تاريخ انتشار: 04 مهر 1402 ساعت 23:29:12
جنجال پلمب کافه‌های «غیرخودی»دانشگاه

در گفت‌وگو با عضو کمیسیون فرهنگی مجلس

آرمان امروز- حمید‌رضا خالدی:  روز گذشته نامه‌‌ای منتسب به رئیس دانشگاه تهران به رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، آن‌هم درست چند روز بعد از تصویب لایحه حجاب و عفاف در فضای مجازی منتشر شد که در رسانه‌ها بازتاب فراوانی داشت. در این نامه با افتخار از حذف و جمع‌آوری ۱۵ کافه زیرمجموعه این دانشگاه خبر داده بود و واکنش‌های بسیاری داشت. ظاهرا یکی از روزنامه‌نگاران با انتشار متن نامه رئیس دانشگاه تهران نوشت: «رئیس دانشگاه تهران در این نامه، با افتخار از حذف و جمع‌آوری کافه‌های اطراف تهران که مالکیت ساختمان‌هایش در اختیار دانشگاه بوده نوشته و اعلام کرده که کافه پنجره، کافه ایما، کافه باراکا، کافه سکو و… به خواست و دستور این دانشگاه تعطیل شده‌اند. دلیل؟ باور نکردنی است: «جلوگیری از اشاعه‌ فرهنگ غیرخودی»، «صیانت از فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی» و «جهاد علمی برای تحقیق دانشگاه کارآفرین!.» این نامه در ادامه از عدم تعطیلی کافه گُدار که به باور رئیس دانشگاه تهران فعالیت آن مغایر ارزش‌های اسلامی است هم اظهار ناخرسندی می‌کند و وعده می‌دهد که این کافه هم در آینده‌ی نزدیک تعطیل می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ نامه آن‌جاست که رئیس دانشگاه حتی فعالیت‌های کافه‌هایی که مالکیت آن با دانشگاه نیست را هم زیرسوال می‌برد و اعلام می‌کند که «همکاران و نیروهای مامور، وظایف خود را با جدیت پیگیری می‌کنند». این وضعیت مهم‌ترین نهاد علمی کشور و ریاست آن است.

موج واکنش‌ها

هرچند که تا لحظه تنظیم این گزارش این نامه از سوی دانشگاه تایید یا تکذیب نشده، اما حدود یک هفته از پلمب آنها می‌گذرد. با این حال رضا رشیدپور، مجری در واکنش به نامه منتشر شده، در توئیتر خود در این خصوص نوشت: «دوستان محترم طرفدار دولت، این نامه را رئیس «دانشگاه تهران» نوشته‌ است. استدعا می‌کنم چند کلمه توضیح دهید که چنین اقداماتی چه تاثیر مثبت و امید بخشی بر مردم دارد؟ همچنین مزید امتنان است اگر ارتباط مبنایی تعطیل کردن کسب و کار حلال مردم با ریاست دانشگاه تهران را تبیین فرمایید. سپاس.»

این نامه همچنین با واکنش هایی از سوی روزنامه نگاران نیز همراه بود. هوشنگ صدفی یکی از همین روزنامه‌نگاران که در یاداشتی در نقد این اقدام رئیس دانشگاه تهران نوشته است: «فکر کنید مخاطبان یک دهه بعد درباره تفکر مجلس و دولت دوره سیزدهم؛ آن هم درباره مقوله پیش وپا افتاده‌ای چون بستن یا نبستن کافه های اطراف دانشگاه تهران چه تصوری درذهنشان خواهند داشت. رئیس دانشگاه تهران به وزیرعلوم و نه اتحادیه قهوه خانه داران تهران نامه می‌نویسد و دغدغه خود رابرای بستن ۱۵کافی شاپ بیان می‌کند. علم و تفکر درجامعه ایران؛ به چه مرحله ای رسیده که دغدغه مجلس و دولت؛ صرفا محدود به بستن کافه‌ها شده است.»

وی با ذکر اینکه این دست رفتارهای سخیف و بعضا غیرعلمی؛ می‌تواند جایگاه فرهنگی و علمی دانشگاه تهران را دربین دانشگاه های معتبر علمی منطقه و جهان خدشه‌دار کند آورده است: «قرار نیست هرشعاری که مسئولان عرضه می کنند؛ جنبه عینی به خودگیرد. گیریم کمیسیون فرهنگی از وجود و تاثیر کافه های اطراف دانشگاه تهران اظهارنگرانی کرده‌؛ حال فردا دل نگران کتاب فروشی‌های اطراف دانشگاه باشد آن وقت هم و غم؛ رئیس دانشگاه تهران بستن کتابفروشی هاست.»

دانشگاه یا تعزیرات

این نامه آنقدر عجیب است که بسیاری مدعی شده اند که ممکن است جعلی باشد. با این وجود مجید نصیرایی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس در گفت و گو با «آرمان امروز» ضمن بیان این مطلب که از ارسال و حتی وجود چنین نامه‌ای بی‌اطلاع است، می‌گوید: «اگر این نامه صحت داشته باشد باید اذعان کنیم که نامه عجیبی است! اولا چرا رئیس یک دانشگاه برای پلمپ ۱۵ کافه به کمیسیون فرهنگی مجلس نامه بنویسد و ثانیا اصلا دلیل این دانشگاه برای پلمپ این کافه ها چیست؟ مگر دانشگاه اداره تعزیرات است؟!»

وی البته می گوید: اگر دانشگاه مثلا به خاطر تغییر کاربری این کافه ها را می‌بست یا مثلا بعد از اتمام قرارداد آنها این کار را می کرد، شاید قابل توجیه بود ولی اینکه به بهانه «جلوگیری از اشاعه فرهنگ غیرخودی»، یا مثلا «صیانت از فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی» بخواهد این کار را بکند به نظرم اصلا منطقی نیست. به نظرم ابتدا شما رسانه ای ها از خود رئیس دانشگاه سوال کنید که ماجرا از چه قراری بوده است و بعد پیگیر مساله باشید. ما هم در کمیسیون فرهنگی اگر نامه ای در این خصوص دریافت کردیم حتما آن را مطرح و از طریق سخنگو نتیجه آن را اعلام می کنیم.

  تعداد بازديدها: 532
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=97272
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.