انتقاد نماینده ولی فقیه و نمایندگان سیستان و بلوچستان از وعدههای بدون پشتوانه دولت زاهدان-خبرنگارروزنامه جمهوری اسلامی: درمراسم تودیع و معارفه استاندار سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر کشور و جمعی از مسئولان استانی، سران و معتمدین طوایف و قبایل برگزار شد، نماینده ولی فقیه در استان به همراه سه تن از نمایندگان شهرستانهای زاهدان و زابل در سخنان خود با انتقاد از عملکرد دولت در این استان خواستار توجه بیش از پیش به حل مشکلات مردم و پرهیز از شعارزدگی شدند.
حجت الاسلام محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان ضمن تشکر از خدمات حسین مدرس خیابانی استاندار سابق به جهت رشد اقتصادی و عمرانی استان، همراهی با مسئولان ارشد و اعضای شورای راهبردی، تلاش همگانی برای پیشرفت، عمران، آبادانی و تلاش جهت ایجاد امنیت پایدار در استان افزود: از کوتاه بودن دوره مسئولیت استاندار سابق گلایه داریم و چند ماه پیش بود که استاندار نزد بنده آمده و عنوان کرد: " قرارما با وزیر کشور یکساله بوده است" و متن استعفای خود را هم نشان داد و بنده نیز در سفر وزیر کشور گلایه کرده و گفتم شش ماه طول میکشد که مسئولین با استان آشنا شود و در طول شش ماه دیگر میخواهند چکار کنند؟
وی اضافه کرد: بنده از انتخاب سردار کرمی به عنوان استاندار خبر نداشته و از اخبار شنیدم و از جایی سوال نکردم و نمیدانم که اختیارات و قدرت مانور و خدمتگذاری کدامیک بیشتر است فرماندهی قرارگاه قدس یا استانداری سیستان و بلوچستان و حالا که این اتفاق افتاده امیدواریم اختیارات درست و ویژهای به استاندار سیستان و بلوچستان داده شود.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: رئیسجمهور در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود گفتند برای دو استان سیستان و بلوچستان و خوزستان استاندار ویژه میگذاریم اما نفهمیدم چه اختیارات ویژهای به استاندار این استان داده شده بود زیرا بنده توفیق حضور در زمان دو استاندار را داشتهام که در خیلی از جاها عنوان میکردند چارچوب مقرارت اینگونه است و ما نمیتوانیم کاری کنیم و مهم است که استاندار اختیار ویژه داشته باشد و در سر صحنه بتواند به درستی تصمیم بگیرد و مشکلات مردم را حل کند.
نماینده رهبری در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: بسیاری از مشکلات با تصمیمگیری عقلانی و تدبیر درست قابل حل است و به مرکز کشور، تحریم و ارز هم ربطی ندارد و تنها مقداری عقل، تدبیر و قاطعیت در اجرا نیاز دارد و انتظار داریم این اختیارات به استاندار داده شود زیرا اگر استاندار قدرت تصمیمگیری داشته باشد میتواند بسیاری مشکلات را در خود استان حل کند.
حجت الاسلام محامی تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان برخی جاها که دست میگذاریم مشکلاتی در حوزههای از سوخت، گوشت قرمز و گوشت مرغ و خیلی چیزهای دیگر میبینیم و به هر دولتی از دولت کنونی و دولتهای قبل هم که گفتهایم قبول دارند و بیان میکنند درست است اما متاسفانه عمل نمیشود. حجتالاسلام محامی ادامه داد: بنده در سفر رئیسجمهور وضعیت استان را گفتم و پیشنهاداتی برای انتخاب مسئولان ارشد داشتم که در پاسخ گفتند با قاطعیت جلوی این موارد خواهند ایستاد که ما همچنان منتظریم آثار این ایستادن را در استان ببینیم.
امام جمعه زاهدان اضافه کرد: یکی از مصادیق، ظرفیت انسانی استان است که خدمت رئیسجمهور گفتم تا در پستهای مختلف از همه اقوام و مذاهب به کار بگیرند که خواستار ارائه لیستی شدند و لیست 200نفره تهیه و پالایش شد به 20 نفر از اهل سنت که مورد اتفاق همه دستگاهها بود اما حتی یک نفر از آنها به کار گرفته نشد و باید مشخص شود که چرا؟
وی اضافه کرد: در طول سفرهای شهرستانی و دیدار با دانشجویان مراکز مختلف دانشگاهی استان برخی از عدم شفافیت و موضع گیری مسئولان استانی در وقایع اخیر استان گلایهمند بودند به گونهای که هر کس یک ادعایی میکند اما وقتی کسی حرفی نمیزند و پاسخی ارائه نمیکند به ما حق بدهید تا باور کنیم راست میگویند، هر چند که میدانیم دروغ است و واقعیت ندارد و این اشکال به مسئولان استان وارد است.
حجت الاسلام محامی افزود: در سیستان و بلوچستان علیرغم همه خدماتی که ارائه شده از شمال تا جنوب استان معضلاتی هم وجود دارد از آب و حقابه گرفته تا اشتغال که در خصوص حقابه سیستان عنوان کردم وزارت امور خارجه در پیگیری حقابه سیستان کمال بیعرضگی را به خرج داده و ایرانی که با آمریکا مقابله میکند باید بتواند حق خود را از افغانستان بگیرد و در این جهت اهرمهای مختلفی هم وجود دارد.
وی گفت: مردم با وضعیت سخت معیشتی در کشور و خصوصا در استان ما مواجه هستند و جلسهای که رئیسجمهور در نوروز وعده کردند هنوز تحقق پیدا نکرده است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان خطاب به وزیر کشور که در جلسه حضور داشت،گفت: به آقای رئیسجمهور بگویید با توصیه درمانی و گفتار درمانی مشکلات مردم حل نمیشود و وی ولایت تکوینی ندارند که بگویند باید چنین شود و چنان نشود و در این جهت باید مدیریت، قاطعیت برای اجرا و پیگیری و نظارت وجود داشته باشد و عجیب اینجاست روز به روز تورم و قیمتها بالاتر رفته و هیچکس نیست که توضیح موجهی ارائه کند و اگر اینگونه پیش برویم وضعیت سختی خواهیم داشت که یا با ضعف مواجهیم یا خدای ناکرده با مافیا مواجهیم و اینکه آقایان وزرا و مسئولان نمیتوانند در برابر این مافیاها مقاومت کنند.
حجت الاسلام محامی تصریح کرد:به رئیسجمهور گفتم که هر دولتی روی کار آمده هنرمندانه گزارشهای قشنگی ارائه داده اما نتیجهاش را باید سر سفره مردم ببینیم.
حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در مجلس هم در سخنان خود با اعلام اینکه دولتمردان به استان سیستان و بلوچستان همانند فرزند ناخوانده نگاه میکنند، اظهار داشت: دولت اقای رئیسی متاسفانه خوب حرف میزند و خوب شعار میدهد ولی در عمل نمره قبولی ندارد. ما آقای رئیسی را دوست داریم و متاسفانه منتسب به سیستان است اما به خاطر عملکرد این دولت حیثیت ما از بین رفت برای اینکه مردم از ما طلبکارند و میگویند شما بودید که در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان برای آقای رئیسی تبلیغ کردید و این نتیجه عملکردش است.
وی با اشاره به مشکلات متعدد مردم استان در تهیه نان و گاز و بنزین و حضور چند ساعته آنان در صفهای طویل، افزود: وقتی به مسئولین کلان کشور این مشکلات را متذکر میشویم در جواب میگویند که چون این اقلام از استان قاچاق میشود.
شهریاری گفت: عرضه دارید جلوی قاچاق را بگیرید. چه کسی قاچاق میکند؟ کالاهای قاچاق را از کلان کشور میآورند. اگر فردی برای سیرکردن شکم خانوادهاش 2 گالن بنزین یا 2 کپسول گاز میبرد نباید در جادههای استان کشته شود و یا به آتش کشیده شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: در ستاد ملی مبارزه با کرونا به رئیسجمهور گفتم برای استان، استاندار ویژه گذاشتید به وزرا هم بگویید ویژه ببینند. اما اطلاع داریم که وزرا دستورات استاندار را انجام نمیدهند و توصیههای ایشان راجع به مسئولین را نمیپذیرفتند.وی خطاب به وزیر کشور گفت: شما مقصر هستید که نمیتوانید از استاندارتان به موقع دفاع کنید. نماینده زاهدان گفت: ما بعلت بیعرضگی مسئولین کشور شرمنده مردم هستیم و تنها کسی که به فکر مردم سیستان و بلوچستان است رهبری است که بارها فرمودهاند اما به نظر میآید در دولتها گوش شنوائی نیست.
وی افزود: ما خوشحال بودیم دولت اصولگرایی به سر کار میآید و مشکلات مردم را بر طرف میکند و اگر امروز 5 نفر از نمایندگان استان در جلسه حضور نیافتند نه به علت مشغله کاری که بدلیل اعتراض به این وضعیت است.
شهریاری اضافه کرد: عدم حضور برخی از علماء شیعه و سنی علیرغم دعوت به جلسه هم بعلت اعتراض به عملکرد ماست.
وی با تاکید بر اینکه ما دولتمردان را تا زمانی دوست داریم که مردم را در عمل و نه شعار، دوست داشته باشند، افزود: ما در مشکلات استان، استاندار قبلی را مقصر نمیدانیم چون ایشان بعد از مدتی که دید با این دولت نمیتواند بعنوان استاندار کار کند استعفا داد و شما نپذیرفتید و زمان را از دست دادید.اگر آقای رئیسجمهور با استاندار جدید هم همینطور عمل کند 6 ماه دیگر ایشان هم قطعا" خواهد رفت.
نماینده زاهدان با انتقاد از برخی آمار سازیها هم گفت: دولت موظف است با قدرت و با حاکمیت مشکلات استان از شمال تا جنوب را برطرف کند و اگر نمیتواند به مردم بگوید و از آنها بخواهد خودشان مشکل را حل کنند.
وی در خاتمه اعلام کرد: وحدت بین اقوام و مذاهب در این استان به حداکثر رسیده بود اما یک عده تلاش میکنند به اختلافات دامن بزنند هرچند مردم استان نخواهند گذاشت تا وحدت آنان خدشهدار شود.
حبیبالله دهمرده نماینده زابل هم در این جلسه با انتقاد از عملکرد مسئولان در مورد مشکلات مردم حوزه سیستان و بلا اثر شدن برخی اقدامات همچون پروژه آبهای ژرف و انتقال آب از دریای عمان گفت: علیرغم تصویب قانون حقابه از رودخانه هیرمند، امسال سهم ایران از 820 میلیون متر مکعب آب رودخانه تنها 10 میلیون متر مکعب بوده است.
وی تصریح کرد: بند "کمال خان" ساخته و پرداخته افغانستان نیست بلکه آمریکا و انگلیس و عربستان و رژیم صهیونیستی در آن نقش دارند.
دهمرده از مسئولان خواست آمار درست و واقعی اعلان کنند و افزود: باید دست به دست هم داده و سرزمین مان را خودمان بسازیم که راهی غیر از این وجود ندارد.
فداحسین مالکی دیگر نماینده زاهدان در مجلس هم با گلایه مندی از اینکه نمایندگان برای حضور در این جلسه، با دریافت پیامک از دفتر استاندار مطلع شدهاند، گفت: از ابتدای انقلاب بطور میانگین هر دو سال یک استاندار در این استان خدمت کرده و این خوشایند استان نیست. حال آنکه حساسترین و پهناورترین استان کشور نیازمند توجه ویژه مسئولان کشوری است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: اینکه بعد از 43 سال، پهناورترین استان کشور حتی 2 کیلومتر آزاد راه نداشته باشد و مرگبارترین استان کشور بعد از شیوع کرونا بوده معنایش این است که استاندار از طرف دولت اقتدار لازم را ندارد.
وی تصریح کرد: اگر مدیریت استان، مدیریتی قوی با اختیارات لازم بود شاید برخی اتفاقاتی که در چابهار و زاهدان افتاد در همان روزهای اول مدیریت میشد.
مالکی خطاب به وزیر کشور گفت: ما استاندار را نیروی وزارت کشور نمیدانیم بلکه استاندار نماینده عالی دولت است و باید اختیارات رئیسجمهور را در استان داشته باشد.
|