تاريخ انتشار: 23 دي 1402 ساعت 23:21:15
درسی برای دولت‌های عرب و مسلمان

با قطع نظر از تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه درباره شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به خاطر نسل‌کشی در غزه، اصل این اقدام آفریقای جنوبی ستودنی است.
آفریقای جنوبی با تهیه پرونده‌ای 80 صفحه‌ای از مستندات نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و جنایات هولناک این رژیم، اقدام به اقامه شکایت در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه هلند کرد و اولین جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده روز پنج‌شنبه گذشته برگزار شد. رسیدگی و صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه ممکن است مدتی طول بکشد ولی خواسته اولیه آفریقای جنوبی اینست که دیوان، حکمی را به صورت فوری و الزام‌آور برای رژیم صهیونیستی صادر کند تا سریعاً عملیات نظامی خود را در غزه متوقف نماید. خواسته نهائی اینست که سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی تحت تعقیب قرار گیرند و به جرم نسل‌کشی و جنایت جنگی مجازات شوند.
این اقدام آفریقای جنوبی، علاوه بر جنبه انسانی حمایت از مظلوم و دفاع از حقوق بشر که انگیزه اصلی تهیه‌کنندگان پرونده است، نکته بسیار مهم دیگری دارد که در تاریخ دولت‌های عربی و اسلامی به عنوان عامل شرمساری سران این کشورها به خاطر کوتاهی در انجام چنین کاری ثبت خواهد شد. آفریقای جنوبی نه یک کشور عربی است و نه اسلامی که وجه مشترکی از نظر ملیت یا دین با مردم فلسطین داشته باشد و این وجه مشترک موجب شکایت از رژیم صهیونیستی به خاطر ارتکاب جنایت علیه مردم غزه شود.
نمایندگان و حقوق‌دانانی که از آفریقای جنوبی برای طرح دعوا به دیوان بین‌المللی لاهه رفته‌اند در جلسه دادگاه اعلام کردند برای دفاع از مردم فلسطین و به نمایندگی از فلسطینی‌ها چنین اقدامی کرده‌اند. این، یعنی بیداری وجدان انسانی و دفاع واقعی از مردم مظلومی که ظرف حدود 100 روز جنگ جنایتکارانه بیش از 24000 نفر از آنان جان باخته‌اند و بقیه آنها نیز اکثر خانه‌ها، مساجد، مدارس و بیمارستان‌هایشان ویران شده و در شرایط بسیار سخت بی‌غذائی، فقدان بهداشت و حتی بدون سرپناه آواره خیابان‌های ناامن و بیابان‌های فاقد امکانات هستند. این مردم همچنان زیر بمباران‌های شدید ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارند و در حالی که عموماً افرادی از خانواده خود را از دست داده‌اند عزادارند و عده‌ای نیز زیر آوارها مدفونند و کسی نیست که آنها را نجات بدهد.
براساس تعهدات ملی و دینی، اولین کسانی که می‌بایست به کمک این مردم می‌شتافتند اعراب و مسلمانان بودند. متاسفانه دولت‌های عربی هیچ اقدامی برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی به عمل نیاوردند و سایر کشورهای اسلامی نیز به انتشار چند بیانیه اکتفا کردند و در حال تماشای جنایات هولناک صهیونیست‌ها در غزه و نسل‌کشی فلسطینی‌ها هستند. این ننگ بزرگ را به کجا می‌توان برد و چگونه می‌توان توجیه کرد که اعراب و مسلمانان به جای تشکیل جبهه واحد برای مقابله با صهیونیست‌ها و جلوگیری از نسل‌کشی بزرگی که در غزه و فلسطین انجام می‌دهند، عده‌ای فقط به اظهار تاسف اکتفا می‌کنند و عده‌ای نیز به رژیم صهیونیستی چراغ سبز می‌دهند و بعضی از آنها حتی به این رژیم جعلی و اشغالگر و نامشروع کمک هم می‌کنند؟ ننگ بزرگ‌تر اینکه مانع تظاهرات مردم برای اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی هم می‌شوند!
آفریقای جنوبی به علت سابقه مبارزه با نژادپرستی، درک درستی از شرایط دشوار مردم فلسطین که گرفتار رژیم نژادپرست صهیونیستی هستند دارد. همین درک دقیق است که این کشور را در حمایت حقوقی در صحنه بین‌المللی از مردم مظلوم فلسطین پیش‌قدم ساخته است. اقدام آفریقای جنوبی حتی اگر به دلیل حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی و نفوذی که دولت‌های ضد حقوق بشر غربی در دیوان بین‌المللی دادگستری دارند به نتیجه هم نرسد، همین که این شکایت موجب رسوا شدن سران جنایتکار رژیم نژادپرست اسرائیل در سطح جهانی می‌شود، از اهمیت زیادی برخوردار است.
وقت آنست که دولت‌های کشورهای عرب و مسلمان از آفریقای جنوبی درس بگیرند و با حمایت از شکایت مطرح شده در دیوان بین‌المللی دادگستری، گامی در جهت حمایت از مردم غزه بردارند. ملت‌ها در جهان عرب و اسلام آماده مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین هستند. سران دولت‌های این کشورها اگر غیرت عربی و اسلامی داشته باشند می‌توانند با استفاده از پشتوانه ملت‌هایشان غده سرطانی اسرائیل را ریشه‌کن نمایند.

*روزنامه جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 312
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=98674
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.