تولید زعفران در استان خراسان رضوی به علت سرما و تغییرات اقلیمی به میزان ۱۴۰ تن معادل حدود ۶۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تولید زعفران در خراسان رضوی در سالهای قبل حدود ۳۳۰ تن بوده که کاهش چشمگیری داشته است.
غلامحسین ساربان با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی ۹۲ هزار هکتار بوده است، بیان کرد: گیاه زعفران از عوامل اقلیمی و دمایی به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد و تغییرات اقلیمی سال اخیر آبی و سرمای دیماه پارسال به شدت بر میزان تولید این محصول اثر منفی گذاشته است.
وی با بیان اینکه ۲ پارامتر دما و بارندگی در میزان برداشت محصول زعفران به شدت تاثیر گذار هستند، ادامه داد: در مزارع جوان زیر کشت زعفران که ۲۰ درصد اراضی زیر کشت را تشکیل میدهد برداشت محصول طبق استاندارد بوده است.
ساربان گفت: امسال هزینه کشاورزان زعفران کار به شدت بالا رفته و موجب فشار اقتصادی بر کشاورز شده است و این موضوع رغبتی برای ادامه کشت در سال آینده برای کشاورزان باقی نگذاشته است.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: هم اکنون ۷۶ درصد سطح زیر کشت زعفران کشور در خراسان رضوی قرار دارد.
سرمای کم سابقه ۱۵ سال اخیر در نیمه دی ماه هشت هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به کشاورزی استان خسارت زد.
بیشترین خسارت، مربوط به محصولات باغی در سطح ۱۳۴ هزار هکتار معادل ۶۷ درصد کل خسارات وارده به بخش کشاورزی استان به مبلغ پنج هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان است.
از این میزان بیشترین خسارت، به ۹۱ هزار هکتار مزارع زعفران به میزان سه هزار و۲۸۳ میلیارد تومان وارد شده است.