تاريخ انتشار: 25 خرداد 1402 ساعت 23:14:29
«آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی»، اولین شارح تحریرالوسیله حضرت امام (ره) در دوران تبعید

آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی از اولین کسانی بود که مرجعیت امام را امضاء کرد، از اولین‌هایی که به احیای فاطمیه سلام‌الله‌ علیها پرداخت، اولین کسی که متن درسی امام را دست‌مایه تدریس خود قرار داد، از اولین‌هایی که دردهای جامعه و مردم را فریاد می‌زد و هرکجا حرف اسلام، امام، مردم و انقلاب در میان بود جانانه می‌ایستاد و شجاعانه دفاع می‌کرد.

پایگاه خبری جماران: مرحوم آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی جدا از نقش اجتماعی و حوزوی، یک میراث پر بار فکری نیز دارد. وی یکی از چهره های "برجسته اسلام قرن بیستم" و یکی از "موثرترین  و پر‌کارترین و پرتالیف‌ترین مراجع" در میان مراجع تقلید حوزه علمیه قم و نجف "  است. 

از ایشان تاکنون بیش از ۱۱۷ جلد کتاب در موضوعات مختلف فقهی، اصولی، تفسیر، نهج‌البلاغه، اخلاق و سیاست منتشر  و به زبان‌های اسپانیایی، روسی، فرانسوی، انگلیسی، عربی و اردو ترجمه شده‌ است.

هفتاد و شش سال درهم تنیدگی زندگی و تحصیل علم و اندیشه‌ورزی، جدا از سهم وی در زمینه‌‌ تحصیل و  تالیف و تدریس و شاگرد‌ پروی و پژوهش، بسیاری از مفاهیم و مباحث و موضوعات را برای اولین بار  آیت‌الله فاضل لنکرانی مطرح کرده است. 

ایشان اولین نویسنده و منتشر کننده تقریرات درس آیت‌الله العظمی بروجردی، آن‌هم در سنین ۱۹ تا ۲۴ سالگی بود.

اولین شارح تحریرالوسیله حضرت امام (ره) در دوران تبعید..!

مقدر بود امام متن کتاب تحریرالوسیله را در تبعید بنگارند و شاگرد برجسته او نیز در تبعید شرح آن را بنویسند.

برای اولین‌بار و در زمان مدیریت ایشان درس‌هایی نظیر نهج‌البلاغه، تفسیر، رجال و... در حوزه علمیه رسمیت یافت.

از اولین کسانی که مرجعیت امام را امضاء کرد، از اولین‌هایی که به احیای فاطمیه سلام‌الله‌ علیها پرداخت، اولین کسی که متن درسی امام را دست‌مایه تدریس خود قرار داد، از اولین‌هایی که دردهای جامعه و مردم را فریاد می‌زد و هرکجا حرف اسلام، امام، مردم و انقلاب در میان بود جانانه می‌ایستاد و شجاعانه دفاع می‌کرد.

باورهایی را با قلب و جان خود گره زده بود و به آنها اعتقاد پیدا کرده‌ بود که نه تنها برای او موضوعیت داشت که معنا و مفهوم دیگری به زندگی او داده بود.

ایمان قلبی به خداوند و باور به برپایی قیامت، حساب و کتاب و پاداش یا مکافات در قیامت..!

ولایت پذیری و باور و اعتقاد قلبی به مقام و عظمت پیامبر و خاندان مطهرش خصوصا عشق و ارادت فوق‌العاده وی به حضرت زهرا سلام‌ الله علیها از نکات کلیدی زندگی ایشان بود.

آیت الله العظمی شیخ محمد فاضل لنکرانی در 26 خرداد 1386 همزمان با روزهای اولیه "فاطمیه دوم" به رحمت خدا رفتند.

تشییع بسیار باشکوهی از سوی مردم برای ایشان انجام شد که تا آن زمان در قم کم‌نظیر بوده است.

امروز که شانزده سال از رحلت آن‌ مرجع کم‌نظیر می‌گذرد اگرچه جای او را خالی می‌بینیم اما هم‌چنان شاهد تداوم علم و فقاهت در ذریه پاک او و در خلف صالح و برومندش آیت‌الله حاج‌آقا جواد فاضل هستیم.

  تعداد بازديدها: 891
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96436
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.