تاريخ انتشار: 13 مهر 1402 ساعت 18:51:00
تحلیل سیاسی هفته

این هفته در همزمانی با هفدهم ربیع‌الاول، صفای طلوع خورشید آفرینش و سالروز میلاد خجسته پیامبر رحمت، عصاره خلقت و فروغ هدایت حضرت محمد مصطفی(ص) و ولادت کمال دانایی حضرت صادق آل‌ محمد علیه‌السلام، جانهای خزان‌زده به شمیم طراوت بهاری غرق شادی شد. چه دستانی که در این روز به آرزوی گرفتن برات رستگاری، هدایت همگانی و همدلی جهانی بالا رفتند و خروج از شام تیره جاهلیت و رسیدن به فلاح و عزت محمدی(ص) را آرزو کردند.
به همین مناسبت روز سه‌شنبه مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و مهمانان کنفرانس وحدت با رهبر انقلاب دیدار کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه خورشید تابان پیامبر اعظم بر گردن همه آحاد بشریت حق دارد و همه مدیون ایشان هستند، کشورهای اسلامی را به اتخاذ خط ‌مشی واحد برای جلوگیری از دخالت بیگانگان دعوت کرده و گفتند: «اگر همه متحد باشیم و ایران، عراق، سوریه، لبنان، عربستان، مصر، اردن و کشورهای حاشیه خلیج فارس خط‌ مشی واحدی را در مسائل اساسی و کلی اتخاذ کنند، قدرت‌های زورگو جرات دخالت در امور داخلی و سیاست خارجی کشورها را نخواهند کرد.» ایشان همچنین سیاست عادی ‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم به شکست دانستند.
در این هفته همچنین به مناسبت هفدهم ربیع‌الاول، میلاد پیامبر گرامی اسلام کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در تهران برگزار شد. این کنفرانس که امسال سی و هفتمین دوره آن برپا گردید هرچند هدف ایجاد وحدت در میان همه مسلمانان جهان را دنبال می‌کرد ولی پاسخی به این سوال صریح نداد که چرا در کشوری که خود را منادی وحدت معرفی می‌کند و گام‌هایی را در این مسیر برداشته، اختلافات زیادی در سطوح و لایه‌های مختلف آن به چشم می‌خورد و نتوانسته قلوب ملت را به سمت وحدت و یکدلی هدایت کند در حالی که سال‌های اول پیروزی انقلاب همه مردم ایران یکدل و یک‌زبان بودند، نیافته است؟ پس چندان بیراه نیست که دلسوزان انقلاب توصیه کنند «پیش‌شرط تحقق وحدت اسلامی، ایجاد وحدت داخلی و همدلی از طریق حکمرانی کرامت‌مدارانه اسلامی است.»
در تحولات خارجی، این هفته شاهد افزایش تحرک‌ها از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن برای پیشبرد روند عادی‌ سازی روابط تل‌آویو و کشورهای منطقه بودیم. رژیم صهیونیستی که با بحران سه‌جانبه، اختلافات شدید داخلی، اوجگیری مبارزات ضدصهیونیستی و انزوای بی‌سابقه بین‌المللی دست به گریبان است تلاش می‌کند به هر نحو ممکن، برخی کشورهای عرب و مسلمان منطقه را ترغیب به برقراری رابطه سیاسی بکند تا به ‌زعم خود، بحران‌ها را مهار نماید.
صهیونیست‌ها، اکنون محور این تلاش‌ها را عربستان قرار داده‌اند زیرا چنین ارزیابی می‌کنند که با برقراری رابطه با عربستان، چند کشور دیگر به دنباله‌روی از ریاض خواهند پرداخت و با این رویداد، بحران مشروعیت بین‌المللی این رژیم حل خواهد شد.
اخیراً نتانیاهو، نخست ‌وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل، ضمن خوشحالی از روند تحولات، مدعی شد به جز عربستان، کشورهای عمان، لیبی و اندونزی نیز در مسیر عادی‌ سازی قرار دارند. برای تحقق همین هدف، بلینکن وزیر خارجه آمریکا قرار است در چند روز آینده به فلسطین اشغالی و از همانجا با یک پرواز مستقیم به ریاض برود.
در همین چارچوب، طی روزهای اخیر، وزرای گردشگری و ارتباطات رژیم صهیونیستی به ریاض سفر کردند که نخستین سفر یک مسئول صهیونیست، در این سطح، به عربستان محسوب می‌شود. آنچه مشخص است، آمریکا طبق خواسته رژیم صهیونیستی، فشار زیادی را به ریاض وارد می‌سازد تا زیر بار برقراری رابطه با صهیونیست‌ها برود. آنچه شنیده می‌شود این است که در این مرحله قرار است برای جلب نظر ریاض، رژیم صهیونیستی امتیازاتی به فلسطینی‌ها بدهد.
بن ‌سلمان، ولیعهد عربستان، هفته قبل ضمن اعلام اینکه مسئله فلسطین بسیار مهم است و باید حل شود، گفت ریاض گام به گام به سمت عادی ‌سازی رابطه با تل‌آویو می‌رود. نکته مهم در این میان آن است که تلقی اینکه عادی ‌سازی رابطه با برخی دولت‌های منطقه، بتواند رژیم صهیونیستی را از باتلاق بحران‌های مبتلا به نجات دهد یک ارزیابی اشتباهی است. حتی اگر دولت‌های عربی به این خواسته صهیونیست‌ها تن بدهند مقاومت و روح مبارزه و حق‌‌طلبی ملت فلسطین همچنان پابرجاست. رژیم صهیونیستی نمی‌تواند این واقعیت را تغییر بدهد که حضورش در خاک فلسطین، یک تجاوز آشکار و یک اقدام غاصبانه در حق یک ملت است و تا زمانی که به این اشغالگری اصرار داشته باشد طبعاً روی آرامش را نخواهد دید.
وضعیت افغانستان و تداوم اقدامات ضدانسانی گروه حاکم بر این کشور، دیگر موضوع مهم در تحولات هفته جاری بود. در این باره سران کشورهای آسیای میانه به همراهی صدراعظم آلمان در پایان یک نشست، با صدور بیانیه‌ای طالبان را به رعایت حقوق بشر در افغانستان فراخواندند. سخنگوی طالبان در واکنش به این درخواست، مدعی شد حقوق همه شهروندان به ‌خصوص زنان در افغانستان محترم شمرده می‌شود و نمایندگان همه اقوام در نظام حکومتی حضور دارند!
این ادعای طالبان در حالی است که مردمِ به ستوه آمده از ظلم و جور این گروه حاکم، گروه گروه از این کشور می‌گریزند و با ورود به کشورهای همسایه، برای آنها مشکلات بسیاری ایجاد کرده‌اند. گزارش دیگری حاکی است رهبران حکومت طالبان از برنامه‌ای خبر دادند که مطابق آن، ارتشی متشکل از نیم میلیون دانش‌آموز آماده به مرگ تشکیل خواهد شد. براساس این گزارش، حداقل 500 هزار نفر تحت آموزش‌های ویژه مذهبی مورد نظر طالبان قرار خواهند گرفت و این افراد آموزش نظامی نیز خواهند دید. این گزارش حاکی است هم‌اکنون «مدرسه‌های جهادی» مورد نظر طالبان با کمک مالی برخی کشورهای منطقه در حال دایر شدن است. با در نظر گرفتن تفکرات افراطی طالبان، این موضوع نگرانی‌های امنیتی در منطقه را تشدید خواهد کرد.

*ر.زنامه جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 401
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=97368
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.