تاريخ انتشار: 14 آبان 1402 ساعت 22:33:49
هزینه فرزندآوری؛ حداقل ۱۵۰ میلیون تومانآرمان

آرمان امروز: با وجودیکه دولت طی یکی دو سال اخیر اقدامات فراوانی را برای تشویق به فرزند آوری اجرایی کرده اما، همچنان  زوج های جوان چندان تمایلی برای اضافه شدن فرزندی به جمع خانواده اشان ندارند! مساله ای که به گفته خودشان اصلی ترین عامل آن، تورم و قیمت های بالای نگهداری و تربیت یک فرزند است.  اما نکته ای که در این میان مغفول مانده است، هزینه هایی است که یک زوج، قبل از تولد فرزند و تا یک  ماهگی آن باید کنار بگذارند. رقم هایی که آنچنان نجومی است که از همان اول می تواند را برای فرزند آوری دچار تردید کند. این در حالی است که در سال‌های گذشته خانواده‌هایی که تصمیم به بچه‌دار شدن می‌گرفتند به تنها چیزی که فکر نمی‌کردند هزینه زایمان بود. زیرا بیشتر خانم‌ها در بیمارستان‌های دولتی و به صورت طبیعی وضع حمل می‌کردند و نیازی نبود هزینه‌ای پرداخت کنند. براساس محاسبات صورت گرفته از قیمت خرده‌فروشی‌ها، برای زوج‌هایی که فرزند تا یک‌سال دارند و البته تعرفه درمانی بیمارستان‌ها، کمترین هزینه برای بچه‌دار شدن از زمان بارداری تا یک‌ماهگی حدود ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود. بیشترین هزینه نیز تا ۳۰۰میلیون تومان برآورد شده که می‌تواند تا ۴۰۰ میلیون تومان (بسته به انتخاب والدین) افزایش یابد. این هزینه شامل انواع آزمایش‌ها و معاینات دوره‌ای (فرض بر این است که مادر و جنین مشکل حادی ندارند و تنها چکاپ ماهانه برای‌شان ضروری است)، مواد خوراکی شامل شیرخشک، انواع ویتامین و برخی داروها و سیسمونی حداقل تا ۶ ماهگی و به دور از خرید وسایل غیرضروری است.

حتی قبل از تولد!

هزینه های تولد یک نوزاد حتی به قبل از آن بر می گردد. هزینه‌های چکاپ ماهانه مادر به علاوه سونوگرافی و مصرف ویتامین‌ها زیرنظر پزشک و البته کلاس‌های بارداری با فرض بر اینکه مادر و جنین مشکلی جدی نداشته باشند بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان خواهد بود. البته که نوع بیمه مادر نیز بر میزان هزینه‌های نهایی تاثیر می‌گذارد. هزینه‌های زایمان نیز براساس انتخاب مادر، متفاوت است. بر اساس گزارش‌های رسمی حدود ۴۹ درصد زایمان‌ها در کشور از طریق سزارین و ۵۱ درصد نیز به‌ صورت طبیعی انجام می‌شود.زایمان طبیعی هزینه بسیار کمی دارد. اما تعرفه‌های درمانی در بیمارستان‌های دولتی بازه هزینه‌ای هر عمل سزارین را حدود ۷تا ۸ میلیون تومان اعلام کرده که البته با تعرفه بیمه ممکن است کاهش یابد. این هزینه برای بیمارستان های خصوصی بین ۱۴ تا ۲۵ میلیون تومان است.اگر پس از زایمان مادر و نوزاد نیاز به بستری شدن داشته باشند، مبلغی نیز به هزینه‌های زایمان اضافه می‌شود. در وب‌سایت یکی از بیمارستان‌ها برخی تعرفه‌های پس از زایمان نوشته شده که بر اساس آن هزینه تخت مراقبت‌های ویژه برای نوزادان بطور متوسط  شبی ۱۵ میلیون تومان، هزینه اتاق خصوصی ۱۵ میلیون تومان، تخت نوزاد سالم هر شب ۴ میلیون تومان، هزینه تخت نوزاد با بیماری اولیه

۵/۸میلیون تومان، هزینه همراه هر شب آزاد با غذا ۵۰۰ هزار تومان و هزینه کیف مادر و نوزاد نیز یک میلیون تومان است. بنابراین اگر نوزاد دچار زردی باشد و نیاز به یک هفته بستری شدن داشته باشد، در این صورت هزینه زایمان با فرض عمل سزارین حدود ۱۰۰تا ۱۵۰ میلیون تومان می‌شود.

هزینه های جاری یک ماه اول

اما اینها تمامی هزینه هایی نیستند که برای یک نوزاد تا یک ماهگی مورد نیاز است. آن چیزی که تقریبا برای تمام نوزادان یکسان است، نیاز به پوشاک، ویتامین‌های خوراکی، پوشک و شیرخشک است. هر نوزاد در روز و به‌طور میانگین ده عدد پوشک مصرف می‌کند. بسته به وزن نوزاد، ممکن است والدین پوشک با سایزهای متفاوتی برای نوزاد خود خریداری کنند. بر اساس آنچه در سایت‌های فروش محصولات سلولزی درج شده، هر بسته ۶۴ تایی پوشک از ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای نوزادانی که راه نمی‌روند، قیمت‌گذاری شده است. اگر فرض شود که خانواده‌ها بسته‌هایی با قیمت‌های میانه را انتخاب می‌کنند، در این صورت هر ماه حدود یک میلیون  تا یک ۵ میلیون تومان برای پوشک ‌باید هزینه شود. هزینه بعدی برای شیرخشک است. این کالا نیز بسته به نیاز نوزاد می‌تواند از ماهی یک تا سه قوطی در نوسان باشد. قیمت هر بسته ۴۰۰ گرمی شیرخشک از ۶۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. بنابراین شیرخشک هر نوزاد در ماه بسته به انتخاب خانواده و در صورت مصرف ماهی دو قوطی، بین  ۱۲۰هزار تومان تا ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. در این میان مواد غذایی به اصطلاح کمکی نیز از دیگر خوراکی‌هایی است که بسته به وضعیت نوزاد به آن داده می‌شود و قیمت آن در سایت‌ها بین ۷۵ هزار تومان تا سه میلیون تومان است. میزان مصرف نیز بستگی به نوزاد دارد. همچنین مصرف ویتامین نیز از دیگر مواردی است که ‌باید زیرنظر پزشک مصرف شود بنابراین هزینه آن را به صورت مفروض یک میلیون تومان در ماه اعلام می‌کنیم .

امان از سیسمونی

یکی از هزینه های قابل توجه تولد هر نوزاد، قیمت تمام شده سیسمونی است. بر اساس یک رسم قدیمی سیسمونی عبارت است از رخت و لباس و لوازم خواب و حمام نوزاد اول. در فرهنگ اغلب مناطق ایران رسم بر آن است که برای نوزادِ اول وسایل موردنیاز، توسط خانواده عروس تهیه می‌شود و به خانه عروس و داماد می‌فرستند. قیمت سیسمونی کامل شامل لباس نوزاد تا ۶ ماهگی، وسایل برای حمل و نقل مانند کالسکه، صندلی مخصوص برای ماشین، آغوشی نوزاد، وسایل اتاق خواب مانند کمد، تخت، تشک، وسایل بهداشتی شامل انواع کرم و پودر بدون خرید وسایل اضافی و البته برند، بین ۶۰تا ۱۰۰میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. البته که این بازه قیمتی بسته به نوع کالا و شرکت سازنده است.

  تعداد بازديدها: 446
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=97823
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.