حمد بن جاسم نخست وزیر اسبق قطر در پاسخ به سوالی پیرامون «نگرانی بسیاری از کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی از ایران» افزود: «نگرانی اول من از ایران نیست بلکه از ما و رفتارمان در منطقه است منظورم سران منطقه است که من از آنها نیستیم.من بر این باورم که اگر بتوانیم شادی، ناامیدی و خشممان را کنترل کنیم و بگوییم خب با همدیگر همکاری خواهیم کرد، با این کشور یا فلان کشور اختلافاتی داریم، اما این اختلاف باید به روشی متمدن مرتفع شود.»
به گزارش شفقنا به نقل از الرای الیوم ؛ حمد بن جاسم نخست وزیر اسبق قطر هشدار داد:«جنگ با ایران به نفع کشورهای حاشیه خلیج (فارس) نیست.»
بن جاسم با اشاره به این موضوع خواستار «گفتگوی صریح برای دستیابی به راه حلی شد که نه تنها برای صلح بلکه برای تجارت و اقتصاد هم دستاورد بزرگی باشد. »
وی در پاسخ به سوالی پیرامون «نگرانی بسیاری از کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی از ایران» افزود: «نگرانی اول من از ایران نیست بلکه از ما و رفتارمان در منطقه است منظورم سران منطقه است که من از آنها نیستیم.من بر این باورم که اگر بتوانیم شادی، ناامیدی و خشممان را کنترل کنیم و بگوییم خب با همدیگر همکاری خواهیم کرد، با این کشور یا فلان کشور اختلافاتی داریم، اما این اختلاف باید به روشی متمدن مرتفع شود.»
وی ادامه داد: «اگر چالش هایی پیش رو داشته باشیم و اگر بر سر این قضیه به توافق برسیم که ایران دشمن اول ماست پس چگونه با این موضوع برخورد خواهیم کرد؟ آسیا از طریق مذاکرات مستقیم یا جنگ با آن برخورد خواهیم کرد؟ هیچ کس خواهان جنگ نیست زیرا به نفع ما نیست.»
نخست وزیر اسبق قطر که در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ سخن می گفت، تصریح کرد: «مشکل این است که چنین تصمیمی به دست ما نیست زیرا ما اکنون در وضعیتی نیستیم که زمام رهبری منطقه خودمان را بر عهده بگیریم. می گوییم خب مشکلاتی با ایران داریم و با آنها می نشینیم و با صراحت همه جزئیات را مطرح می کنیم تا به راه حل برسیم زیرا من فکر می کنم ما باید در منطقه خلیج(فارس) در انسجام و همبستگی بین ایران و عراق و کشورهای شورای همکاری زندگی کنیم.»
بن جاسم با اشاره به اینکه اگر کشورهای خلیج بتوانند چنین کاری را انجام دهند، این موضوع دستاورد بزرگی هم برای صلح و هم برای تجارت و اقتصاد خواهد بود، بیان کرد: «در ایران بیش از یکصد میلیون نفر زندگی می کنند. در عراق هم ۴۰ میلیون نفر در حالی که ما در کشورهای خلیج (فارس) حدود پنجاه میلیون نفر هستیم. ما از ۲۰۰ یا ۲۵۰ میلیون نفر در کشورهای نفت خیز صحبت می کنیم. تصور کنید آنها چه کاری می توانند بکنند.»