ایلنا نوشت: بهروزیفر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با توجه به تفاوت و تنوع شرایط آب و هوایی در سطح کشور شاید بهتر باشد که تعیین ساعات کار ادارات در استانها با لحاظ مقرراتی به استانداران تفویض شود تا در وضعیت اضطراری و موارد لزوم متناسب با شرایط استان تصمیم لازم را اتخاذ کنند.
خلیل بهروزیفر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به مشکلاتی که در پی تغییر ساعات کاری ادارات برای کارمندان ایجاد شده است و برخی این مساله را به قانون عدم تغییر ساعت شش ماهه اول مرتبط دانستهاند، گفت: ما در کمیسیون اجتماعی در زمان بررسی لایحه دولت برای اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری این انتقاد را به سمع و نظر آقایان در سازمان اداری و استخدامی کشور رساندیم که قطعا تعیین ساعت ۶ صبح برای آغاز به کار ادارات مناسب نیست؛ چراکه نمیتوان از این زمان به بهترین نحو بهرهوری کرد و این نوع تغییر ساعت تامینکننده رضایت کارمندان و ارباب رجوع هم نیست.
وی ادامه داد: اینکه ما فقط یک ساعتی را تعیین کنیم که باعث صرفهجویی در انرژی شود و نحوه رفت و آمد کارمندان را درنظر نگیریم اصلا به صلاح نیست بنابراین نیاز است که مسئولان پاسخگوی زحمتی که با این روش برای مردم ایجاد کردهاند، باشند.
نماینده مردم فومن در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تغییر ساعات کار ادارات با برنامهریزی برای صرفهجویی در مصرف انرژی، اظهار داشت: صرفهجویی در انرژی را میتوان به اشکال دیگری نیز تامین کرد بنابراین تعیین ساعات کار ادارات بدون توجه به زمان رفت و آمد کارمندان و وضعیت خانوادهها به هیچ وجه صحیح نیست.
وی درخصوص مشکلاتی که در پی همزمانی پایان کار بانکها با آغاز به کار بازاریها ایجاد شده است، افزود: البته در گذشته در ابلاغیههای اداری اعلام شده بود که مراکز خدماتدهی همچون بانکها باید زمان خود را با زمان رفت و آمد مردم تنظیم کنند تا آنها بتوانند به راحتی امور مالی خود را انجام داده و از خدمات این بخش بهرهمند شوند.
بهروزیفر در پاسخ به سوالی درخصوص زمان مناسبتر آغاز به کار ادارات برای کاهش مشکلات کنونی، گفت: این مساله به اثبات رسیده است که بهترین زمان برای آغاز به کار ادارات بعد از ساعت ۷ صبح است و ساعت پایان کار هم میتواند ۲ بعدازظهر باشد تا هم محاسبات وزارت نیرو برای صرفهجویی در انرژی بر هم نخورد و هم از توان و انرژی نیروی انسانی برای تحقق اهداف این بخش هزینه نشود ضمن اینکه لازم است در جهت تامین انرژی به دنبال منابع دیگری باشیم تا مشکلات این بخش نیز حل شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به ویژگیهای متنوع استانهای مختلف از جمله آبوهوا، تصریح کرد: شاید بهتر باشد که تعیین ساعات کار ادارات در استانها با لحاظ مقرراتی به استانداران تفویض شود تا در شرایط اضطراری که با کمبود انرژی مواجه میشویم، متناسب با وضعیت هر منطقه این اختیار را داشته باشند که در یک بازه زمانی مثلا ۲ ساعته به کم و زیاد کردن ساعات اداری بپردازند.
وی افزود: خب یک استانی در منطقه کوهستانی قرار دارد و یک استان در منطقه کویری که آب و هوای آنها با هم متفاوت است، نحوه و میزان نیاز و استفاده از انرژی آنها هم با یکدیگر متفاوت است، در نتیجه میتوان با یک برنامهریزی و تصمیمگیری منطقهای به خروجی بهتری برای مدیریت مصرف انرژی دست پیدا کرد.