محکومیت بین المللی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد اقدام موهن مقامات سوئد در صدور مجوز برای هتک حرمت به قرآن کریم، محکومیت گسترده بین المللی را در پی داشته است.
در این رابطه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در بیانیهای با محکوم کردن جنایت برخی عناصر راست گرای افراطی در سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم در استکهلم، تاکید کرد که این اقدام موهن با اجازه مقامات سوئدی انجام شد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، «حسین ابراهیم طه» هشدار داد که این اقدام تحریک آمیز که برخی از راست گرایان افراطی چندین بار مرتکب آن شدند، مسلمانان را هدف قرار داده و به ارزشهای مقدس آنها اهانت کرده است.وی با بیان اینکه سوزاندن قرآن نشان از نگرانی اسلام هراسان و بیگانگان دارد، دولت سوئد را به اتخاذ اقدامات لازم علیه عاملان این اقدام تشویق کرد و خواستار افزایش تلاشهای بین المللی برای ممانعت از اقدامات مشابه و حمایت از مبارزه با اسلام هراسی شد.
بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی هم این اقدام را به شدت محکوم کردند. در این باره سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تداوم هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای اروپایی را که این بار در سوئد رخ داد، قویا محکوم کرد.
در همین رابطه کشورهای لبنان،مصر، افغانستان، پاکستان، عربستان، امارات، قطر، اردن، مراکش و کویت نیز این اقدام را محکوم نمودند. همچنین گروههای فلسطینی حماس و جهاد اسلامی، حزبالله لبنان و دانشگاه الازهر مصر نیز ضمن محکومیت شدید این اقدام، خواستار رسیدگی به آن در سطح بین المللی شدند.
«راسموس پالودان» رهبر حزب راست افراطی «خط سخت» دانمارک، یک نسخه از قرآن را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، در میان تدابیر شدید امنیتی پلیس سوزاند.این اقدام پالودان با محکومیت شدید مسلمانان و کشورهای اسلامی مواجه شد و از دولت سوئد نیز به خاطر جلوگیری نکردن از این اقدام انتقاد شده است.
مردم ترکیه پرچم سوئد را به آتش کشیدند
در پی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، شماری از مردم ترکیه با برپایی تظاهرات ضمن محکومیت این اقدام پرچم سوئدرا به آتش کشیدند. مردم ترکیه در اعتراض به اقدام موهن مقامات سوئد در صدور مجوز برای هتک حرمت به قرآن کریم پرچم این کشور را مقابل کنسولگری استکهلم در اسلامبول به آتش کشیدند.افرادی نیز قصد داشتند به ساختمان کنسولگری سوئد حمله کنند که نیروهای امنیتی مانع این اقدام شدند.
هفته گذشته مقامات سوئدی به یک شخصیت افراطی دانمارکی اجازه دادند که در برابر ساختمان سفارت ترکیه در استکهلم نسخهای از مصحف شریف را به آتش بکشد. این اقدام با واکنشهای تندی از سراسر جهان اسلام روبرو شده است.وزیر امور خارجه ترکیه نیز با اشاره به اعطای مجوز سوزاندن قرآن در استکهلم، پایتخت سوئد، اعلام کرد: امروز اجازه نمیدهند دین دیگری، کتابی دیگر سوزانده شود، اما وقتی قرآن یا صحبت از دشمنی با اسلام میشود، فوراً به آن آزادی بیان و اندیشه میگویند.وی تصریح کرد: این فرد قبلاً هم در سوئد به اسلام و به کتاب مقدس توهین کرده و مرتکب چنین اعمالی شده است.
چاووشاوغلو با اشاره به اینکه پس از این اقدام سفیر سوئد در آنکارا به وزارت امور خارجه احضار و هشدارهای لازم داده شده، افزود: نفرت پراکنی و نژادپرستی نمیتواند آزادی اندیشه تلقی شود.
*جمهوری اسلامی
|