تاريخ انتشار: 01 خرداد 1402 ساعت 22:31:17
علی اکبر احمدیان، دبیر جدید شورایعالی امنیت ملی کیست؟+سوابق

سردار علی‌‌اکبر احمدیان با حکم رئیس‌جمهوری به عنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی منصوب شد. یش از این، دریابان علی شمخانی به مدت ۱۰ سال این مسئولیت را برعهده داشت.

به گزارش شبکه شرق، احمدیان (متولد سال ۱۳۴۰) رئیس مرکز راهبردی سپاه پاسداران  و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. او از سال ۷۶ تا ۷۹ فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران و از سال ۷۹  تا ۸۶ ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران را برعهده داشت.

«تسنیم» در مورد سابقه احمدیان نوشت: «وی از ابتدای تأسیس سپاه در این نهاد حضور داشته و با شروع عملیات فتح‌المبین در این عملیات شرکت کرد و پس از آن با توجه به سوابق موفق در سازماندهی سپاه استان بندر عباس، با ابلاغ فرمانده کل سپاه، مسئولیت سازماندهی و هماهنگی و تعیین فرماندهان و شورای فرماندهی منطقه ۶ سپاه در استان‌های بندرعباس، کرمان و سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت. پس از آن به ریاست ستاد این منطقه منصوب شد و در همین دوران در عملیات خیبر، والفجر مقدماتی و والفجر ۳ حضور یافت. احمدیان از سال ۶۳ با تشکیل مناطق و قرارگاه‌های بزرگ ۵ گانه سپاه به ریاست ستاد منطقه ۴ و قرارگاه نوح منصوب شد. این قرارگاه شامل استان‌های فارس، بوشهر، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و یزد در کنار لشگرهای ۴۱ ثار الله، ۱۹ فجر، تیپ ۱۸ الغدیر، احمدبن موسی، امیر المومنین، کوثر و المهدی بود و در همین مسئولیت در عملیات بدر شرکت کرده و همزمان با کار دریایی نیز آشنا شد.»

در ادامه آمده‌است: «در سال ۱۳۶۴ و با صدور حکم امام مبنی بر تشکیل نیروهای سه گانه سپاه به ریاست ستاد نیروی دریایی سپاه منصوب شد و در همین مسئولیت در عملیات کربلای ۳ و ۴ حضور یافت و از همین نقطه یعنی حضور در خورعبدالله و شمال خلیج فارس، تجارب جدی‌تر دریایی خود را کسب کرد. در طول مدت باقیمانده تا پایان جنگ تحمیلی، وی از جمله کسانی بود که در ایده ایجاد یک نیروی دریایی جدید و بدیع و همچنین عملیات دریایی مقابله به مثل نقش اساسی ایفا و در بسیاری موارد شخصاً در عملیات مقابله به مثل ایفای نقش کرد؛ همچنین مسئولیت طراحی و اجرای مانور بزرگ دریایی شهادت را به عهده داشت. این سردار دفاع مقدس پس از پایان جنگ تحمیلی به سمت جانشین فرماندهی نیروی دریایی سپاه (در زمان تصدی دریابان شمخانی) منصوب شد و به تئوریزه کردن تجارب بزرگ دریایی دفاع مقدس خصوصاً مقابله با ناوگان متجاوز آمریکا همت گماشت و از جمله معماران اصلی نیروی دریایی جدید و بدیع سپاه که بر مبنای ایده‌های انقلاب شکل گرفته بود و همچنین از اولین نظریه پردازان ایده دفاع نامتقارن بود.»

دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس ستاد مشترک سپاه از سوی رهبری منصوب شد. او در این دوران طرح تحول سازمانی سپاه را تهیه و پس از تصویب فرمانده کل قوا، زمینه اجرایی کردن آن را فراهم کرد. سردار احمدیان دانش‌آموخته دکتری دندان‌پزشکی از دانشگاه تهران و همچنین کارشناسی ارشد علوم دفاعی و دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است.

پیش از این «فارس» در مورد سردار احمدیان نوشته‌است: «. این فرمانده ارشد سپاه با بهره‌گیری از ذهن منظم و قدرت خلاقیت خود و با ۲۲ سال تجربه مدیریت در بخش های مختلف نظامی، پیش از ورود کشور به تدوین و طراحی چشم‌انداز ۲۰ ساله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، چشم‌انداز ۱۰ ساله سپاه را گردآوری و با نیروهای متخصص سپاه تدوین کرد. این برنامه دارای دو مقطع ۵ ساله است و اجرای برش اول آن از سال ۸۰ و ۵ ساله دوم، همزمان با اجرای برنامه ۵ ساله چهارم کشور، نقش مهمی در انسجام بخشی به سازمان و بهره‌گیری بهینه از منابع سپاه داشته است. این چشم‌انداز به صورت کتاب‌های متعدد و مشخص کردن اولویت‌های هر بخش از سپاه، در اختیار مراکز مربوطه قرار گرفته است و برای نظارت بر حسن اجرای آن، ساز و کارهای لازم پیش بینی و صدها جلسه توجیهی با حضور احمدیان برگزار شده است. هیچ کس در سپاه تردید ندارد که این مرحله حساس با مدیریت علمی، تبحر، جدیت و ذهن انتظام یافته ریاست ستاد مشترک سپاه در دوران مسئولیت وی در برنامه‌ریزی دنبال شده است. همچنین در ادامه تحول بنیادین سپاه به منظور استمرار این پیشرفت و نهادینه سازی آن در بخش آموزش سپاه، سردار احمدیان به مدت نزدیک به ۲ سال با حفظ سمت، مسئولیت فرماندهی دانشگاه امام حسین را برعهده داشت و تحول بنادین در این دانشگاه را پایه‌گذاری کرد که در این خصوص نیز مورد تشویق فرمانده کل قوا قرار گرفت.»

احمدیان همچنین یکی از ۵ عضو جدیدی بودند که رهبر معظم انقلاب ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ به ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام، اضافه کردند.

سال ۱۳۸۶  فرمانده کل قوا طی حکمی سردار دریادار پاسدار علی اکبر احمدیان را به سمت ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کرده‌بودند که متن حکم به این شرح است: «نظر به انتصاب سردار محمد علی جعفری به فرماندهی کل سپاه و تجارب ارزنده در سطوح عالی سپاه و شایستگی، جنابعالی را به "ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" منصوب می کنم. به وظایف مقرر و اعلام شده و تعامل دائمی با فرماندهی کل سپاه اهتمام ورزید و پیشرفت کار را گزارش دهید.‌ از تلاش‌های مخلصانه سردار سرلشکر جعفری در این مرکز قدردانی و تشکر می کنم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسألت می‌کنم.»

روز یکشنبه ۲۷ مهرماه سال ۱۳۹۹ در پی انعقاد قرارداد برجام همه محدودیت‌های انتقال اقلام تسلیحاتی به و از جمهوری اسلامی ایران و همچنین اقدامات و خدمات مالی مرتبط با آن و تمامی ممنوعیت‌های ورود یا عبور از قلمرو دولت‌های عضو ملل متحد که پیش از این علیه برخی از شهروندان و مسئولان نظامی ایران تحمیل شده بودند، به صورت خودکار خاتمه یافت. در پی این اقدام ۲۳ چهره‌ نظامی از جمله علی اکبر احمدیان از فهرست تحریم‌ها خارج شده‌بودند.

مواضع و اظهارنظرها

سردار سلیمانی آیت و نشانه‌ا‌ی از وجود خدا است

بهمن سال گذشته سردار علی اکبر احمدیان در نخستین یادواره ۹۱ مربی و دانش آموز شهید دبیرستان سپاه استان کرمان سخنرانی و به سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: «شهید سلیمانی آیت و نشانه‌ای بر وجود خداوند و حقانیت انقلاب اسلامی است و اگر همه خلق خدا و رسانه‌های جهان بخواهند فردی مانند شهید سلیمانی بسازند و چهره کنند، محال است. شهادت شهید سلیمانی اندوخته‌هایی از او به نمایش گذاشت و حاج قاسم ثابت کرد که اگر کسی برای خدا کرد، خدا نیز برای او کار و ایشان را عزیز می کند و در جایی او را می نشاند، که کسی نمی نشیند.»

او همچنین گفت: «معلم مکتب شهید سلیمانی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری است و اگر حمایت‌ها، هدایت‌ها و نهی و امر معظم له نبود، شهید سلیمانی چنین برجسته نمی شد. همه سردار سلیمانی را چهره نظامی و در میدان می دانستند، اما امروز فرهنگی‌های ما وقتی بخواهند کار کنند، به این شهید بزرگوار تاسی می‌کنند.»

همه ما نفوذپذیر هستیم

احمدیان سال ۹۴ نیز از سخنرانان همایش استحکام درونی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران بود. او در این همایش گفت: «تهدید سخت (اشغال سرزمین، منافع با زور)، تهدید نیمه سخت (اشغال کشورها با سیستم سازی وابسته)، تهدید نرم (اشغال ملت ها با جذب و اغنا) و تهدید نوین ( ترکیب سیال و هوشمند سه نوع تهدید) را از انواع تهدید ها معرفی کرد. وی، توضیح داد: در تهدید نیمه سخت وابسته سازی سیستمی و شبکه ای، جوهر تهدید است و آماج و ابزار این تهدید، قلب سیستم ها همچون سیستم های عامل و شبکه به شمار می آید که در این نوع تهدید، فشار دائمی رو به تزاید و خسته کننده است.»

او در خصوص تهدید نرم نیز گفت: «جوهر این نوع تهدید قدرت اغنا و جذب است و آماج آن ذهن، قلب و نفس آحاد انسان ها است که با ابزار هنر،رسانه و نظایر آن انجام می شود. سردار احمدیان تصریح کرد: نفوذ امنیتی نیز یک نوع دیگر از تهدیدات است که این نفوذ به جاسوسی ختم می شود که عوامل آن قابل شناسایی و برخورد است. نفوذ نیمه سخت نیز همانند تهدید نیمه سخت به وابسته سازی تمام سیستم‌های سیاسی و حتی اقتصادی و فرهنگی نمی پردازد. نفوذ نوین، ترکیبی از نفوذ سخت، نفوذ نیمه سخت و نفوذ نرم است که دشمن در استفاده از این نفوذ، هوشمندانه، سیال و اقتضایی از تمام عناصر استفاده کرده است و آن ها را با یکدیگر ترکیب می کند. در زمان حاضر مواجهه تاریخی جبهه حق و باطل به نقاط حساسی رسیده است که باید دلسوزان نظام حواسشان را به نفوذ جمع کنند چرا که همه ما نفوذ پذیر هستیم.»

ادبیات ما باید ادبیات بدهکاری نسبت به انقلاب و دستگاه‌های مسئول باشد/سپاه در هر حوزه‌ای وارد می‌شود

سردار علی اکبر احمدیان سال ۹۱ در هجدهمین همایش سالانه فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در مشهد مقدس برگزار شده‌بود هم در مورد فعالیت‌‌های سپاه گفت: «سپاه با توجه به ورود در حوزه‌های مختلف امنیتی، دفاعی، فرهنگی و سازندگی و ... فلسفه وجودی خود را پاسداری از انقلاب اسلامی می‌داند.  سپاه در مبنای رسالت خود حرکت می‌کند و به جای ماموریت محور بودن، رسالت محور است و اگر رسالت سپاه اقتضا کند برای انجام ماموریت در هر حوزه‌ای وارد می‌شود.  منطق سپاه برای انجام هر کاری دو شاخصه‌ اصلی دارد. یکی منطق کار و دیگری منطق رسالت سپاه که همان پاسداری از انقلاب است. ادبیات ما باید ادبیات بدهکاری نسبت به انقلاب و دستگاه‌های مسئول باشد و باید برای همه کارها آماده باشیم. ما باید با توجه به تهدیدات در حوزه های سخت و نرم با مجاهدت فکری برای انجام کارها راهکاری مناسب پیدا کنیم.»

فرهنگ شهادت هر قشر و گروهی را مدافع انقلاب کرده‌است

سردار علی اکبر احمدیان سال ۹۸ نیز در یادواره ۷۷ شهید شهرستان کنگان و هفت شهید خوشنام و گمنام گفته‌بود: «دشمنان ۴۰ سال است که تلاش دارند به کشور ضربه بزنند و به برکت خون شهدا موفق نمی‌شوند. فرهنگ ایثار و شهادت در این کشور نهادینه شده و هر قشر و گروهی را مدافع انقلاب کرده است.»

او با اشاره به «فشارهای مختلف داخلی و خارجی به رهبری طی این ۳۰ سال» بیان کرد: «این توطئه‌ها به گونه‌ای طراحی می شود که هر روز نظام را بر سر دوراهی و دغدغه ها قرار می دهد اما با درایت و مدیریت رهبر معظم انقلاب نه تنها این توطئه ها خنثی شده بلکه منویات معظم له سبب همراهی گسترده و بیشتر مردم شده است.»

  تعداد بازديدها: 921
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96239
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.