تاريخ انتشار: 22 ارديبهشت 1402 ساعت 00:24:45
تحلیل سیاسی هفته

مردم این روزها به شدت درگیر تورم لجام‌ گسیخته، افزایش گرانی، بویژه قیمت سرسام‌آور اجاره بهای مسکن‌ هستند، در چنین شرایطی خانواده‌ها بخصوص حقوق‌ بگیران، در زیر چرخ دنده مشکلات له می‌شوند و راهی برای خروج از این وضعیت بغرنج و بحرانی نمی‌یابند.
بدتر شدن شرایط اقتصادی و نبود چشم ‌انداز مثبت، علیرغم شعارها و وعده‌های مسئولان برای بهتر بودن اوضاع، نگرانی‌ها را افزایش داده و مردم می‌بینند که دنیا و بویژه کشورهای همسایه با استفاده از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدها، حرکتی جهشی را به سوی پیشرفت طی می‌کنند ولی ما باید روز به روز نزول اقتصادی بیشتری را تجربه کنیم. در این میان مهاجرت مغزها و افراد متخصص، اعم از پزشک و پژوهشگر و نخبه، وضعیت دردآوری را به وجود آورده که نه‌تنها هر فرد وفادار به نظام را آزرده می‌سازد بلکه زنگ خطر را برای آینده نه‌ چندان دور به صدا درآورده است. همه اینها در کنار عدم توفیق دولتمردان در تثبیت قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم و عدم برنامه‌ریزی جامع، فشار را بر مردم مضاعف کرده است.
در این هفته بازار بورس، ریزشی تاریخی را تجربه کرد و در همین حال تورم نقطه به نقطه در فروردین‌ماه امسال به بالاترین ارقام از زمان انتشار آمار توسط مرکز آمار از سال 1391 رسید و بیشترین تورم دهه گذشته را به خود اختصاص داد. به گفته کارشناسان بورس، شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 125 هزار واحدی مواجه شد که دومین ریزش تاریخی بورس بود.
مردم یادشان نرفته که رئیس‌ جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود برای شکوفایی اقتصاد کشور، اقتصاددانان را به صف کرده و اوضاع را سامان خواهد داد، ولی نه‌تنها چنین نشد بلکه اقتصاد به دست تیمی ناکارآمد سپرده شد که اکنون صدای همه، حتی مجلسی‌ها را هم درآورده است. روشن است که کنترل تورم و ایجاد بهبود شرایط اقتصادی، بدون تغییر در روش‌ها میسر نیست.
در این هفته سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز از دیروز آغاز بکار کرد و تا سی‌ام اردیبهشت میزبان علاقمندان به کتابخوانی خواهد بود. این نمایشگاه که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور به حساب می‌آید همه ساله مشتاقان زیادی را به خود جلب می‌کند که همچنان در انتظار بهبود کیفیت خدمات‌رسانی به مراجعان است.
جنایت تازه صهیونیست‌ها در نوار غزه، در صدر رویدادهای خبری خارجی هفته قرار داشت. در حمله وحشیانه دوشنبه ‌شب اشغالگران صهیونیست به رفح و غزه، خانه‌های متعلق به فرماندهان ارشد گروه‌های سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین هدف قرار گرفت که در این جنایت، 13 فلسطینی، از جمله چهار زن و چهار کودک به شهادت رسیدند. در پی این جنایت موجی از خشم فلسطین اشغالی را فرا گرفت.
اتاق مشترک گروه‌های مقاومت فلسطین بر پاسخ قاطع به این اقدام وحشیانه تاکید کرد و گزارش‌ها از هجوم صهیونیست‌های ساکن شهرک‌ها به پناهگاه‌ها خبر داده‌اند. به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، چهل جنگنده، بالگرد و پهپاد در حمله دوشنبه ‌شب به نوار غزه شرکت داشتند.
شماری از کشورها به این جنایت واکنش نشان داده و آنرا محکوم کردند. در عین حال، شمار زیادی از کشورهای عربی سکوت اختیار کرده و نماینده سازمان ملل نیز از طرفین خواست «خویشتن‌دار» باشند بدون اینکه این جنایت را محکوم کند!
ملت فلسطین بی‌اعتنا به این واکنش‌های انفعالی بین‌المللی، بر اراده خود برای مقابله با اشغالگران استوار است و عزم و پایداری خود در مبارزه با صهیونیست‌ها را در تشییع باشکوه شهدا و سر دادن فریاد انتقام‌ خواهی بروز داد.
این هفته سازمان ملل گزارشی از وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان را منتشر کرد. در این گزارش بر نقض گسترده حقوق انسانی و مدنی مردم افغانستان تاکید شده است. کشتارهای خودسرانه و بدون محاکمه عادلانه، اعمال شکنجه، سرکوب وحشیانه اعتراضات، ممنوعیت تحصیل و کار زنان و تضییع ظالمانه حقوق اقلیت‌ها، نمونه اقداماتی است که طالبان در افغانستان انجام می‌دهد. همچنین در گزارش سازمان ملل بر سرکوب گسترده روزنامه ‌نگاران و خفقان حاکم بر رسانه‌ها اشاره شده است.
تاسف ‌بار این است که مجامع بین‌المللی، بتدریج حساسیت در برابر اقدامات ضدانسانی گروه طالبان را از دست داده و نسبت به شرایط طاقت‌فرسای مردم افغانستان بی‌اعتنا شده‌اند. گروه طالبان که در ابتدا می‌کوشید چهره‌ای موجه، صلح‌طلب و دموکراسی‌‌خواه از خود نشان دهد اکنون با مشاهده بی‌عملی مجامع جهانی و تثبیت نسبی پایه‌های حکومت خود، منویات ذهنی و تفکرات متحجرانه منبعث از برداشت‌های انحرافی خود از اسلام را، جامه عمل می‌پوشاند.
این هفته، با فرا رسیدن «هشتم می» (18 اردیبهشت) که در روسیه به عنوان سالروز شکست آلمان نازی جشن گرفته می‌شود، مسکو به حملات خود به اوکراین شدت بخشید. تلاش عمده روسیه این بود که بتواند پیروزی چشمگیری در جبهه‌ها به دست آورد و حداقل شهر باخموت را به طول کامل تصرف کند و پوتین در رژه 18 اردیبهشت از آن بهره برداری کند که با وجود موشکباران و بمباران بی‌سابقه مناطق مختلف اوکراین، این اتفاق نیفتاد. سرکرده گروه روسی «واگنر» که نیروهایش برای تصرف باخموت می‌جنگند تصریح کرد با وجود تلاش‌های روسیه، هنوز بخشی از باخموت در اختیار اوکراینی‌هاست. فرمانده «واگنر» قبلاً هشدار داده بود اگر سلاح کافی به دستش نرسد نیروهایش باخموت را ترک خواهند کرد. وی روز سه‌شنبه نیز در انتقاد از فرماندهان ارتش روسیه تاکید کرد نتوانسته است سلاح‌های وعده داده شده را دریافت کند. با این حال روسیه اگر حتی بتواند باخموت را تصرف کند با توجه به واقعیت‌های موجود، حفاظت از آن دشوار خواهد بود، به‌ خصوص اینکه اوکراینی‌ها از چندی پیش تدارک یک ضدحمله وسیع را می‌بینند. به هر حال تحولات روزهای آینده مهم است و می‌تواند در سرنوشت جنگ اوکراین تاثیرات عمده‌ای داشته باشد.
این هفته جنگ در سودان ادامه یافت و مذاکرات جده نیز نتوانست تغییر عمده‌ای در شرایط جنگی حاکم بر سودان ایجاد کند. براساس گزارش‌ها، درگیری‌ همچنان ادامه دارد و هر کدام از طرفین، دیگری را مقصر ادامه جنگ و تداوم بحران معرفی می‌کند. اختلافات عمیق میان طرفین همچنان پابرجاست. ارتش و نیروهای واکنش سریع خود را در موضع بر حق معرفی کرده و مدعی هستند می‌توانند با جنگ، دیگری را از میدان خارج سازند. ادامه این وضعیت برای مردم مسلمان سودان بسیار اسفناک است و متاسفانه سازمان‌های کشورهای اسلامی و عربی نیز برای پایان دادن به آن، اراده‌ای از خود نشان نداده‌اند.

  تعداد بازديدها: 459
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=96148
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.