با نزدیکشدن به انتخابات مجلس با دستفرمان این روزهای بهارستاننشینان گویا قرار است با اخبار دور از انتظار بسیاری مواجه شویم و یکی از این دست خبرها، ماجرای رسیدگی به شکایت قالیباف از جهانگیری آن هم به دلیل مناظرات انتخابات سال 96 است.
با نزدیکشدن به انتخابات مجلس با دستفرمان این روزهای بهارستاننشینان گویا قرار است با اخبار دور از انتظار بسیاری مواجه شویم و یکی از این دست خبرها، ماجرای رسیدگی به شکایت قالیباف از جهانگیری آن هم به دلیل مناظرات انتخابات سال 96 است. هرچند محمد سعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانهای رئیس مجلس شورای اسلامی در مطلبی در صفحه توییتر خود مدعی شده است: «قالیباف همان سال ۹۶ به دلیل دروغهای آقای جهانگیری از او شکایت کرد و اگر قوه قضائیه وقت همان زمان به این شکایت رسیدگی میکرد باعث بازدارندگی از دروغگویی در مناظرات میشد. در نهایت اسفند پارسال در دادسرا قرار مجرمیت صادر شد» .
هیچ نمایندهای از سوی جهانگیری به قصد کسب رضایت تعیین نشده و نخواهد شد
درحالیکه احدیان مدعی شده است: «در نهایت اسفند پارسال در دادسرا قرار مجرمیت صادر و سپس پیغامها برای گرفتن رضایت شروع شد که تنها شرط آقای قالیباف پذیرش رسمی اشتباه بود، در همین حال که آقایان پیگیر رضایت هستند، تیم رسانهایشان شروع به عملیات روانی برای تأثیرگذاری بر رأی دادگاه کرده است»، یک منبع آگاه نزدیک به اسحاق جهانگیری هم در گفتوگو با «انتخاب»، گفت: آقای جهانگیری هیچگونه مسئولیت رسمی و غیررسمی اجرائی ندارند و طبیعی است که ادعای وجود تیم رسانهای نسبتی با واقعیت نداشته باشد. در قضیه شکایت آقای قالیباف از آقای جهانگیری هم به دلیل عدم تناسب موضوع با شرایط دشوار کشور و زندگی سخت مردم، از ابتدا بنا بر رسانهاینکردن موضوع شکایت و پیگیری حقوقی آن را داشتند. او افزود: به این اعتبار ادعای مشاور رئیس مجلس برای پیگیری رسانهای «یک شکایت شخصی» و نیز تلاش برای کسب رضایت صحت ندارد. طرح شکایت در شرایط کنونی و اصرار آقای قالیباف و اطرافیانشان در جهت افزودن بر تعداد شاکیان و متهمان اینقدر از مصالح عمومی به دور است که ورود هر مصلحتاندیشی به این قضیه و پرهیزدادن از ادامه کار، وارونه تفسیر شود و منتسب به فرستادن نمایندگانی برای کسب رضایت قلمداد شود. این منبع آگاه تأکید کرد که هیچ نمایندهای از سوی آقای جهانگیری به قصد کسب رضایت تعیین نشده و نخواهد شد. اتفاقا آقای جهانگیری از حضور در دادگاه آن هم براساس شکایت آقای قالیباف که مورد توجه خاص افکار عمومی هستند، به منظور شفافسازی بخشی از مسائل دوره مدیریتشان استقبال میکند.
میلیونها قاضی به عملکرد شما نمره میدهند
در همین رابطه محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در کانال تلگرامی خود نوشت: «جناب آقای قالیباف؛ دیروز خبری را دیدم که تازگیها یادتان افتاده از آقای اسحاق جهانگیری بهخاطر اظهارات شش سال قبلش در مناظره انتخاباتی شکایت کنید. احساس کردم پس بدتان نمیآید که به گذشتهها هم سفر کنیم. به همین دلیل و برای آنکه به مخالفانتان ثابت کنید «گذر زمان» نیاز به «شفافیت» را از بین نمیبرد و به این موضوع هم، قلبا و عملا اعتقاد دارد؛ جنابعالی را دعوت میکنم به یک گفتوگو با پرسشهایی درباره «پروژه یاس» که میدانید و میدانیم چه شد؛ و نیز داستان املاک نجومی شهرداری تهران و نیز ادارهکردن تهران با هزینه بسیار گران؛ همچنین قضیه قائممقامتان آقای شریفی. یقینا این گفتوگو که میتواند با سؤالاتش شما را بیازارد و به چالش بکشد؛ از هر جهت به سود اعتبار سیاسی شما خواهد بود. اگر شکایت شما از آقای جهانگیری در پشت درهای بسته دادگاه انجام و به صدور حکم توسط یک قاضی منتهی شود، در گفتوگوی مورد نظر، میلیونها قاضی به عملکرد شما نمره میدهند و موفقیتتان در آزمون شفافیت را محک میزنند. بیصبرانه منتظر پاسخ شما هستم».
انتقام شکست در مناظره 96
اما در مناظرات 96 چه گذشت که اکنون قالیباف و نزدیکانش به دنبال تسویهحساب هستند و از شکایت و محکومیت احتمالی توییت میزنند! اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری به صحنه درگیری لفظی بین اسحاق جهانگیری، حسن روحانی و محمدباقر قالیباف بدل شد و جهانگیری در این مناظره محمدباقر قالیباف را متهم کرد که با «برخوردهای گازانبری» و «نظامی» قصد برخورد با موضوعات اجتماعی را دارد و در مقابل آقای قالیباف نیز از دولت آقای روحانی با عنوان دولت «چهاردرصدی» نام برد که به گفته او تنها حامی افراد ثروتمند و قدرتمند است. در دقایق ابتدایی این مناظره، اسحاق جهانگیری این پرسش را مطرح کرد که چه کسانی به سفارت عربستان حمله کردند و باعث شدند سفر ۷۰۰ هزار شیعه عربستانی به ایران متوقف شود. معاوناول حسن روحانی خطاب به آقای قالیباف گفت: «بله ما نمیتوانیم به سفارت حمله کنیم. دولت حمله کرد آقای قالیباف؟ چه کسانی حمله کردند؟ آنها الان در ستادهای کدام کاندیدا حضور دارند؟ کدام کاندیداها از آنها دفاع میکردند، پول میدادند؟». اشاره جهانگیری در مسئله حمله به سفارت عربستان، به حسین کردمیهن است که به گزارش تابناک از او به عنوان یکی از اصلیترین سازماندهندگان حمله به سفارت عربستان سعودی نام برده میشود. عکسهایی از حضور او در ستاد محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ منتشر شده بود. جهانگیری همچنین در سومین مناظره در سال ۹۶ عنوان کرد: «امروز شما خود را طرفدار ۹۶درصدی میدانید و بنده طرفدار چهاردرصدی شدم. در زمان تحریمها وقتی که مردم به دنبال دارو میگشتند شما بستنی ۴۰۰ هزار تومانی را برای چه کسانی در برج میلاد سرو میکردید؟ بنده با تمام وجود از بخش خصوصی دفاع میکنم اما با هیچیک از عوامل بخش خصوصی سر و سری ندارم و نداشتم». جهانگیری اضافه کرد: «حقوقهای نجومی در فضای مجازی مطرح شد و دولت با افتخار در مقابل آن ایستاد و قرار شد که دیوان محاسبات رسیدگی کند؛ تعدادی از مدیران کنار گذاشته شدند و قوانین و مقررات اصلاح شد. رئیس مجلس هم اعلام کرد که تمامی وجوه بازگردانده شده است». بعد از این سخنان خطاب به قالیباف گفت: «شما با املاک مردم چه کردید؟ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اموال مردم را بخشیدید. آپارتمان دو میلیارد تومانی را ۲۰۰ میلیون تومان بخشیدید. مجلس خواست تحقیق و تفحص کند رفتید لابی کردید و جلویش را گرفتید. چرا جلوی تحقیق و تفحص از شورای شهر را گرفتید؟ چرا کسی که افشا کرد را سه ماه در سلول انفرادی انداختید». بههرحال قرار است جهانگیری بابت این سخنان اگر ادعای قالیبافیها درست باشد در دادگاه حاضر شود و بعد از شش سال به دفاع از خود بپردازد، البته که قالیباف هم در همان مناظرات حملات بسیاری به جهانگیری و روحانی داشت و تقریبا حملات پینگپنگی بین طرفین رد و بدل میشد اما نتیجه مناظرات شکست قالیباف بود، و حالا او امروز داعیه شکایت دارد.
*شرق