رئیس سازمان بهداشت جهانی: حمام خون در نوار غزه باید متوقف شود رئیس سازمان بهداشت جهانی با اشاره به فروپاشی بخش درمان و پزشکی غزه در اثر تجاوزهای برنامهریزی شده رژیم صهیونیستی، بر ضرورت توقف جنایات تاکید و اضافه کرد: حمام خون باید در نوار غزه متوقف شود. به گزارش ایرنا،"تدروس ادهانوم گبریسوس" در شبکه اجتماعی «ایکس» با تاکید بر «توقف حمام خون در غزه»، نوشت: پس از گذشت 3 ماه از جنگ، وضعیت بهداشت در غزه غیرقابل باور است.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی گزارشهای نگرانکنندهای درباره تشدید درگیریها و دستور تخلیه مداوم در نزدیکی بیمارستان بسیار مهم «شهدای الاقصی» در مرکز غزه دریافت کرده است.رئیس سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه بیش از 600 بیمار و بیشتر کادر درمان مجبور به ترک بیمارستان شدند، به نقل از رئیس بیمارستان اضافه کرد که هنوز محل نگهداری بیماران یاد شده مشخص نیست.
ادهانوم تاکید کرد: هیاتی از سازمان بهداشت جهانی و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل از بیمارستان شهدای الاقصی بازدید کردند و تعداد زیادی از مجروحان برای درمان فوری منتقل شدند.وی با اشاره به لغو ماموریتهای سازمان بهداشت جهانی به دلیل خطرات و دریافت نکردن مجوزهای لازم، ادامه داد: در شمال غزه هیچ بیمارستانی که به طور کامل فعال باشد، وجود ندارد و در این منطقه فقط تعداد کمی از مراکز بهداشتی درحال فعالیت هستند.
اظهارات رئیس سازمان بهداشت جهانی در شرایطی است که بیش از 30 بیمارستان در نوار غزه، دیگر خدماتی ارائه نمیدهند و حملات برنامهریزی شده رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و تیمهای پزشکی منجر به یک فاجعه بهداشتی در نوار غزه شده است.
وزارت بهداشت غزه هم روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی درصدد است تا بیمارستان شهدای الاقصی را از ارائه خدمات رسانی خارج کند که در واقع این به معنای صدور حکم اعدام برای هزاران بیمار و مجروح فلسطینی است.
این وزارتخانه دیروز نیز از ورود 73 شهید و 99 مجروح به بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز نوار غزه در 24 ساعت گذشته خبر داد.جمعیت هلال احمر فلسطین چند روز پیش اعلام کرد که نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به گلوله باران چندین خانه و مکان در اطراف بیمارستان «الامل» و مقر هلال احمر در شهر «خانیونس» در جنوب غزه که هزاران آواره را در خود جای داده بود، ادامه دادند که منجر به شهادت 5 آواره از جمله یک نوزاد 5 روزه و مجروح شدن 3 نفر دیگر شد.
این وزارتخانه افزود شمار قربانیان حملات اسرائیل از 83 هزار شهید و زخمی فراتر رفت.
هرروز 10 کودک در غزه دچار نقص عضو میشوند
سازمان بریتانیایی«کودکان را نجات دهید» اعلام کرد: «از زمان آغاز تجاوزات اسرائیل به غزه در 15 مهر، روزانه بیش از 10 کودک به طور متوسط دچار نقص عضو شدهاند.
به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، این سازمان بریتانیایی تصریح کرد: «از15 مهرگذشته، یک یا هر دو پای بیش از 1000 کودک فلسطینی در غزه قطع شده و بسیاری از این عملیات جراحی بدون بیهوشی کودکان انجام شده است چرا که در نتیجه محاصره غزه و حملات ویرانگر ارتش اسرائیل به بیمارستانها و از کار افتادن بسیاری از این مراکز، دارو و آنتیبیوتیکها در این باریکه کمیاب شده است.»
بنا به اعلام این نهاد بریتانیایی، «13 بیمارستان از مجموع 36 بیمارستان در غزه هنوز به صورت جزئی فعال هستند، اما فعالیت آنها بستگی به رسیدن سوخت و تجهیزات اولیه پزشکی دارد همچنین 9 بیمارستان تقریبا فعال در جنوب غزه با سه برابر ظرفیت خود کار میکنند و دچار کمبود شدید دارو و تجهیزات هستند.»
«جیسون لی»، مدیر سازمان «کودکان را نجات دهید»، در سرزمینهای اشغالی فلسطین، گفت: «من دیدهام که پزشکان و پرستاران زمانی که کودکان با جراحات ناشی از انفجار وارد میشوند، کاملاً احساس خستگی میکنند، نداشتن تجهیزات و داروهای مورد نیاز برای درمان آنها یا تسکین دردشان برای پزشکان بسیار زجرآور است.
وی افزود: «کودکانی که شرایط انفجارها تحت محاصره قرار دارند در معرض صدمات شدیدی قرار دارند که زندگیشان را تحت الشعاع قرار میدهد. آنها گردن و ستون فقرات ضعیفتری دارند بنابراین با ضربه نه چندان محکمی دچار آسیب مغزی میشوند.این احتمال وجود دارد که انفجار منجر به پاره شدن اندامهای داخل شکمشان شود حتی اگر علائم آشکاری نداشته باشد.»
جیسون لی خاطرنشان کرد: رنج کودکان در این درگیری غیرقابل تصور است و حتی بیشتر از آن غیرضروری و کاملاً قابل اجتناب است، بایدن عاملان این جنایت مورد بازخواست قرار گیرند.»
آلمان: مصیبت و عذاب مردم بیگناه غزه نباید ادامه یابد
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان از رژیم صهیونیستی خواست تا از شدت تجاوز نظامی خود به نوار غزه بکاهد و مصیبت و عذاب مردم بیگناه نباید ادامه یابد. بائربوک در سفر به سرزمینهای اشغالی گفت: ارتش اسرائیل باید اقدامات بیشتری از حفاظت از غیرنظامیان انجام دهد و راههایی برای مبارزه با حماس بیابد که به شمار زیادی از فلسطینیها آسیب نرساند.
وزیر خارجه آلمان افزود: مصیبت و عذاب مردمان بیگناه نباید ادامه پیدا کند. ما به عملیاتی نیاز داریم که شدت کمتری داشته باشد.
وی بار دیگر بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرد و افزود که این رژیم "میتواند در مبارزه با ترور کوری که به دنبال محو کردن اسرائیل از نقشه است، روی همبستگی ما حساب کند."
بائربوک در بخش دیگری از سخنان خود گفت که اسرائیل باید مدیریت غزه پس از جنگ را نیز مد نظر داشته باشد و فلسطینیها نباید از سرزمین خود «اخراج» شوند.وی در قرار است با مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطین هم دیدار کند و بعد از آن راهی مصر و لبنان خواهد شد.
آنروا: بسیاری از آوارگان غزه در خیابانها میخوابند
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای فلسطینیها میگوید که پناهگاههای این سازمان دیگر جایی برای پذیرش آوارگان ندارد. آژانس کاریابی و امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطینیان موسوم به آنروا میگوید که پناهگاههای این سازمان مملو از جمعیت است و دیگر جایی برای پناهندگان دیگر وجود ندارد.
«جولیت توما» مدیر ارتباطات آنروا به شبکهای بیسی نیوز گفت که پناهگاههای ما در مناطق پرتراکم جمعیتی هستند و نمیتوانیم افراد بیشتری را بپذیریم.وی افزود: غزه زیرساختهای غیرنظامی برای تامین چنین حجم عظیمی از آوارگان را ندارد و «بسیاری از آنها اکنون در خیابانها میخوابند».
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، بیش از 60 درصد زیرساختهای غیرنظامی غزه نیز یا کاملا ویران شده و یا آسیب جدی دیده است.
بسیاری از کارشناسان حقوقی بینالمللی میگویند که اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی یا نسلکشی است و کشورهایی مانند ترکیه و آفریقای جنوبی در تلاش هستند تا پروندههای حقوقی را در دادگاههای بینالمللی مطرح کنند.
*روزنامه جمهوری اسلامی
|