گزارش شورای امنیت سازمان ملل از سیاست پشتون محور طالبان، تداوم ارتباط آنها با گروههای تروریستی و تجارت مواد مخدر [بزرگنمایی قلم] [کوچکنمایی قلم] [نسخه مناسب چاپ] [بازگشت به صفحه] تیم تحلیل و نظارت شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود در مورد افغانستان گفته است که گروه طالبان به سیاستهای «پشتون محور»ی که در دهه 1990 میلادی داشتند،بازگشتهاند.
به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، در این گزارش که بخشهای مهم آن را نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد منتشر کرده، آمده است که گروه طالبان به «سیاستهای مستبدانه پشتون محور» و سیاست «حذف» دهه 90 میلادی بازگشت کردهاند.در این گزارش آمده است که در تمام ساختار ادارات دولت افغانستان تحت کنترل گروه طالبان، تنها 9 والی غیرپشتون حضور دارند که این امر بیانگر سیاست «پشتون گرایی» طالبان است.
براساس اطلاعاتی که از اعضای کابینه و والیهای طالبان موجود است، همه وزرا و والیها، اعضای این گروه بودهاند و هیچ کسی خارج از این گروه، در کابینه و در پست ولایت، قرار ندارد.
این اولین بار است که سازمان ملل متحد تایید میکند که گروه طالبان «سیاست پشتون محور و «حذف» سایر افغانستان از قدرت را پیشه کردهاند.پیش از این شهروندان افغانستان بارها به سیاست قومی مبتنی بر سرکوب و حذف اقوام غیرپشتون طالبان درافغانستان اعتراض کرده بودند.
تداوم ارتباط با گروههای تروریستی
رابطه طالبان با گروههای تروریستی به ویژه با شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان، بخش دیگری از گزارش جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد است.در این گزارش آمده است که طالبان به مفاد توافق نامه دوحه در مورد قطع ارتباط با گروههای تروریستی، عمل نکردهاند.
تیم تحلیل و نظارت شورای امنیت سازمان ملل متحد گزارش داده است که رابطه طالبان با شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان با «قوت» و «در حمایت یکدیگر» ادامه دارد.
براساس این گزارش، نشانههای وجود دارد که شبکه القاعده درحال احیای مجدد قابلیت عملیاتی خود میباشد، تحریک طالبان پاکستان به حمایت طالبان حملات شان را در داخل پاکستان انجام میدهند، جنگجویان خارجی در سرحدات افغانستان تهدیداتی را ایجاد کردهاند و عملیاتهای گروه داعش بیشتر، پیشرفتهتر و مهلکتر شده است.
در این گزارش همچنین آمده است که تعدادی از گروههای تروریستی تحت حاکمیت گروه طالبان آزادی فعالیت بیشتری دارند و تهدیدات تروریسم در افغانستان و منطقه درحال افزایش است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش خود آورده است که «حضور جنگجویان خارجی که از طرف طالبان پناه داده میشود، تهدید درحال افزایش برای کشورهای همسایه افغانستان است.»
در این گزارش آمده است که طالبان روابط سنتی و دیرینه خود را با اکثر گروههای تروریستی منطقهای شامل جنبش اسلامی ازبکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، حزب اسلامی ترکستان و جماعت انصارالله پاکستان حفظ کردهاند.
افراد کلیدی طالبان و قاچاق مواد مخدر
در گزارش جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد به موضوع کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نیز پرداخته شده است.براساس نکاتی که از این گزارش سرپرست نمایندگی دائم افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد منتشر کرده، افراد کلیدی طالبان هنوز در تولید و قاچاق مواد مخدر دخیل هستند.
در این گزارش آمده است که هنوز زود است که در مورد تاثیرات فرمان ممنوعیت کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر که توسط رهبر طالبان در سال 2022 میلادی صادر شده است قضاوت کرد.شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که با وجود صدور این فرمان ازسوی رهبر طالبان، قیمت مواد مخدر و تولید متامفتامین افزایش یافته است.
|