تاريخ انتشار: 07 خرداد 1402 ساعت 23:22:01
هیولای مدارس غیردولتی

تعلل در اعلام شهریه مصوب مدارس غیرانتفاعی نارضایتی والدین را به‌ همراه داشته است؛ گزارش‌ها نشان می‌دهند شهریه مقطع ابتدایی به رقم ۴۰، ۳۰ میلیون و شهریه مقطع متوسطه از مرز ۱۰۰ میلیون عبور کرده است. ثبت‌نام مدارس غیرانتفاعی و اعلام شهریه سال تحصیلی آینده از هم‌اکنون آغاز شده است و چند هفته‌ای می‌شود شهریه‌های عجیب و نجومی مدارس باعث تعجب و سردرگمی خانواده‌ها شده است.برخی خانواده‌ها می‌گویند: مدارس غیرانتفاعی آن هم در مناطق میانی پایتخت برای ثبت‌نام سال تحصیلی آینده، شهریه‌های 45، 40، 36 میلیون برای دوره ابتدایی و 70 تا 85 میلیون برای پایه دوازدهم تقاضا کرده‌اند.
با این حال احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس غیردولتی با بیان اینکه شهریه مدارس بر اساس الگوی تعیین شهریه ابلاغ می‌شود، گفت: هم‌اکنون موسسان مدارس و مراکز غیردولتی مشغول تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شهریه هستند و تا کنون شهریه هیچ‌یک از مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی 1403-1402 ابلاغ نشده است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه در راستای تعیین سطح آموزشی و پرورشی شاخص‌هایی تعیین شده تا به این صورت کیفیت ارائه خدمات آموزشی و پرورشی مدارس نیز در تعیین شهریه لحاظ گردد، اظهار کرد: نکته مهم دیگر در خصوص فعالیت‌های فوق برنامه می‌باشد که کاملا اختیاری است و در الگوی تعیین شهریه به صورت مجزا در قالب فعالیت‌های فوق برنامه درسی، فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مکمل و فعالیت‎‌های تابستانی پیش بینی شده است. شهریه این بخش براساس برنامه‌های ثبت شده در سامانه مشارکت‌ها تعیین می‌شود و در ادامه بر اجرای آنها نظارت خواهد شد.
شهریه مدرسه غیرانتفاعی هیراد ۱۰ ساله، دانش‌آموز سال چهارم مقطع ابتدایی امسال به ۴۱ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. مهدی، پدر هیراد می‌گوید این رقم بدون احتساب مخارج سرویس و پول ناهار محاسبه شده وگرنه رفت‌و‌آمد به‌تنهایی ماهی چهار، پنج میلیون و هر وعده غذا، بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان خرج اضافی روی دستش می‌گذاشته. مدیر مدرسه غیرانتفاعی که هیراد قرار است سال آینده در آن درس بخواند، خوشبختانه این لطف را در حق مهدی انجام داده که شهریه را به‌صورت چکی و طی سه قسط تسویه کند.
به گزارش فرارو، شهریه مدارس غیرانتفاعی فقط دغدغه مهدی نیست. بررسی‌های فرارو نشان می‌دهد، در نقاط مختلف کشور، خانواده‌ها از رشد شهریه مدرسه‌ها گلایه می‌کنند و گزارش‌ها از رسیدن شهریه مقطع ابتدایی به رقم ۴۰، ۳۰ میلیون و عبور شهریه مقطع متوسطه از مرز ۱۰۰ میلیون تومان حکایت دارد. با این حال رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفته آنچه تاکنون به‌عنوان شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی جدید اعلام شده فاقد وجاهت قانونی است و شهریور مصوب به‌زودی اعلام می‌شود.
شهریه مدارس غیردولتی؛ ترس‌ها، افسانه‌ها و روایت‌ها
«شهریه مدارس غیردولتی شده ۶۰ تا ۷۰ میلیون؟ باور کنید خانواده من در کل دوران تحصیل برام ۵۰ میلیون خرج نکردن.» این واکنش یکی از کاربران شبکه اجتماعی توییتر است به چیز‌هایی که بقیه تعریف کرده‌اند. ترکیبی از شوخی، شگفتی و کمی هم خشم. توییت اصلی را امیر نوشته و در آن به انتقاد از تسلیم شدن پدرومادر‌ها برابر پرداخت چنین رقم‌هایی به‌عنوان شهریه مدارس غیردولتی پرداخته. اکثریت کاربران با امیر و نوع نگاه او موافق نیستند.
یکی گفته پرداخت چنین رقم‌هایی به‌عنوان شهریه مدارس غیردولتی تقریبا از سر ناچاری است، چون بالاخره پدرومادر‌ها نگران تحصیل بچه‌هایشان هستند. کاربر دیگری گفته چرا رقم کلی را درنظر می‌گیری و به این مسئله اشاره کرده که ماهی هفت، هشت میلیون برای ۹ ماه درس خواندن بچه در ناز و نعمت رقم زیادی نیست.
مدافعان و مخالفان پرداخت رقم‌های کلان برای شهریه مدارس غیردولتی صفشان را از یکدیگر جدا کرده‌اند. یکی گفته من اصرار دارم بچه در بهترین مدرسه شهر درس بخواند، چون این مدرسه‌ها کاملا متفاوت از مدرسه دولتی هستند؛ از تدریس و پیگیری‌های معلم گرفته تا خدمات خود مدرسه یا از همه مهمتر دوستان و همشاگردی‌هایی که در مدرسه با آن‌ها آشنا می‌شود. عباس در جواب گفته ۱۲ سال مدرسه دولتی رفتم. بعد از آن، ۱۲ سال در دانشگاه‌هایی مثل خوارزمی و تهران درس خواندم، اینکه می‌گویید کیفیت آموزش در مدارس غیردولتی متفاوت است را قبول ندارم. یک‌نفر حد وسط را گرفته و گفته خودش در مدرسه دولتی درس خوانده و خواهرش در مدرسه غیرانتقاعی. به‌همین دلیل می‌تواند گواهی دهد کیفیت و سطح آموزش در این مدرسه‌ها کاملا متفاوت است. لابلای دعوا‌ها گروهی شنیده‌ها و تجربه‌های شخصی خودشان را از اعداد و ارقام روایت کرده‌اند.
یکی گفته ۱۲۰ تومان برای ثبت‌نام پسر سال دوازدهمی پرداخت کرده‌ام و ۸۰ تومان برای دخترم که کلاس پنجم بود. منظورش این بوده که در مجموع ۲۰۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده است. نفر بعدی گفته امسال شهریه مدرسه غیرانتفاعی برای دانش‌آموز سال دوازدهم را بدون احتساب هزینه سرویس رفت‌وآمد ۹۰ میلیون تومان اعلام کرده اند.
شهریه مدرسه غیرانتفاعی برای دوره اول دبیرستان به‌گفته احمد ۱۱۰ میلیون تومان است. ۸۰ میلیون تومان شهریه خود مدرسه و ۳۰ میلیون بابت سرویس و تازه بدون احتساب هزینه ناهار.
شهریه مصوب مدارس غیردولتی براساس رتبه‌بندی و نوع خدمات
یکی از روزنامه جام‌جم فکت آورده: شهریه مدرسه غیرانتفاعی در ستارخانه برای دانش‌آموز کلاس دهم به ۷۲ میلیون تومان رسیده است. کاربری ساکن اردبیل از تابلو اعلانات مدرسه عکس گرفته تا جزییات دقیق‌تری را با بقیه به اشتراک بگذارد. در اطلاعیه روی کلمه علی‌الحساب کرده‌اند و به تفکیک نوشته‌اند هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به‌عنوان شهریه ثابت، یک میلیون بابت بیمه، هزینه اردو، آزمون‌های پیشرفت تحصیلی، کتب درسی و مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بابت هزینه یک‌وعده غذای گرم برای کل سال تحصیلی دریافت می‌شود. تنها لطفی که به والدین کرده‌اند این است که هزینه را در چهار قسط دریافت می‌کنند.
فاطمه از مشهد گفته شهریه مدرسه غیرانتفاقی برای مقطع دوازدهم ۸۵ میلیون است. واقعا نمی‌فهمم دقیقا می‌خواهند در طول سال تحصیلی با بچه‌ها چکار کنند.
چند کاربر تجربه‌هایی متفاوت را روایت کرده‌اند؛ یکی گفته پسرش در آمریکا زندگی می‌کند و امسال برای ثبت‌نام دو فرزندش در مدرسه‌ای ایرانی، ماهی دو هزار و ۲۰۰ دلار هزینه پرداخت می‌کند. مهسا هم گفته دوستش در ترکیه بابت شهریه مدرسه ۱۶۰ هزار لیر پرداخت کرده که تقریبا معادل ۴۰۰ میلیون تومان می‌شود. تیر آخر را محمد شلیک کرده: زمان ما می‌گفتند برای کمک به مدرسه ۵۰ هزار تومان، ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کنید الان مدرسه پسرم که مدرسه دولتی بود، گفتن سه، چهار میلیون تومان واریز کنید!
شهریه مدارش غیردولتی؛ سامانه و مصوبه
شهریه مدارس غیردولتی در حالی به دغدغه والدین تبدیل شده که حداقل در اخبار و ادبیات رسمی مقامات و مسئولان، هیچ‌کدام این اعداد و ارقام به‌رسمیت شناخته نمی‌شوند. رئیس سازمان مدارس غیردولتی، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفته خانواده‌ها باید منتظر اعلام شهریه مصوب مدارس غیردولتی بمانند که قرار است به‌زودی در سامانه‌ای منتشر شود.
سامانه اعلام شهریه مدارس غیردولتی، «مشارکت‌ها» نام دارد و برای دسترسی به آن باید آدرس mosharekatha.ir را جستجو کنید. گفته می‌شود مدیران و مسئولان مدارس غیردولتی تا ۱۵ خرداد امسال فرصت دارند نسبت به تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شهریه ثبت‌نام کنند. به‌همین دلیل شهریه هیچ‌یک از مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ هنوز رسمی نیست. شهریه مصوب مدارس غیردولتی در این سامانه ظاهرا قرار است براساس رتبه‌بندی و نوع خدمات آن‌ها مشخص شده و به‌شکل رسمی اعلام شود. برنامه‌ریزی برای این منظور از مدت‌ها قبل یعنی فروردین ۱۴۰۲، انجام شده تا مدیران و مسئولان مدارس غیردولتی فرصت داشته باشند، مواردی مثل دوره تحصیلی، سطح آموزشی-پرورشی و تربیتی، برنامه سال تحصیلی، فعالیت‌های فوق برنامه، فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات از جمله آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و سالن‌ها و ... را اعلام کنند و همچنین مقدمات رتبه‌بندی نیروی انسانی شاغل در مدارس غیردولتی، صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای آن‌ها را فراهم آورند.
شهریه مصوب مدارس غیرانتفاعی پس از ثبت و پایش اولیه اطلاعات در سامانه مشارکت‌ها و با کمک امتیازات کسب شده به‌اضافه محاسبه افزایش دستمزدها، نرخ اجاره‌بها، حق‌الزحمه معلمان، مربیان و سایر کارکنان، به تفکیک هر استان اعلام خواهد شد. پیش‌بینی شده، در پایان این مراحل هر مدرسه متناسب با شهریه ابلاغی عمل کرده و پوستر شهریه‌ها را در محل ثبت‌نام نصب کند. همچنین قرار است مدارس به‌منظور نظارت بیشتر قرارداد‌های الکترونیکی را از سامانه مشارکت‌ها دریافت کنند و در دو نسخه به امضای خود و اولیای دانش‌آموزان برسانند. شکایت از نرخ شهریه مدارس غیردولتی با این روش توسط اولیا دانش‌آموزان راحت‌تر قابل پیگیری است، چون آن‌ها می‌توانند گزارش تخلفات را در همان سامانه مشارکت‌ها ثبت کرده و منتظر اعلام نتیجه بررسی باشند. این وسط یک مشکل باقی می‌ماند و آن هم دغدغه پر شدن ظرفیت ثبت‌نام مدرسه‌هاست که معمولا پس از امتحانات آخر سال گیریبان والدین را می‌گیرد، ولی به‌نظر می‌رسد مهلت ثبت اطلاعات مدارس غیرانتفاعی برای رتبه‌بندی و اعلام شهریه مصوب، که پیش از این اول خرداد اعلام شده بود، دوباره تا ۱۵ خرداد ماه تمدید شده است. مدرسه غیرانتفاعی که هیراد در آن درس می‌خواند، مثل بقیه مدرسه‌های غیرانتفاعی احتمالا روی همین فاصله زمانی حساب باز کرده است. مهدی می‌گوید شرایط ثبت‌نام و درخواست واریز شهریه جدید را همان روزی دریافت کرده که کارنامه سال قبل هیراد را دستش داده‌اند و اتفاقا خیلی هم تاکید کرده‌اند که تنها یک‌هفته برای تصمیم‌گیری فرصت دارد.

*ابتکار

  تعداد بازديدها: 448
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96289
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.