سخت بر جهان حاکم بود.

وی افزود: یکی از بهترین ظهورهای انسان، در هنر است. هنر، مرزها را در می نوردد. با زبان هنر می توان گفتگو کرد. زمانی که مسئله گفتگوی تمدن ها مطرح شد، گرچه که بیشتر بحث تمدن ها به چشم آمد اما تمرکز بیشتر بر روی گفتگو بود. هنر بنایش بر حذف نیست، بلکه بنایش بر شامل و فراگیر بودن است. مبانی دیگر بنایشان بر حذف و تهدیدسازی است اما هنر بنایش بر دوستی است و دوستی فراتر از صلح است.

ظریف ادامه داد: وزارت دفاع آمریکا هزینه ای که برای تسخیر قلب ها و مغزها می کند قابل توجه است. زبان هالیوود موثرتر از قدرت نظامی آمریکا بوده است. کسانی چون حافظ، سعدی و مولوی بیشتر ایران را مطرح کرده اند تا سایر جنبه های قدرت. جنبه های غیرمادی قدرت ایران بیشتر ما را در جهان مطرح کرده است. زمانی که قدرت سخت مبنای عالم بود، امام خمینی آمد و قدرت نرم را مطرح کرد. امروز پیروزی بر قلب ها و جهانی شدن احساسات و اطلاعات مطرح است. به امید روزی که قدر انسان هایی مانند سید محسن هاشمی را بیشتر بدانیم.

مهدی ذاکریان: مهم ترین کار سید محسن هاشمی آوردن اسکاری ها به ایران بوده است

مهدی ذاکریان از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: امروزه میان قدرت هنر و مسائل حقوقی پیوند وجود دارد. فیلمی از اصغر فرهادی به نام "شهر زیبا" وجود دارد که در مورد مجازات اعدام بحث می کند و در مورد حقوق بشر بسیار اثرگذار است. این فیلم می توانست مبنای مهمی برای جشنواره های بین المللی باشد.

وی افزود: محسن هاشمی در همه زمینه ها فعال است و باعث تاسف است که چنین انسان هایی خانه نشین باشند. در دهه ۸۰ ما پیشنهاد دادیم که روی سینمای ایران که یک سینمای انسان محور است، بیشتر کار بکنیم. الان سینمای ایران دارد هر روز در عرصه جهانی صحنه را به رقبایش واگذار می کند. سینماگران ایران در هر مقطعی بدون توجه به قدرت سیاسی، از ذائقه مردم حمایت کرده اند. مهم ترین کار سید محسن هاشمی، آوردن اسکاری ها به ایران بوده است.

سید محسن هاشمی: هنر و فرهنگ می توانند نقشی مهم در رویداد صلح و آشتی در جهان داشته باشند

سید محسن هاشمی، نویسنده کتاب "از تهران تا هالیوود" بیان داشت: این کتاب حاصل حمایت های محمدمهدی عسگر پور از من بوده است. کتاب از تهران تا هالیوود، بحث تعامل فرهنگی بین ملت ها است. سه رویدادی که در کتاب آورده شده، عبارتند از سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی در سال ۱۳۸۵، دعوت و میزبانی از هیئت مدیره و چند بازیگر و کارگردان اسکار در تهران در سال ۱۳۸۷ و برنامه ریزی و بازدید سینماگران ایرانی از استریوهای هالیوود در سال ۱۳۸۸.

وی افزود: هنر و فرهنگ می توانند نقشی مهم در رویداد صلح و آشتی در جهان داشته باشند. از انتشارات جهان سیاست تشکر می کنم که انتشار این کتاب را تقبل کردند.

  تعداد بازديدها: 286
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=98893
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.