تاريخ انتشار: 15 تير 1402 ساعت 00:08:39
تحلیل سیاسی هفته

در میانه این هفته و در نیمه ماه ذیحجه، سالروز میلاد خجسته هدایتگر امت و آئینه عصمت، حضرت امام هادی علیه‌السلام را داشتیم و امروز با این شعاع تابش نور ولایت، به استقبال عید غدیر می‌رویم که نه‌تنها چشمه زلال هدایت بلکه دریای فضائلی است که ره‌یافتگان را تا بلندای تاریخ سیراب می‌کند.
این همان آب حیاتی است که حضرت خضر از آن نوشید و ماندگار گشت و امروز نیز پیوند با ولایت علوی، آب حیات دل‌هایی است که شکوه و عظمت اسلام و رسالت پیامبر را با تمام وجود درک کرده و به ریسمان هدایت امامت چنگ زده‌اند.
این روز را با همه لوازم نیکوی آن باید گرامی داشت. به فرموده پیامبر اسلام به عنوان «افضل اعیاد امت اسلام» پاسداشت که از جانب خدا برای همگان، امامت امیرالمومنین علی علیه‌السلام را با خطبه غدیر و فراز «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاه» به عنوان فاروق حق از باطل، به ودیعه گذاشتند.
در این هفته و در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی به عضویت این سازمان درآمد. روند تبدیل عضویت ایران در این سازمان از سال‌ها قبل و دولت‌های سابق آغاز شد و مدتها طول کشید تا فرآیند عضویت ایران و انجام تعهدات رویه‌ای، طی شود و سرانجام این هفته و در جریان برگزاری بیست و سومین نشست سران سازمان شانگهای، این عضویت تصویب شد و طبعاً از این پس باید منتظر دستاوردهای سیاسی و اقتصادی آن بود.
این روزها در حالی که مدیران و مسئولان اقتصادی مشغول وعظ اخلاقی و دعوت از مردم برای صرفه‌جویی جهت عبور از وضعیت دشوار و کمرشکن فعلی و نوید آینده‌ای روشن هستند، روز به روز بر دامنه گرانی‌ها و تورم افزوده می‌شود بدون آنکه دولت توانسته باشد برنامه مدون و زمانبندی شده‌ای برای تحقق وعده‌هایش ارائه کند و متاسفانه این همان چیزی است که باعث سقوط سرمایه اجتماعی نظام و اعتماد مردم به مسئولان شده است.
براساس آمارهای ارائه شده، دولتی که وعده ارزانی و بهبود اوضاع اقتصادی را به مردم می‌داد، با همکاری مجلس در دو سال گذشته 20 مالیات و هزینه جدید را علاوه بر گرانی‌های لجام‌گسیخته به مردم تحمیل کرده که به واقع در میان عملکرد حمایتگرانه دولت‌ها از مردم! بی‌سابقه است.
بررسی رویدادهای خارجی را با تازه‌ترین تحولات فلسطین اشغالی آغاز می‌کنیم. یورش وحشیانه نظامیان صهیونیست‌ به شهر «جنین» در کرانه باختری و مقاومت شجاعانه فلسطینی‌ها، رویداد مهمی بود که بازتاب زیادی پیدا کرد. نیروهای رژیم صهیونیستی از بامداد دوشنبه با ادوات جنگی گسترده، شهر جنین را، که این روزها سنگر مقاومت فلسطینی‌ها در رویارویی با اشغالگران شده است، آماج حمله قرار دادند. نظامیان صهیونیست در این حمله 12 فلسطینی را به شهادت رسانده، بیش از 140 نفر را مجروح و هزاران نفر را وادار به ترک خانه و کاشانه خود کردند.
یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی به جنین در مقطع فعلی با دو هدف صورت می‌گیرد. نخست اینکه، این روزها کرانه باختری و بویژه شهر و اردوگاه جنین به سنگر مبارزه با اشغالگران تبدیل شده و مبارزان فلسطینی ضربات سنگینی را از این منطقه به صهیونیست‌ها وارد ساخته‌اند. دوم اینکه نتانیاهو، نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در باتلاق سیاسی بی‌سابقه‌ای گرفتار شده و به گمان خود، با تشدید جنایت علیه فلسطینی‌ها می‌تواند خود را نجات دهد. این دوره از جنایت صهیونیستها، همچون گذشته با محکومیت‌های لفظی و تکراری برخی مجامع و کشورها مواجه شد که تجربه نشان داده است صهیونیست‌ها به این‌گونه واکنش‌ها وقعی نمی‌نهند با این حال، بسیاری از کشورهای عربی حتی حاضر نشدند این اعتراض لفظی را انجام دهد که باعث شرمساری آنها و تاسف است و با این حساب، باید منتظر تکرار جنایات اشغالگران بود.
این هفته ابراز انزجار جهانی از سیاست‌های خصمانه دولت سوئد علیه مقدسات اسلامی اوج گرفت. بسیاری از کشورهای جهان، حتی کشورهای غیراسلامی، شیطنت محافل اسلام‌ستیز در غرب و اهانت به قرآن کریم را محکوم کردند.
واکنش‌های اعتراضی و ابراز مخالفت گسترده در سطح بین‌المللی علیه اقدامات شنیع عناصر ضداسلام که تحت حمایت برخی دولت‌های غربی به مقدسات مسلمانان اهانت می‌کنند این پیام را داشت که جهان توهین به اسلام تحت عنوان «آزادی بیان» را نمی‌پذیرد و آنرا بهانه‌ای موذیانه برای اقدامات شیطنت‌آمیز و ضدبشری تلقی می‌کند.
این حجم از واکنش‌ها و مخالفت‌های بین‌المللی موجب شد نهایتاً دولت سوئد، پس از گذشت یک هفته، سوزاندن قرآن کریم را محکوم کند. دولت سوئد همچنین این اقدام را «اسلام‌ هراسی» خوانده است.
این هفته، جو بایدن رئیس ‌جمهور آمریکا تحت فشار رسانه‌ها و اصرار خبرنگاران درباره چرایی خروج از افغانستان، با آن شکل جنجالی، اعتراف کرد که خروج از افغانستان با هماهنگی پشت ‌پرده با طالبان بوده است. بایدن در پاسخ به سوال در مورد «اشتباهات» دولت او در خروج از افغانستان، گفت: «نه، همه شواهد درست است. گفتم از طالبان کمک بگیریم تا القاعده در آنجا نباشد. الان می‌بینید حق با من بوده است»! گروه طالبان در واکنش، با استقبال از سخنان بایدن گفته است: حالا مسئولیت آمریکاست که وارد «تعامل مثبت» با طالبان شود. وزیر خارجه افغانستان افزوده است: «افغانستان باثبات، خودکفا، و با اقتصاد خوب به نفع منطقه و جهان است». اخیراً سازمان ملل طی گزارشی اعلام کرده است افغانستان به محل فعالیت گروه‌های تروریستی تبدیل شده و «طیفی از گروه‌های تروریستی با آزادی در این کشور فعالیت می‌کنند» که برای منطقه خطر بالقوه هستند.
در این باره یک مسئول حکومت سابق افغانستان با اشاره به اظهارات بایدن، تاکید کرد هدف به‌اصطلاح توافقنامه صلح دوحه، به‌کارگیری طالبان به عنوان یک نیروی قراردادی برای پیشبرد برنامه‌های آمریکا بوده است، واقعیتی که بایدن به آن اعتراف کرد. به گفته این مسئول افغانی، بایدن با افشای ضمایم پنهان توافق دوحه، ماهیت واقعی طالبان را به عنوان یک گروه مزدور همچو «واگنر» برای آمریکا در این منطقه روشن می‌سازد.
طی روزهای گذشته، فرانسه شاهد موجی از ناآرامی‌ها و خشونت‌ها بود که حجم این ناآرامی‌ها در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. ناآرامی‌ها پس از آن آغاز شد که یک نوجوان 17 ساله توسط پلیس به قتل رسید. پلیس مدعی شد این جوان به دستور توقف پلیس عمل نکرده و پلیس اقدام به شلیک کرده است، در حالی که کلیپی منتشر شد که این ادعای پلیس را رد می‌کرد و همین موضوع، یعنی قتل و به دنبال آن، تحریف موضوع، خشم جامعه فرانسه را برانگیخت.
به گفته مقامات فرانسوی، در جریان ناآرامی‌ها، بیش از یک هزار مغازه به آتش کشیده و یا غارت شده است. 250 بانک و 200 مرکز خرید نیز مورد حمله قرار گرفته است. بیش از 3200 نفر نیز بازداشت شده‌اند. ماکرون که در مخمصه سیاسی شدید قرار گرفته است، مرگ نوجوان فرانسوی را «غیرقابل توجیه خواند» تا بلکه از خشم فرانسوی‌ها کاسته شود. خسارات ناشی از اعتراضات نیز یک میلیارد یورو تخمین زده شده است.
یک نماینده مجلس فرانسه ضمن اعلام اینکه نژاد پرستی در ساختار پلیس فرانسه وجود دارد، تاکید کرد پلیس فرانسه نیازمند اصلاحی عمیق است. بسیاری از ناظران، ریشه حوادث روزهای اخیر فرانسه را، وجود تبعیض‌های گسترده در جامعه و سرخوردگی قشر جوان این کشور دانسته‌اند که به صورت آشوب‌های گسترده خیابانی، نمود پیدا کرد.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 510
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96604
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.