تاريخ انتشار: 12 آذر 1402 ساعت 23:17:57
کارگر نباید تاوان بی کفایتی صندوق ها را بدهد

کبری آجربندیان: حسن لطفی مصوبه مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی را خطایی بزرگ برشمرد و گفت: ما در مجلس مصوبه‌ای غیرکارشناسی و پر از ابهام را تصویب کردیم که چالش‌های بزرگی برای جامعه درست می‌کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی کاروکارگر، در پی مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه کشور مبنی بر افزایش سن بازنشستگی، دغدغه‌های جامعه کارگری قوت و شدت بیشتری گرفت، مصوبه‌ چالش برانگیز و پرابهام که نمایندگان مخالف، امیدوارند شورای نگهبان با عودت به مجلس، امکان بررسی دوباره آن را فراهم کند.
حسن لطفی نماینده مردم همدان در مجلس یازدهم به عنوان یکی از منتقدان جدی این مصوبه اظهار داشت: کمیسیون تلفیق مصوبه ای پر از ابهام را به صحن فرستاد و متأسفانه همان هم تصویب شد. ما در مقوله بازنشستگی با ۳ موضوع مشخص مواجهیم؛ سابقه بیمه، سابقه خدمت و سن بازنشستگی. این ۳ مقوله کاملا با هم متفاوتند، ولی کمیسیون تلفیق مشخص نکرد که کدامیک ملاک بازنشستگی قرار می‌گیرد؟
وی ادامه داد: آیا مقطع سنی مشخصی گذاشته‌اند؟ یعنی وقتی افراد به این سن رسیده اند، بدون توجه به سابقه و بیمه و سابقه خدمت باید بازنشسته شوند؟ آیا سابقه بیمه ملاک است یا سابقه خدمت؟ این موضوعات نادیده گرفته شده است. ما در این باره تذکر دادیم که چنین مصوبه ای نمی‌تواند مشکلات فعلی را حل و فصل کند و مطالبات جامعه کارگری را پاسخ دهد. این‌ها اصلا با هم انطباق ندارند. امیدواریم شورای نگهبان متوجه این تناقضات باشد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم تصریح کرد: یکی از مصادیقی که همین الان هم وجود دارد، مشکل عدم تطابق سابقه بیمه و سوابق خدمتی افراد است که اگر چه باید رابطه‌ای مستقیم داشته باشند، اما می بینیم که فردی با ۳۰ سال سابقه خدمت، ۲۵ سال سابقه بیمه دارد و هنگام بازنشستگی دچار چالشی جدی می‌شود. حالا این ابهامات که به جای خود باقی است، مشکلی دیگر هم اضافه می‌شود. برای مثال در نظر بگیرید که سابقه بیمه و سابقه خدمت فردی پر شده ولی مطابق مصوبه ما باید در سن ۶۲ سالگی بازنشسته شود، حال آن که این فرد از جوانی مشغول کار شده و اکنون ۵۲ ساله است، یعنی هنوز تا این سن، فاصله دارد. تکلیف این فرد چیست؟ این‌ها سوالاتی است که قانونگذار به آن نپرداخته است. یعنی این فرد باید واقعا ۱۰ سال دیگر کار کند؟ من مطمئن هستم این ابهامات هم سازمان‌های بیمه گر، هم دستگاه‌های دولتی و هم جامعه کارگری را با چالش اساسی مواجه می‌کند.
وی در ادامه گفت: حالا باید سوال پرسید چند درصد از مشکلات صندوق ها با افزایش سن بازنشستگی حل می شود؟ هیچ‌کسی توضیحی نداده است، چون هیچ کار کارشناسی در این باره انجام نشده است. من به جرئت می‌گویم که حتی ۵ درصد مشکلات صندوق ها را هم حل نمی کند زیرا مشکل صندوق ها جای دیگری است

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم به مصادیقی از سوءمدیریت در صندوق های بازنشستگی اشاره کرد و افزود: برای مثال به گزارش سال ۹۶ دیوان محاسبات می پردازم که مشخص کرده بود که صندوق بازنشستگی کشوری ۴ هزار میلیارد تومان از کسورات بیمه ای این صندوق را به شرکت های زیان‌ده اختصاص داده است.
لطفی تصریح کرد: اگر در همان سال این سرمایه ۴ هزار میلیارد تومانی به جای شرکت های زیان‌ده در بخشی دیگر سرمایه‌گذاری می‌شد مثلا صرف خرید ملک در تهران می‌شد، الان به ۴۰ هزار میلیارد تومان تبدیل شده بود. این همه در حالی است که ما برای همترازی بازنشستگی صندوق های کشوری به ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.
چرا صندوق‌ها بجای سرمایه‌گذاری معقول به پرداخت حقوق‌های هنگفت روی آوردند
نماینده مردم همدان در ادامه با بیان این که" بازنشستگان ثروتمندان دیروز و سرمایه‌های امروزند" تصریح کرد: به این جمله معتقدم زیرا کارگران طی ۳۰ سال خدمت خود، اندوخته‌ای مکفی دارند که کفاف معیشتشان را بدهد ولی صندوق‌ها با بی کفایتی و بدسلیقه‌گی تمام سرمایه‌هایشان را بر باد داده اند. حالا دنبال منابع می گردند و این منابع را با افزایس سن می‌خواهند جبران کنند.
وی افزود: متأسفانه آن شرکت‌های زیان‌ده هنوز هم به قوت گذشته باقی و برقرار هستند. مجلس به جای این مصوبه و تکیه بر گزارش و درخواست صندوق‌ها، باید از مدیران آن‌ها توضیح بخواهد که چرا به جای سرمایه‌گذاری‌های معقول، به پرداخت حقوق‌های هنگفت به افراد غیر تخصصی روی آورده اند؟  
لطفی در پایان خاطر نشان ساخت: تاوان سوءمدیریت صندوق‌ها را سن کارگر نباید جبران کند. عمر انسان ها بسیار باارزش است و نباید به این صورت به غارت برود.
افزایش سن بازنشستگی  به اشتغال صدمات جدی وارد می کند
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس که از مخالفان افزایش سن بازنشستگی بود، مهم ترین چالش این مصوبه مجلس را ایجاد اختلال در ایجاد اشتغال و کاهش امید در جامعه برشمرد.
وی گفت: من و همفکرانم به عنوان مخالف این مصوبه، تلاش کردیم تا این ماده رأی نیاورد، ولی نشد. استدلالمان هم این بوده و هست که این طور نمی‌توانیم به حل مشکل اشتغال امیدوار باشیم. به ازای هر فردی که از سیستم خارج می‌شود، یک جوان امکان داشتن شغل برایش فراهم می‌شود ولی با این مصوبه ما امید را از جوانان می‌گیریم.
آصفری تصریح کرد: این مصوبه حق الناس را به همراه دارد. افراد برای عمر و زندگی خود برنامه‌ریزی کرده اند. از ابتدا هم قرار بوده ۳۰ سال خدمت کنند ولی با این مصوبه به نظر می‌رسد که زیر قول و قرار اول کار زده می شود.
وی افزود: یکی دیگر از چالش‌های افزایش سن بازنشستگی، افرادی هستند که از جوانی مشغول کار بوده‌اند و حالا با اتمام سنوات خدمت و بیمه خود، به ۶۲ سال نرسیده‌اند و نمی‌توانند از مزایای بازنشستگی استفاده کنند و باید تا ۶۲ سالگی با هر سابقه خدمتی، در سیستم کاری باقی بمانند. این موضوع مهمی است که دیده نشده است. نماینده مردم اراک تصریح کرد: این موضوعات موجب ناامیدی در بدنه کارگری می شود. من امیدوارم شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع را رد کنند.

*کار و کارگر

  تعداد بازديدها: 362
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=98227
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.