تاريخ انتشار: 01 تير 1402 ساعت 23:26:17
گام‌های دیپلماتیک محسوس ایران و اروپا برای توافق بر سر برجام

با اعلام خبر دیدار روز گذشته معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوحه،رسانه‌های بین المللی از گام‌های دیپلماتیک محسوس ایران و اروپا برای رفع موانع برجام و سامان دادن به توافق هسته‌ای خبر داده‌اند.
علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان دیروز در فضای مجازی خود نوشت: جلسه‌ای جدی و سازنده با انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوحه داشتم. در مورد طیفی از موضوعات از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها به بحث و تبادل نظر پرداختیم.
*مورا خبر داد: دو دور گفت‌وگوی سخت با باقری در دوحه
همزمان، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در توییتی محور گفتگوهای خود با معاون وزیر خارجه کشورمان را تشریح کرد.
"انریکه مورا" در توییتی نوشت: مذاکرات سختی در دوحه با باقری کنی درخصوص گستره‌ای از مسائل دشوار دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ازجمله مسیر پیش روی برجام داشتیم. تبادل نظرات خوبی درخصوص برجام، خلیج فارس، راهبرد اتحادیه اروپا، و توافق میان ایران و عربستان داشتیم.
علی باقری هفته گذشته نیز در امارات با همتایان خود از سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس دیدار و گفت‌وگو کرده بود.
در همین ارتباط، "استفانی لیختن‌اشتاین"، یک خبرنگار اروپایی مستقر در اتریش با انتشار توییتی اعلام کرد که باقری و مورا طی دو مرحله در دوحه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
به گفته این خبرنگار فعال در زمینه دیپلماسی و سیاست خارجی، گفتگوها میان دو طرف عمدتاً بر محور جنگ روسیه و اوکراین، پرونده هسته‌ای و سرنوشت بازداشت شدگان در ایران متمرکز بوده است.
این خبرنگار اروپایی با استناد به اطلاعاتی که از منابع خود دریافت کرده از این نشست به عنوان "تلاش دیگری برای کمک به کاهش تنش" یاد کرده است.
وی همچنین به این نکته اشاره کرده که دو مسئول ایرانی و اروپایی مذاکرات برجامی در جریان گفتگوهای پیشین در وین تعامل خوبی با یکدیگر داشته و کانال‌های ارتباطی به ویژه از طریق ملاقات‌های شخصی را باز نگه داشته‌اند.
گزارش‌ها در خصوص ملاقات مسئول تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با انریکه مورا درحالی منتشر می‌شود که علی باقری هفته گذشته با انتشار توییتی از رایزنی با طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله دیپلمات‌های آلمانی، فرانسوی و بریتانیایی در خصوص طیفی متنوع از موضوعات از جمله خبر داده بود.
روزنامه "فایننشال تایمز" هم در گزارشی نوشت که آمریکا و کشورهای اروپایی عضو برجام،مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران را بی‌سروصدا دنبال می‌کنند.
در همین راستا، خبرگزاری فرانسه هم با انتشار گزارشی اعلام کرد که ایران از ابتدای سال جاری در صحنه دیپلماسی بسیار فعال عمل کرده و تلاش‌های عمده‌ای در جهت خروج از انزوای بین‌المللی از طریق برقراری روابط نزدیکتر با چین و روسیه، آشتی با همسایگان عرب و همچنین کاهش تنش با کشورهای غربی به خرج داده است.
این تحرکات دیپلماتیک ازسوی دیگر همزمان با انتشار گزارش‌هایی غیررسمی از گفتگوهای تهران و واشنگتن بر سر توافقی تازه به منظور حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران و همچنین موضوع آزادی زندانیان صورت می‌گیرد.
برخی تحلیل‌گران تایید آزادسازی حدود سه میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در عراق ازسوی واشنگتن و همچنین آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران در دیگر کشورها را نشانه پیشرفت مذاکرات و حصول توافق‌های اولیه میان تهران و واشنگتن می‌دانند.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.
* یک روزنامه چاپ انگلیس: اسرائیل و نتانیاهو بزرگترین بازنده توافق ایران و آمریکا خواهند بود
خبر دیگر اینکه، روزنامه "رای الیوم" هم در گزارشی آورده است: اگر اطلاعات درز کرده از روزنامه‌ها درخصوص نزدیک بودن موفقیت مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در راستای دستیابی به یک توافق اتمی درست باشد، این امر به این معنا خواهد بود دولت جو بایدن کاملا تسلیم شروط ایران شده و از تمام «هیاهوهایش» درخصوص گزینه نظامی برای حمله به تاسیسات اتمی ایران که زیر زمین مدفون است، دست برداشته است.
توافقی که گفته می‌شود در ازای لغو برخی تحریم‌ها و آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و عراق، عملیات غنی سازی اورانیوم را در محدوده مشخص و قابل قبولی به حالت تعلیق درمی‌آورد.
به نوشته این روزنامه، درصورت دستیابی به این توافق اسرائیل بیشترین زیان را می‌بیند؛ زیرا از طریق نتانیاهو آمریکا را به حمله مشترک برای نابودی تاسیسات اتمی ایران تحریک می‌کرد و به نظر می‌رسد این تحریک به نتیجه نرسیده است و کسانی که در ورای آن قرار داشتند به ویژه نتانیاهو که بیش از شش ماه است منتظر دریافت دعوت از رئیس‌جمهور آمریکا است به حاشیه رانده شده‌اند.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 453
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96495
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.