تاريخ انتشار: 14 خرداد 1402 ساعت 23:37:43
آیت الله علیدوست: امام به معنی واقعی برای مردم نقش قائل بود/ اگر حاکمیت کاری کند که دین مردم را تضعیف کند، از آرمان انقلاب فاصله گرفته است/ هیچ زمانی نباید بین مردم و حاکمیت فاصله بیفتد

آیت الله ابوالقاسم علیدوست، رئیس انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم، در مراسم سی و چهارمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) در گرگان گفت: باید تا وقتی حکومت اسلامی هست «اسلام» برای آن مهم باشد. البته پیاده کردن دین وظیفه علما هست، اما ابزارش مردم هستند. همین پدیده‌ای که متأسفانه و سوگمندانه در کشور وجود دارد و هیچ کس از متدینان هم راضی نیست، همین بحث بی حجابی و بد حجابی، به نظر ما حاکمیت اول از خانواده خودش شروع کند و بعد هم مردم؛ اگر بار روی دوش مردم گذاشته شود در حد وسیعی می‌تواند مداوا شود.

رئیس انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم با ابراز تأسف از اینکه نسل الآن امام را نمی‌شناسد، گفت: امام به کمک مردم، نقش مردم نه در حد یک تعارف، واقعا معتقد بود. وقتی می‌گوید «میزان رأی ملت است»، این را بعضی از گوش‌ها بشنوند و بعضی از اندیشه‌ها به فکر بروند. «میزان رأی ملت است» می‌خواهد بگوید حکومت تشکیل و همه چیز تمام شود، البته برای اعمال قدرت نیاز به مردم است؟! از مردم استفاده کرد و به معنی واقعی برای مردم نقش قائل بود.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، آیت‌ الله ابوالقاسم علیدوست در مراسم سی و چهارمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) مسجد جامع گلشن گرگان گفت: امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید «علما وارث انبیاء هستند»؛ و به تعبیر ما طلبه‌ها صرف خبر نیست و انشاء است. یعنی عالمان دین و فقیهان امت باید وارث انبیاء باشند و اولین رسالت عالمان دین «فهم درست دین» است. چون ما در طول تاریخ با فهم‌های ناقص از دین مواجه بوده‌ایم و خطر فهم ناقص و بدفهمی از دین همیشه به مراتب بدتر از نافهمی دین بوده است.

رئیس انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم افزود: دومین رسالت عالمان دین «فهماندن دین» است. «تبلیغ دین» کاری است که عالمان در طول تاریخ کرده‌اند. روز قیامت وقتی کسی دستش از همه جا کوتاه می‌شود می‌گوید عالمان و فرهیختگان به ما نگفتند؛ رسانه ملی و استاد دانشگاه نگفت. رسالت سوم علما «عمل به دستورات دین» است. انسان وقتی یاد گرفت و به دیگران هم گفت، خودش هم باید عمل کند.

وی ادامه داد: چهارمین وظیفه عالمان «اجرای دین» است. لذا اینجا است که امر به معروف و نهی از منکر، احقاق حقوق و ایستادن در مقابل مستکبران و زورگویان مطرح می‌شود و چقدر زیبا عالمان دین در بدترین شرایط از عهده این کارها برآمده‌اند. در تاریخ ببینید که دین را چگونه حفظ کرده‌اند و به ما رسانده‌اند. علمای ما دین را به تمام ویژگی‌هایش به صحنه اجتماع آوردند و عالمان دین همیشه پناهگاه مردم بودند؛ و متأسفانه در بعضی جاها روحانیت این امتیاز را از دست داده است.

آیت‌الله علیدوست در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گاهی آدم تأسف می‌خورد الآن نسلی آمده که امام را نمی‌شناسد و آنقدر تبلیغات [منفی] هست که کمتر پی می‌برد. اما ایشان حدود 80 سال در دین کار کرده و کسی هم نگفته مرحوم امام کم استعداد و ضعیف بوده و دین را درست نفهمیده بود و ایشان به هر شکلی که می‌توانسته دین را تبلیغ کرده و کتاب‌هایی که از ایشان رسیده شاهد این مدعا است. از چیزهایی که اطرافیان تأکید می‌کنند این است که ایشان اگر به یک مطلبی باور می‌کرد و می‌رسید که وظیفه دینی است؛ هیچ ملاحظه نمی‌کرد.

وی با تأکید بر اینکه عینیت دادن به دین در امام کم نظیر بود، تصریح کرد: ایشان با حرکتی که انجام داد و انقلابی که شروع و رهبری کرد و 10 سال بعد از پیروزی انقلاب هدایت کرد، به عینیت دادن دین در جامعه کمک کرد و می‌توانم بگویم کمتر کسی در طول تاریخ این وضعیت را پیدا کرد. امام از چند عنصر کمک گرفت که اولین آنها دین بود. مطمئن باشید اگر ایشان عنوان مرجعیت را پیدا نمی‌کرد که بتواند تکیه کند بر این عنوان، این توفیق را نداشت. یعنی از دین، عنوان دینی و مرجعیت دینی کمک گرفت.

رئیس انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام از روحانیت کمک گرفت، اظهار داشت: کارشناسان می‌گویند و تجربه هم می‌گوید اگر ایشان نهادی مثل حوزه را در اختیار نداشت، این توفیق را نداشت. سهم احزاب، روشن‌فکران و دانشگاهیان ملحوظ و محفوظ، ولی با آنها نمی‌توانست کار را پیش ببرد.

وی افزود: امام به کمک مردم، نقش مردم نه در حد یک تعارف، واقعا معتقد بود. وقتی می‌گوید «میزان رأی ملت است»، این را بعضی از گوش‌ها بشنوند و بعضی از اندیشه‌ها به فکر بروند. «میزان رأی ملت است» می‌خواهد بگوید حکومت تشکیل و همه چیز تمام شود، البته برای اعمال قدرت نیاز به مردم است؟! امام از مردم استفاده کرد و به معنی واقعی برای مردم نقش قائل بود.

آیت الله علیدوست با اشاره به اینکه امام خمینی(س) نظریه ولایت فقیه را تئوریزه کرد، گفت: اگر ایشان انقلابی را صورت می‌داد اما ولایت فقیه را با تفسیر خودش ارائه نمی‌داد، نمی‌توانست اهدافی که داشت را به این شکل پیش ببرد.

وی یادآور شد: امام آرمان روشنی داشت و خودش آن را در «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» خلاصه کرد. ایشان به جمهوری بدون اسلام سر سوزنی اعتقاد نداشت. دوم اینکه اسلام باید در شکل «جمهوری» یعنی با حضور و رأی مردم اجرا شود. رکن و خط قرمز مسأله «دین» است؛ حاکمیت نمی‌تواند نسبت به دین مردم بی تفاوت باشد. اگر حاکمیت کاری کند و قدمی بردارد که دین مردم را تضعیف کند، از آرمان انقلاب فاصله گرفته است.

رئیس انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم ادامه داد: باید تا وقتی حکومت اسلامی هست «اسلام» برای آن مهم باشد. البته پیاده کردن دین وظیفه علما هست، اما ابزارش مردم هستند. همین پدیده‌ای که متأسفانه و سوگمندانه در کشور وجود دارد و هیچ کس از متدینان هم راضی نیست، همین بحث بی حجابی و بد حجابی، به نظر ما حاکمیت اول از خانواده خودش شروع کند و بعد هم مردم؛ اگر بار روی دوش مردم گذاشته شود در حد وسیعی می‌تواند مداوا شود.

وی تأکید کرد: هیچ زمانی نباید بین مردم و حاکمیت فاصله بیفتد. باید آنقدر شفافیت، اقناع و پاکدستی باشد که فاصله‌ای بین مردم و حاکمیت نیفتد. در روز قیامت جوارح انسان شهادت می‌دهند؛ یعنی خداوند می‌خواهد مجرم هم قانع شود و شفافیت حاکم باشد. ما اگر نخواهیم از آرمان‌ها و شعارهای انقلاب فاصله بگیریم، باید مردم راضی در صحنه باشند و چیزی نباید بین مردم و حاکمیت فاصله ایجاد کند.

آیت الله علیدوست با اشاره به اینکه حضور مردم در انتخابات گذشته کمتر از دوره‌های قبل بود، اظهار داشت: چقدر دشمنان ایران طمع کردند؟ عجیب است که شعار تجزیه ایران دادند؛ اینها طمع می‌کنند. لذا امروز حاکمیت، مردم، روحانیت و رسانه‌ها وظیفه دارند. امروز دیگر دوران آزمون و خطا نیست؛ امروز دوران کسانی نیست که بیایند سر کار و نتوانند کار کنند. باید آرمان‌های انقلاب تفسیر شود و نیروهای قابل، لایق، انقلابی، حزب الله، با اخلاق، متدیّن و به دور از افراط و تفریط کارها را سامان بدهند؛ و این شدنی است.

وی با بیان اینکه حل مسائل سخت نیست، گفت: من و شما هم وظایفی داریم. مقابله با پدیده کم حجابی، بی حجابی و برهنگی بر دوش مردم است. امیدواریم خداوند بزرگ به همه ما، بزرگان، مسئولان، مردم و هرکس که دلسوز این انقلاب، نظام، رهبری، خط امام، مصالح کشور و نسل امروز و آینده است توفیق روزافزون عنایت بفرماید.

  تعداد بازديدها: 785
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96346
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.