مراسم ششمین سالگرد آیتالله هاشمی رفسنجانی برگزار شد مراسم جشن میلادحضرت فاطمه زهراسلامالله علیها و سالروزولادت امام خمینی وبزرگداشت آیتالله هاشمی رفسنجانی درششمین سالگردرحلت،پنجشنبه شب 22دیماه درحرم امام خمینی برگزارشد.
در این مراسم که اقشارمختلف مردم واعضاءخانواده آیتالله هاشمی رفسنجانی حضورداشتند، مهندس محسن هاشمی در سخنانی گفت: در ششمین سالگرد رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی، شاهد شرایط بسیار سخت و ویژهای در کشور هستیم که شاید بیش از هرزمان دیگری نیاز به عقلانیت در حکمرانی داریم و خلا حضور آیتالله هاشمی بعنوان نماد عقلانیت در حکمرانی بیش از گذشته احساس میشود.
وی گفت: در حکمرانی عقلایی سعی بر این است که بجای توزیع فقر، توزیع ثروت بشود. ایجاد ثروت بشود و از آن طریق سعی شود که وضعیت مردم رو به بهبودی برود. تورم کنترل شود، اشتغال ایجاد شود.
او افزود: در سالهای دولت سازندگی، دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی یا دولت اصلاحات، چند سال ابتدایی دولت آقای روحانی رشد 6 درصدی اقتصاد را در کشور داشتیم.در سالهای دیگر به این رشد نرسیدیم، به نوعی فقر و فلاکت بر جامعه حاکم شد که میتواند ادامه داشته باشد.
مهندس محسن هاشمی گفت: امیدوارم برای اینکه مردم اینقدر در فشار نباشند رویکردی که آیتالله هاشمی مطرح میکردند و دنبال میکردند که در کنار استکبارستیزی و استعمارستیزی دیده شود. ایشان رویکرد مبارزه با افراط را هم دنبال میکردند.
وی افزود: مبارزه با افراط از مبارزه با استکبار و استعمار بسیار سختتر است، چون آن دو برای مردم نمایان است و مردم خودشان پشت مبارزه قرار میگیرند.
سید حسن خمینی: آقای هاشمی سردار جنگ است؛ حکایت جنگ بدون فرماندهش مسخره است
سید حسن خمینی در مراسم جشن ولادت حضرت زهرا(س) و بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی(س) و مراسم بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: اگر ما آقای هاشمی را بزرگ میداریم، به خاطر این است که آقای هاشمی را یک مصحح، مروّج، مبین و تلاشگر در مسیر انقلاب و جمهوری اسلامی میدانیم.
وی گفت: آقای هاشمی زندگی طولانی، با برکت، و با روشهای مختلف دارد و خوب شناخته که امروز وظیفه او چیز دیگری و فردا چیز دیگری است. وارد مبارزه شد و در شاگردی محض امام بود و اولین مجذوبیتش به امام هم آن گونه که خود ایشان میگوید، به خاطر این است که امام ظاهر و باطنش یکی بود و بیرونیاش همان فرش اندرونی را داشت. آقای هاشمی به عنوان یکی از ارکان مبارزه وارد مبارزه شد. همان وقت بعضا در روشها غیر از روش امام عمل میکرده، ولی میدانسته که هدف او باید با هدف امام یکی باشد.همانطور که صدیقه طاهره(س) و امیرالمومنین(ع) در یک زمان دو کار میکنند، ایشان کار کرد.
سید حسن خمینی ادامه داد:آقای هاشمی سردار جنگ است؛ حکایت جنگ بدون حکایت فرماندهش، مسخره است. از سال 62 و عملیات خیبر رسما، و بعد در چند ماه آخر اسما و حتی علنی نامهای را مقام معظم رهبری به امام نوشتند که آقای هاشمی را به عنوان جانشین تعیین کنیم و ایشان جانشین فرمانده کل قوا شد و تا بعد از رحلت امام هم بودند. از بعد عملیات خیبر، ایشان فرمانده جنگ است و اگر قرار است افتخارات جنگ تقسیم شود، اول برای شهدا است، ولی اگر قرار است بعد از آن به فرماندهانش برسد، اول از همه به آقای هاشمی میرسد.
سید حسن خمینی یادآور شد: در همان دوره حیات امام تصمیم میگیرند که بعد از پایان دوره رهبری، آقای هاشمی کاندیدای ریاست جمهوری شود و روز 27 اسفند سال 67 مجمع روحانیون مبارز ایشان را کاندیدا کرده و یک روزنامه همان وقت تیتر اول خود را با این عنوان منتشر کرد. البته قضیه با رحلت امام مصادف شد و برگزاری انتخابات جلوتر افتاد و ایشان وارد بحث سازندگی شد. قهرمان جنگ، سردار جنگ، سردار سازندگی شد. البته فقط کار نکرده بیغلط است، حتما کسی که 80 سال مبارزه سیاسی، اقتصادی و نظامی کرده اشتباه دارد. ولی مگر میشود سخن از قهرمانیهای کشور گفت و از آقای هاشمی نگفت؟! کسی که آفتاب را منکر میشود، دارد خودش را انکار میکند. اما میبینیم که امروز پیرامون آدمهای یک دهم ایشان هم سخن فراوان گفته میشود!
وی افزود: مولی الموحدین(ع) در عهدنامه تعبیر بسیار لطیفی دارد وقتی میگوید حاکم باید نسبت به اقتصاد مملکتش حساس باشد؛ میگوید مراقب اقتصاد باش، مالیات را چطور بگیر و چطور بده. بعد ایشان تعبیری دارد و میگوید «اِنَّ الْعُمْرَانَ مُحْتَمِلٌ مَا حَمَّلْتَهُ». میفرماید سازندگی، هر باری را روی آن بگذاری میبرد. یعنی اگر میخواهید مردم حرفتان را قبول کنند، دنیایشان را بسازید؛ اگر میخواهید حرفتان برو داشته باشد، عمران و آبادانی کنید و بسازید. آقای هاشمی وقتی وارد دوره سازندگی میشود ظاهرا به این باور رسیده؛ من نمیدانم تعبیر امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه را دیده یا نه، ولی فکر میکنم تمام زندگی آقای هاشمی در مقاطع مختلف به این باور گره خورده است.
سید حسن خمینی گفت: آقای هاشمی، عمق ارادتش به امام، فهم درستش از فضا و اینکه دشمن کجا را هدف میگیرد و چگونه باید از بن مایه انقلاب دفاع کرد. تمام جوهر وجود آقای هاشمی دفاع از انقلاب و جمهوری اسلامی بود. امروز هم اول وظیفه همه ما دفاع از جمهوری اسلامی است؛ دفاع از انقلاب و حقانیت این مسیر و حقانیت جمهوری اسلامی و انقلاب شکوهمند 57 است. گرفتار تحلیلها نشویم؛ باید امروز ساخت، بهتر کرد و از بن بستها بیرون آمد اما ریشهاش در همان انقلاب است. آقای هاشمی برای این انقلاب تا پای اعدام رفته بود و لحظه به لحظه جهاد شرکت کرد و تا پای زندگی و همه اموالش رفته بود.
وی افزود: سالها پیش این جمله را گفتم که ما به گذشته افتخار میکنیم، نسبت به وضع حال معترضیم، ولی نسبت به آینده امیدوار هستیم. اگر امید را از ما بگیرند، حرکتی نمیتوانیم بکنیم. همین چند وقت پیش رهبر فرزانه انقلاب اشاره کردند که وضع اقتصادی مردم خوب نیست؛ الحمدلله مسئولین هم در تلاش هستند و باید تلاششان را بیشتر کنند. اما نسبت به گذشته، پایههای انقلاب و اصل جمهوری اسلامی و قانون اساسی، قاطعانه باید دفاع کنید و ان شاءالله همه دفاع میکنیم.
*جمهوری اسلامی
|