تاريخ انتشار: 30 آبان 1402 ساعت 23:35:20
اهواز در تسخیر سیلاب

اهواز- خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی: برخلاف وعده‌های مسئو لین،فقط باچند دقیقه بارندگی مردم اهواز گرفتارشدند. بارش حدود 30 میلی متر باران در اهواز در بامداد روز دوشنبه، باعث آب‌گرفتگی شدید خیابان‌ها و خانه‌های مردم شهر اهواز شد.
آبگرفتگی معابر، خاموش شدن وسایل نقلیه در دریاچه‌های آب باران، راه بندان، ورود آب باران و فاضلاب به درون منازل بخصوص در مناطق حاشیه‌ای و محلات کم برخوردار، برق گرفتگی برخی از شهروندان بدلیل فقدان ایمنی، بارش رحمت الهی را تبدیل به گرفتاری برای شهروندان کرد.
متاسفانه وعده‌های متعدد،ضعف مدیریت‌های شهرداری و آبفا موجب ناامیدی مردم از اصلاح اوضاع استان خوزستان شده است.اگر باد و باران نباشد این آلودگی هوا است که سهم مردم از زندگی را مختل می‌کند و اگر باران ببارد آبگرفتگی خیابان‌ها، این قصه این روزهای خوزستان و اهواز شده است، آن‌ها تمام طول هفته هشدار آلودگی هوا داشتند و دیروز که چند دقیقه باران آمد تا آلودگی هوا را از بین ببرد آبگرفتگی در خیابان‌های شهر جاری شد، طوری‌که محمدرضا کرمی‌نژاد، مدیرعامل آبفای خوزستان، وعده داد که با «با فعال شدن پمپ‌ها» مشکل آبگرفتگی را برطرف می‌کند.
درحالی مردم در شهر اهواز با بارشی 30میلیمتری شاهد آبگرفتگی معابر هستند که همواره وعده‌های کوچک و بزرگ برای رفع این مشکل شنیده‌اند. از صحبت‌های محمد مخبر، معاون رئیس‌جمهور که گفته بود «در شهر اهواز کاری شده است که از این به بعد با بارش باران مردم نگران نیستند هر بارشی موجب خوشحالی مردم است و از آب گرفتگی دیگر خبری نیست.»
همچنین آن‌طورکه باشگاه خبرنگاران جوان نوشته در روزهای ابتدایی دولت سیزدهم و در شهریور 1400 حجت‌الاسلام رئیسی رئیس‌جمهور در اولین سفر استانی خود به استان خوزستان سفر کرد و اولین مقصد خود را بازدید از پروژه ساماندهی شبکه فاضلاب شهر اهواز قرار داد و همانجا به وزرای کشور و نیرو دستور داد تا برای جلوگیری از بروز آبگرفتگی‌های معمول فصول بارش اهواز اقدام کنند. اما با وجود گذشت دو سال از این دستور همچنان در خوزستان مردم شاهد آبگرفتگی معابر هستند.
محمدرضا کرمی نژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران درباره وضعیت آبگرفتگی و بارندگی در اهواز گفت: اهواز با بارش‌های شدید مواجه بوده و این بارش‌ها منجر به آبگرفتگی در برخی مناطق شهر شده است.
کرمی نژاد افزود: در مدت زمان 30 دقیقه، بیش از 35 میلیمتر بارش در اهواز ثبت شده است و این مقدار بارندگی به اندازه‌ای است که هر منطقه‌ای را قادر به آبگرفتگی کند. بنابراین، برخی نقاط اهواز نیز دچار آبگرفتگی شده‌اند.
همچنین، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: تمام ایستگاه‌های پمپاژ در اهواز پس از آب گرفتگی فعال شدند واقدام به تخلیه آب ناشی از بارندگی از همه مناطق اهواز نمودند.
سیل و آبگرفتگی در 7 استان
7 استان جنوبی و جنوب غرب کشور دچار سیل و آبگرفتگی شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به انجام عملیات سیل و آب‌گرفتگی از 28 تا 29 آبان، گفت: امدادگران جمعیت هلال‌احمر در قالب 10 تیم عملیاتی، سیل و آبگرفتگی در استان‌های ایلام، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و فارس را امدادرسانی کردند.
محمودی با اشاره به سیل و آبگرفتگی در استان ایلام، گفت: در پی وقوع سیل آبگرفتگی به دنبال بارندگی شدید در در شهرستان‌های ایلام و ایوان استان ایلام بین ساعات 6 تا 11 صبح، 10 تیم عملیاتی تخصصی سیلاب به مناطق حادثه خیز اعزام شدند. گل و لای و آب 8 باب منزل مسکونی تخلیه شد و 35 نفر در این حادثه امدادرسانی شدند. تمامی‌شهرستان‌های استان ایلام به حالت آماده باش کامل درآمدند.
رئیس سازمان امداد ونجات افزود: در پی اعلام هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی در استان چهارمحال و بختیاری و بارندگی شدید در شهرستان کوهرنگ و برخی از نقاط استان، نیروهای عملیاتی و امدادی در این استان نیز درحالت آماده باش کامل هستند.
محمودی با اشاره به اعلام آبگرفتگی چند باب منزل مسکونی در شهرستان پل دختر استان لرستان و اعلام آماده باش کامل تیم‌های عملیاتی در این استان گفت: به محض دریافت گزارش، تیم‌های تخصصی سیلاب به به منظور تخلیه گل و لای و آب منازل مسکونی به مناطق حاده دیده اعزام شدند.
وی افزود: بارندگی در سطح استان خوزستان موجب، آبگرفتگی معابر در سطح شهرستان اهواز شد. 3 تیم عملیاتی به منظور پشتیبانی از عوامل شهرداری به مناطق حادثه دیده اعزام شدند و تیم‌های عملیاتی استان نیز به حالت آماده باش کامل درآمدند.
محمودی در پایان گفت: در پی آغاز بارش پراکنده در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس و اعلام هشدار هواشناسی در روزهای آینده برای استان فارس؛ تیم‌های عملیاتی در این سه استان به حالت آماده باش کامل قرار دارند.
امدادرسانی به 166 نفر از متاثرین سیل و آبگرفتگی در 5 استان
رئیس سازمان امداد و نجات افزود: روز دوشنبه 29 آبان ماه فقط 7 استان (ایلام، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و کرمانشاه) از سیل و آبگرفتگی متاثر شده‌اند که امدادرسانی در 5 استان (ایلام،بوشهر،خوزستان،کهگیلویه و بویراحمد و لرستان) ادامه دارد.
وی گفت: در این 5 استان 14 شهرستان از سیل و آبگرفتگی متاثر شده‌اند به 16 منطقه شامل (13شهر، 2روستا و 1 منطقه عشایری) امدادرسانی شده است.
محمودی افزود: طی روز دوشنبه به 166 نفر امدادرسانی شده است و 30 نفر اسکان اضطراری یافتند، آب و گل و لای از 24 منزل مسکونی تخلیه شد.
رئیس سازمان امداد و نجات گفت: 33 تیم عملیاتی شامل 115 نفر 6 دستگاه چادر،163 تخته پتو، 59 تخته موکت، 120 کیلوگرم نایلون بین متاثرین از سیل و آبگرفتگی توزیع شد.
برف و کولاک به 8 استان کشور می‌رسد
همچنین براساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی، تشدید فعالیت سامانه بارشی طی امروز موجب رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما و بارش برف و کولاک در نقاط سردسیر و ارتفاعات می‌شود.
سازمان هواشناسی با انتشار هشدار سطح نارنجی از کاهش محسوس دما و بارش برف و کولاک در نقاط سردسیر و بلندی‌های 8 استان کشور خبر داد.

  تعداد بازديدها: 419
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=98068
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.