جهت اطلاع *یک نماینده مجلس در توئیتی نسبت به صفهای ایجاد شده در پمپ بنزین و تکذیب مکرر عدم افزایش قیمت سوخت واکنش نشان داد. مصطفی میرسلیم نوشت: دولت باید به جای تکذیب مکرر عدم افزایش قیمت سوخت، صریحاً به مردم یادآوری کند که قیمت سوخت و انرژی با توجه به سقوط ارزش پول ملی، از ابتدای دولت یازدهم تاکنون، به یک دهم کاهش پیدا کرده و این سرمایه ملی تاراج و تبدیل به دود میشود و آلودگی آن به حلقوم همه میرود؛ و باز اگر جرات اصلاح ندارد، صادقانه از مردم بخواهد «اقلاً اسراف نکنید.»
*شورای فقهی بانک مرکزی در بررسی مجدد تسهیلات اربعین، ضمن تایید جواز شرعی استفاده از عقد «مرابحه» برای پرداخت تسهیلات اربعین، شرط سپرده گذاری قرضی برای پرداخت تسهیلات را خلاف شرع اعلام کرد. این شورا در جلسه اخیر خود در رابطه با شبهات شرعی مطرح در مورد اعطای تسهیلات به زائران اربعین مصوب کرد اصل پرداخت تسهیلات اربعین در قالب مرابحه براساس مصوبات قبلی شورای فقهی بلااشکال است. با این حال با توجه به اینکه سپرده پذیری در قالب حقوقی قرض به عنوان پیش شرط دریافت تسهیلات مرابحه مطرح شده است، لذا این بخش خلاف شرع تشخیص داده شد. شورای فقهی بانک مرکزی عالیترین نهاد در زمینه نظارت شرعی و انطباق با شریعت در نظام بانکی کشور محسوب میشود که وظیفه پایش اسلامی بودن فعالیتهای بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی را برعهده دارد.
*جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس گفت: فوتبالیستها لندروور 3 میلیاردی را وارد و قیمت آن را 100 میلیارد تعیین کردهاند. اگر واردات خودروهای خارجی به اندازه باشد هیچ وقت خودروی 3 میلیاردی 100 میلیارد نمیشود. وقتی بازار رقابتی شود خودرو از حالت سرمایهای خارج میشود. وی افزود: اگر دولت واردات خودروهای نو و کارکرده را درست انجام دهد قطعاً باعث کاهش قیمت میشود، البته دولت تاکنون در زمینه واردات خودروهای نو موفق نبوده است.
*عضو شورای عالی نظام پزشکی، با انتقاد از سیاستهای در پیش گرفته شده برای حوزه سلامت کشور، نسبت به ورود دندانپزشکانی از کشورهای همسایه هشدار داد. بهنام عباسیان افزود: در یک سو ما شاهد این هستیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصمیم اشتباه تعداد دانشجویان را زیاد کرد و از یک سو از وزارت بهداشت سوال میپرسم چرا برای همکاران دندانپزشک که در نقطه محروم فعالیت میکنند هیچ انگیزهای را ایجاد نمیکنیم؟ عزیزانی که فکر میکنند سلامت مردم در حال فروپاشی است بدانند اگر سیاستمداران عرصه سلامت تصمیمات کارساز نگیرند متاسفانه در آینده نه چندان دور باید شاهد این باشیم که دست و چشم ما به سوی کشورهای دیگر و همسایه باشد و پزشکان افغانستانی و پاکستانی بیایند و در ایران کار کنند. این پزشکان و دندانپزشکان حداقل 2 هزار دلار حقوق میخواهند.
*موسسه مطالعات اقتصادی «عراق المستقبل» اعلام کرد 9 میلیون عراقی زیر خط فقر هستند یعنی از هر 5/4 نفر عراقی یک نفر زیر خط فقر قرار دارد. در ایران، طبق اعلام پایگاه رفاه ایرانیان 25 میلیون نفر هستند یعنی از هر 3/3 نفر ایرانی یک نفر زیر خط فقر قرار دارد. بانک جهانی نیز در گزارشی اعلام کرده درآمد سرانه ایران 2759 دلار و درآمد سرانه عراق 5049 دلار یعنی دو برابر ایران است.
*جمهوری اسلامی
|