تاريخ انتشار: 08 بهمن 1402 ساعت 23:58:48
مسئولین مرکز آمار توضیح دهند از اردیبهشت تا بهمن امسال چه اتفاقی افتاده که یک و نیم میلیون از جمعیت کم شده است؟!

رییس سازمان ثبت احوال در گفت‌وگو با ایرنا:

جمعیت کشور ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است/شناسایی آمار دقیق ایرانیان خارج کشور

تهران - ایرنا - رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: جمعیت ایرانیان داخل کشور ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و با احتساب ایرانیان خارج از کشور جمعیت ایرانیان حدود ۸۷ میلیون ۵۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

هاشم کارگر در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه جامعه ایرنا افزود: تاکنون هیچ دستگاهی اطلاعات دقیقی از آمار ایرانیان خارج از کشور ندارد ولی حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون نفر ایرانیان خارج از کشور زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به وظایف سازمان ثبت احوال کشور در قانون جوانی جمعیت و خانواده مصوب سال ۱۴۰۰ برای برآورد دقیق جمعیت ایران، تاکید کرد: در این قانون یکی وظایف سازمان ثبت احوال کشور این است که تعداد ایرانیان خارج از کشور را مشخص کند.

رییس سازمان ثبت احوال کشور افزود: این اقدام با کمک و همراهی فراجا و وزارت امور خارجه در حال انجام است و هماهنگی‌های لازم نیز صورت گرفته و اطلاعاتی شناسایی شده است تا بتوانیم به صورت دقیق تعداد هموطنان خود را در خارج از کشور مشخص کنیم و به صورت دقیق برای نخستین بار این آمار در دسترس باشد.

رییس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها بود.

کارگر ادامه داد: میزان نرخ خام ولادت در کشور برای ۹ ماهه امسال برابر با ۸.۱۲ در هزار نفر جمعیت بود و استان سیستان و بلوچستان با ۹.۲۷ در هزار نفر جمعیت بیشترین همچنین استان گیلان با ۷.۷ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ خام ولادت را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

وی تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است و بیشترین میزان ولادت‌ها مربوط به استان تهران با ۹۹ هزار و ۶۳۳ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد ۵ هزار و ۲۰۱ نوزاد بود.

وی تاکید کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد ولادت‌ها با ۲۹۶ هزار و ۸۸۶ نوزاد مربوط به فرزند دوم بود که سهم تعداد ولادت‌ها بر حسب مرتبه تولد ۳۶.۴ درصد مربوط به فرزند اول، ۳۸.۹ درصد مربوط به فرزند دوم، ۱۷.۶ درصد مربوط به فرزند سوم، ۵.۱ درصد مربوط به فرزند چهارم و ۲ درصد مربوط به فرزند پنجم است.

کارگر با بیان اینکه در قانون چندین مورد وظیفه برای ثبت احوال در نظر گرفته شده است، گفت : با همکاری وزارت کشور تولید و ارائه نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار مبتنی بر داده‌های ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور انجام شد.

وی ادامه داد: اکنون می‌توانیم سرشماری را از این طریق انجام دهیم و با این روش از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنیم؛ نخستین اقدام سازمان ثبت احوال کشور نیز موضوع نرخ باروری بود و در بازه زمانی کمتر از یک ماه نرخ باروری را براساس اطلاعات دقیق ثبتی تهیه و ارائه کردیم.

کارگر، بررسی میزان مهاجرت را یکی دیگر از اقدامات سازمان ثبت احوال برشمرد و گفت: این آمار شامل سه نوع مهاجرت یعنی «از روستا به شهر»، « از شهربه روستا» و «از شهری به شهر دیگر» است که طبق قانون جوانی جمعیت این آمار از مهاجرت در داخل مورد نیاز است.

رییس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: این سازمان با استفاده از اطلاعاتی که در پایگاه نشانی در اختیار دارد و نیز سایر پایگاه‌های خود، توانست مهاجرت‌های داخل کشور را تا سطح شهر و روستا احصا کند و اطلاعات آن در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار داده شده است.

اعطای شناسه به مادران برای برخورداری از مزایای قانون جوانی جمعیت

کارگر گفت: یکی از کارهای دیگر که باید توسط سازمان ثبت احوال انجام می‌شد، اعطای شناسه به مادرانی است که امتیازاتی بر اساس قانون جوانی جمعیت به آنها اعطا می‌شود.

رییس سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: با بهره‌گیری از اطلاعات موجود، این مادران توسط ثبت احوال شناسایی شدند و شناسه مربوط به آنها تعریف شد و چنانچه دستگاه‌ باید امتیازاتی به این گروه از مادران بدهد، می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

بسیاری از مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنبال حمایت مادی و معنوی از خانواده‌های پرجمعیت است که از ۱۹ آبان ۱۴۰۰ اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال آغاز شده است.

ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، برای خانواده‌هایی که فرزندان دوم و سوم خود را به دنیا می‌آورند، رویکرد حمایتی در نظر گرفته است ولی هنوز این ماده قانونی به صورت جامع و کامل برای خانواده‌ها اجرایی نشده است.

بر اساس این ماده سازمان ثبت احوال کشور مکلف است نسبت به ایجاد سامانه برخط برای معرفی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر اقدام نماید. مدت اعتبار این شناسه ۱۰سال است و در صورت تولد فرزندان بعدی به مدت پنجسال تمدید خواهد شد.

کارگر تاکید کرد: سازمان ثبت احوال خدمات الکترونیکی بسیاری دارد که به راحتی می‌تواند افراد را احراز هویت کنند به طوری که اکنون ۲۰۰ دستگاه در ۲۰۰ هزار نقطه در کشور از خدمات و سرویس الکترونیکی این سازمان بهره می برند.

خبرگزاری فارس: جمعیت ایران از مرز 85 میلیون نفر گذشت

دبیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران اعلام کرد: جمعیت ایران از مرز 85 میلیون نفر عبور کرد که نشانه پویایی جمعیت کشور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر محزون مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران با بیان اینکه جمعیت ایران از مرز 85 میلیون نفر گذشته، گفت:‌ میانگین سن امید به زندگی در ایران هم اکنون به 74 سال و نرخ باسوادی به 87.6 درصد رسیده که این امر به رشد کیفی جمعیت کشور به عنوان سرمایه انسانی کمک می‌کند.

وی میانگین سن ازدواج برای آقایان را 24 سال و برای بانوان 23 عنوان کرد و گفت:‌ در عین حال سن ازدواج در برخی کلان‌شهرها نسبت به مناطق کشور که رفاه بیشتری دارند متأسفانه بالاتر از میانگین کشور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، جمعیت کشور ایران هم اکنون به 85 میلیون و 55 هزار و 936 نفر رسیده است، میانگین نرخ رشد جمعیت طی سال‌های 90 تا 95، 1.24 درصد بوده، نرخ بیکاری در زمستان 1401 به رقم 9.7 درصد و نرخ تورم بر اساس سال پایه 1400 به 45.8 درصد رسیده، همچنین نرخ رشد اقتصادی در 9 ماه سال گذشته بر اساس سال پایه 90 به 3.3 درصد رسیده است.

بر این اساس نرخ رشد گروه کشاورزی در 9 ماه سال گذشته بر مبنای سال پایه 90، منفی 4.3 درصد، رشد گروه صنایع و معادن 5.3 درصد، گروه خدمات 2.6 درصد، رشد تولید محصول داخلی بدون نفت 2.9 درصد و رشد تولید محصول ناخالص داخلی با احتساب نفت 3.3 درصد بوده است.

*اخبار سپاه قدس

  تعداد بازديدها: 348
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=98850
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.