وزیر اسبق ارشاد گفت: امام جمعه مشهد در زمان آقای احمدینژاد می گفت که حالا گرانی هست خب اشکنه بخورید. الان دوباره به همان اشکنه برگشتهاند.
علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از رفتارهای متناقض برخی ائمه جمعه در مقابل دولت روحانی و رئیسی گفت: خیلی از کارهایی که در دولت آقای روحانی و دولت تدبیر و امید حرام بود الان حلال شده است.
به گزارش خبرآنلاین بخش هایی از گفت و گوی جنتی را در ادامه بخوانید:
رسانه ملی خودمان را نگاه کنید در دولت تدبیر و امید صدا و سیما اصلا اپوزیسیون دولت روحانی بود. یا امروز ببینید که ائمه جمعه چگونه برخورد می کنند. می گویند برای ما مهم اسلام است مهم انقلاب است حالا اگر گرانی هست باید تحمل کنیم و هزار آیه وروایت هم در توجیه صبر در برابر فقر و گرسنگی می آورند .
این نگاه دوگانه هم در مورد رسانه ها وجود دارد هم در مورد دولتمردان و هم در مورد جریانات سیاسی. یعنی اگر یک جریان سیاسی یا رسانه ای ببیند جریان موافق خودش روی کار آمده طبیعتا هر کار کوچکی که انجام می دهد اینها شروع به بزرگ کردن و دستاورد سازی می کنند ولی اگر جریان مقابل آنان هم رسانه ها ، هم جریانات سیاسی و هم بعضی از شخصیت ها که نگاه های افراط گرایانه ، به سمت تخریب می روند.
شما می بینید که خیلی از کارهایی که در دولت آقای روحانی و دولت تدبیر و امید حرام بود الان حلال شده است. رسانه ملی خودمان را نگاه کنید در دولت تدبیر و امید صدا و سیما اصلا اپوزیسیون دولت روحانی بود، برنامه ۸:۳۰ را که هر شب نگاه می کردید و سایر برنامه های تولیدی عموما در جهت تخریب دولت بود.
مشکل آقای روحانی و دولت وی این بود که رسانه نداشت. یک رسانه ملی در اختیارش نبود. رسانه ملی طبق قانون اساسی باید زیرنظر سه قوه اداره شود . من در یک دوره سه ساله که نماینده رئیس جمهور در شورای نظارت صداوسیما بودم، هیچگاه نتوانستم در این روند نادرست تاثیرگذار باشم.
روزنامه ها را ببینید، روزنامه های وابسته به هر دو جریان سیاسی معمولا همینطورند که اگر جریانی را قبول داشته باشند، هرکار منفی هم بکند چشم پوشی می کنند یا سعی می کنند کارهای مثبت کوچک را هم بزرگ جلوه دهند و اگر با آن مخالف باشند، هر اقدام مثبتی را که انجام می دهد به نوعی از کنارش عبور می کنند و یا آن را تخریب می کنند.
یا ائمه جمعه را ببینید در شهرهای بزرگ و کوچک کشورچه رویکردی دارند؟ در دوره ریاست آقای دکترروحانی که به دلیل تحریم های ظالمانه ترامپ کشور با تورم و گرانی روبرو بود همه آنها صدایشان بلند بود که چرا تورم بالا است، چرا دولت برخورد نمی کند، چرا برنامه ریزی نمی کند. آن زمان برخی رسما اعلام می کردند که تحریم ها نقشی در این مشکلات ندارد و عمده مشکلات مربوط به ضعف مدیریت و ناکارآمدی دولت است.
ولی امروز ببینید که ائمه جمعه چگونه برخورد می کنند. می گویند برای ما مهم اسلام است مهم انقلاب است حالا اگر گرانی هست باید تحمل کنیم و هزار آیه وروایت هم در توجیه صبر در برابر فقر و گرسنگی میآورند .
امام جمعه مشهد در زمان آقای احمدی نژاد می گفت که حالا گرانی هست خب اشکنه بخورید. الان دوباره به همان اشکنه برگشته اند. شما یادتان هست که در در دوره دولت دوازدهم عده ای از روحانیون از قم پیاده به سمت تهران آمده بودند تا به برخی از سیاست های دولت روحانی اعتراض کنند.
الان آن راه پیمایان کجا هستند تا ۱۲۰ کیلومتر پیاده به سمت تهران بیایند؟ اینگونه برخوردهای دوگانه از جمله مشکلات اساسی کشور ماست. متاسفانه ما خارج از دایره عدالت و انصاف و واقع بینی با مسائل برخورد می می کنیم و همدیگر را تخریب می کنیم. نتیجه اش صدمه دیدن کل کشور، نظام و مردم است.
اشاره ای به روحانیت و ائمه جمعه داشتید، این طیف از روحانیون چقدر از تفکرات روحانیونی مثل آیت الله مصباح متاثر هستند؟ زمانی ما می گفتیم که روحانیت ما باید پیرو تفکر شهید مطهری باشند، الان به طیفی از روحانیت و ائمه جمعه رسیدیم که بیشتر بازنمایی تفکر آیت الله مصباح هستند؟
در بین روحانیت حوزه های علمیه، تفکر آقای مصباح چندان جایگاهی ندارد. ایشان در بین اقلیتی از روحانیت نفوذ دارد. ولی نکته مهم این است که اینها صدایشان خیلی بلند است. و اکنون بسیاری از مناصب حساس را در اختیار گرفته اند .
حتی افرادی از این تفکرکه به مجلس آمده اند، یعنی جبهه پایداری در مجلس قبلی و مجلس فعلی چه تعداد هستند؟ اینها اقلیتی هستند، یا در دولت هم وزرایی که هستند اصولگرا هستند ولی عضو جبهه پایداری نیستند و تفکر آقای مصباح را به آن معنا قبول ندارند.
متاسفانه آقای مصباح برخی تفکرات افراطی داشت، از جمله اینکه برای رای مردم اصولا ارزشی قائل نبود. کسانی که این تفکر را داشته باشند که لب تفکر آقای مصباح است، تعدادشان محدود اما صدایشان بلند است.