تاريخ انتشار: 05 دي 1401 ساعت 23:58:13
اعتراض شدید نمایندگان به ضعف دولت در کنترل بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی

وضع افسارگسیخته بازار ارز و افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر باعث نگرانی مردم از شرایط اقتصادی کشور شده است. بازار دلار این روزها با شیب تند مسیر صعودی را طی می‌کند و به مرز 41 هزار تومان رسیده است. نمایندگان مجلس پس از یک هفته تعطیلی،در جلسه علنی دیروز با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی ضمن انتقاد از عملکرد دولت در تلاطم بازار ارز و دلار سعی کردند با ابزار نظارتی، دولت را به مسیر قانونی کنترل ارز بازگردانند.


در این جلسه نمایندگان مجلس با اعتراض شدید نسبت به ضعف دولت در کنترل بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی،مدیریت تیم اقتصادی دولت را نامشخص برای مجلس خواندند و خواستار اصلاح این روند شدند.
نمایندگان پیش از صحن علنی، در نشستی غیرعلنی گزارشی از رئیس کل بانک مرکزی دریافت کردند،جزییات مطالبی که صالح آبادی به نمایندگان ارائه کرده رسانه‌ای نشده اما عزت اله اکبری تالارپشتی نماینده تهران با اشاره به گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم؛ اظهار داشت: گزارش رئیس بانک مرکزی در نشست غیرعلنی را شنیدیم، تمام این گزارش فرافکنی بود و اساسا اینکه موضوعات را به رئیس‌جمهور چین و مسائل دیگر نسبت می‌دهند قابل پذیرش نیست.
نماینده تهران افزود: اینگونه صحبت‌ها چه ارتباطی به این دارد که بانک مرکزی چه سیاستی را در قبال ارز در پیش گرفته است و برنامه‌اش چیست. ما متاسفانه شاهد این هستیم که حداقل تعدادی از وزرا و مقامات گزارشات غلط به دولت و مجلس می‌دهند و از جمله آنها همین رئیس کل بانک مرکزی است.
وی با اشاره به موضوع واردات خودرو گفت: ما به ایشان عرض کردیم که شما باید اعلام نکنید که سقف یک میلیارد دلار باید ثبت سفارش شود و این مانع ایجاد می‌کند و شاید کسی برای واردات امکان خاصی داشته باشد و بتواند تامین مالی انجام دهد اما ایشان خیلی راحت اعلام کردند که ما نمی‌توانیم تخصیص ارز با منشا خارجی را تشخیص دهیم و این سوال مطرح است که تشخیص این موضوع با کیست و نتیجه این سوء مدیریت این شد که می‌بینیم و حالا همه مقصر هستند جز ایشان و بانک مرکزی.
تالارپشتی تصریح کرد: صحبتهای رئیس بانک مرکزی،صغری و کبرایی بیش نبود و همه را مقصر می‌دانستند جز تیم اقتصادی و بانک مرکزی. متاسفیم که شرایط کشور اینگونه شده است و باید تدبیر فوری صورت گیرد و هشدارهای خوبی نیز ازسوی کمیسیون اقتصادی مطرح شد. تیمی که در دولت برای اقتصاد کشور تصمیم میگیرد و برای ارز و آینده کشور اقدام میکند بسیار مبهم و گزارشات غلطی ارائه می‌کند.
با علنی شدن نشست مجلس مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی، گزارش این کمیسیون از وضعیت ارز در کشور را قرائت کرد.
در بخشی از این گزارش تاکید شده است: یکی از دلایل اساسی که موجب تکرار اتخاذ سیاست‌های ناکارآمد، تعیین دستوری نرخ ارز و افزایش عرضه اسکناس ارز گردیده، ادامه رویکرد سیاست تثبیت نرخ اسمی ارز با وجود تورم و رشد نقدینگی است.
در این گزارش اضافه شده است: افزایش نرخ ارز از پاییز سال جاری موجب نگرانی‌هایی در خصوص ثبات اقتصادی گردیده است. در صورت عدم اصلاح سیاست‌های ارزی ناکارآمد و هزینه‌زا، تکرار مصائبی چون ارز ترجیحی 4200 تومانی و تضییع منابع ارزی دور از ذهن نیست؛ کمااینکه تا حدی این تکرار در قالب نرخ دستوری نیمایی و افزایش فروش اسکناس ارز رخ داده و ادامه دارد. یکی از دلایل اساسی که موجب تکرار اتخاذ سیاست‌های ناکارآمد، «تعیین دستوری نرخ ارز» و «افزایش عرضه اسکناس ارز» گردیده، ادامه رویکرد سیاست تثبیت نرخ اسمی ارز با وجود تورم و رشد نقدینگی است.
در گزارش کمیسیون اقتصادی تاکید شده است: با نگاه کلی به سیاست‌های ارزی اتخاذ شده، می‌توان گفت که همچنان در مولفه‌های اساسی، تصمیمات شکست خورده گذشته درحال تکرار است. تعدد نرخ‌های رسمی و فاصله معنادار با بازار غیررسمی، اتکاء خطرناک سیاستگذار به آمار گمراه‌کننده مازاد عرضه در سامانه نیما، عدم پذیرش واقعیت افزایش نرخ ارز متناسب با واقعیت‌های اقتصادی و اصرار بر سیاست شکست خورده تثبیت نرخ اسمی ارز، خروج 10 میلیارد دلار ارز (به صورت اسکناس و حواله) از فرآیندهای رسمی با ادامه رویه فعلی، اهم مسائلی است که تحت الشعاع نگاه کوتاه‌مدت تصمیم‌گیران در حوزه ارزی قرار گرفته است.
در ادامه تعدادی از نمایندگان به ارائه نقطه نظرات خود درباره وضع بازار ارز پرداختند.
*ایزدخواه نماینده تهران:قدرت پول ملی سوریه جنگ زده 8 برابر ایران است
روح اله ایزدخواه نماینده تهران در سخنانی با اشاره به افزایش 50 درصدی نرخ دلار در دولت سیزدهم، تاکید کرد: تقاضا برای تبدیل پول ریالی به ارز همیشه بوده. باید در بانک‌ها حساب ارزی ایجاد کرد تا نگهداری ارز و معاملات غیر رسمی در پیاده رو‌ها قاچاق محسوب شود، قدرت پول ملی سوریه جنگ زده 8 برابر ایران است چرا که بازار غیر رسمی را مدیریت کرده است.
وی با اشاره به گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص سیاست‌ها و اقدامات ارزی دولت سیزدهم، گفت: در این دولت شاهد افزایش 50 درصدی نرخ ارز هستیم. آقایان نباید این موضوع را به اغتشاشات و تحولات اخیر کشور ارتباط دهند در واقع سیاست‌های ارزی این دولت در راستای همان سیاست‌های دولت قبل است.
نماینده تهران افزود: تقاضا برای تبدیل پول ریالی به ارز همیشه بوده و 30 سال است که این موضوع مطرح است و نباید در مورد واقعیت‌ها فرافکنی انجام شود.
وی با اشاره به موضوع تحریم‌ها هم اضافه کرد: دولت چرا از تجربه روسیه در حفظ ارزش پول ملی استفاده نمی‌کند، بازار غیررسمی نهایتا 10 درصد معاملات ارزی را به خود اختصاص می‌دهد، چگونه است که این 10 درصد بر کل بازار تاثیر گذاشته و دولت نمی‌تواند بازار غیر رسمی را جمع کند، دولت باید 1100 صرافی غیرمجاز را جمع کند و حساب ارزی در بانک‌ها برای مردم ایجاد کند.
ایزدخواه ادامه داد: افرادی که دلار دارند با ایجاد حساب ارزی باید این منابع خود را در بانک‌ها پس انداز کنند و بعد از آن نگهداری ارز قاچاق محسوب شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: کمیسیون اقتصادی در گزارش خود آورده است که ما باید نرخ نیمایی را به نرخ رسمی نزدیک کنیم و از این موضوع به عنوان افزایش قدرت رهبری بانک مرکزی یاد می‌کنند اما همین تفکر به ما ضربه زده است.
ایزدخواه تصریح کرد: در موضوع حذف ارز ترجیحی فریاد زدیم و گفتیم مسئله نرخ 4200 تومان نیست بلکه موضوع کاهش ارزش پول ملی است و دولت حاضر نیست بودجه ارزی و ریالی را تفکیک کند. درآمدهای دلاری دولت باید به همان صورت دلاری هزینه شود و دولت نباید در افزایش نرخ ارز سهیم یا ذینفع باشد و بخواهد با افزایش نرخ ارز کسری بودجه خود را جبران کند.
وی افزود: گزارش کمیسیون اقتصادی توجیه ماجراست و واقعیت این است که ما برای مدیریت متمرکز ارز اقدامی نکردیم و اقتصاد را دلاریزه کردیم و پیمان‌های دوجانبه ایجاد نکرده ایم. رئیس بانک مرکزی می‌گوید من نمی‌دانم که صادرات ریالی چیست. مدیریت ارز را باید اساسا خانه تکانی کنیم.
ایزدخواه تصریح کرد: اگر دولت نمی‌خواهد تغییراتی ایجاد کند این مسائل را به مردم، قاچاق ارز و امثال این موضوعات نسبت ندهد.
*زنگنه نماینده تربت حیدریه: بانک مرکزی اعتقادی به حفظ ارزش پول ملی ندارد
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه نیز با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار است، گفت:رئیس بانک مرکزی اعتقادی به حفظ ارزش پول ملی ندارد و نرخ ارز را تابع نرخ تورم می‌داند.
زنگنه ادامه داد: گزارش کمیسیون اقتصادی نشان داد که اعتقادی به وظیفه بانک مرکزی برای حفظ ارزش پول ملی ندارد. در تیم اقتصادی دولت شاهد بهم ریختگی هستیم به نحوی که رئیس بانک مرکزی نرخ ارز را تابع نرخ تورم می‌داند، وزیر صمت نرخ خودرو را تابع نرخ ارز.
وی افزود: در این گزارش آمده که بانک مرکزی باید ارزش حقیقی پول ملی را حفظ کند، این یعنی اگر تورم 50 درصد است، نرخ ارز هم باید 50 درصد افزایش پیدا کند، در تیم اقتصادی دولت رئیس بانک مرکزی نرخ ارز را تابع نرخ تورم می‌داند، وزیر صمت نرخ خودرو را تابع نرخ ارز می‌داند یعنی یک بهم ریختگی در نهاد اقتصادی دولت وجود دارد.
زنگنه تصریح کرد: ارز نیمایی ضربه بزرگی به صادرات و ورود ارز به کشور است، محدودیت‌ها یا تعهدات ارزی خیانت به صادرات در این کشور است و محدود کردن صرافی‌ها به اسم CFT یا FATF ضربه به رفت و آمد ارز شد، متاسفانه رئیس بانک مرکزی صادرات ریالی را صادرات نمی‌داند لذا ما چگونه با این فرد باید صحبت کنیم.
وی تصریح کرد: استقلال بانک مرکزی زمانی مفید است که در راس بانک مرکزی یک تئوریسین موفق و کارآمد باشد اما ریاست بانک مرکزی نشان داده که نه تئوری درستی دارد و نه توانایی اجرای آن را دارد لذا اینکه ما افزایش نرخ ارز را به اغتشاشات، مردم و خارج از کشور ارجاع دهیم فرار رو به جلو است.
*حسین زاده بحرینی نماینده مشهد: هجمه به بانک مرکزی چیزی از مسئولیت ما کم نمی‌کند
حسین زاده بحرینی نماینده مشهد نیز با بیان اینکه "اگر در موضوع ارز، ‌به واقعیت میدان توجه نشود تنها خودمان را گول زده و اطلاعات غلط به مردم می‌دهیم؛ واقعیت این است که ورودی و خروجی کشور ما تقریبا متوازن است" ادامه داد:واقعیت دیگر این است که برخی به هردلیلی تصمیم می‌گیرند با استفاده از این فضا،پول ملی خودرا به ارز خارجی تبدیل کرده یااحتکار ویا خروج سرمایه داشته باشند؛اینهاواقعیات بوده و انکار آن خطاست و ارجاع این واقعیت به تنهایی به بانک مرکزی خطای دوم است.واقعیتی در اقتصاد ایران شکل گرفته ودربسیاری از کشورها وجودندارد برخوردبااین واقعیت مستلزم داشتن تدبیرازسوی مجلس است.
وی با بیان اینکه هجمه به بانک مرکزی چیزی از مسئولیت ما به عنوان نماینده مجلس کم نمی‌کند، بر توجه به واقعیت بازار ارز تاکید کرد وگفت: افرادی که دارایی شان را در کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند و با آنها برخورد نمی‌شود به این منظور است که نسبت به تضعیف ارزش پول ملی حق دارد و باید مجلس در این زمینه ورود کند.
*نظری خانقاه نماینده خلخال: بی‌کفایتی برخی از مسئولان اقتصادی مشخص است
وی با تاکید بر اینکه بی‌کفایتی برخی از مسئولان اقتصادی مبرهن و مشخص است، گفت: تیم اقتصادی دولت که فاقد فرماندهی مشخص بوده و همین مسئله باعث برهم خوردن بازار ارز شده است.
سید غنی نظری افزود:متاسفانه هیچکدام از نمایندگان درخصوص وضع کنونی بازار ارز و طلا پاسخ قانع‌کننده‌ای برای مردم نداشتیم، نه تنها ما که حتی دولت و شخص رئیس‌جمهور نیز پاسخ قانع‌کننده‌ای ندارد.
وی افزود:متاسفانه هنوز برای مجلس مشخص نیست فرمانده اقتصادی دولت کیست! وبرای سازمانهایی نظیر برنامه و بودجه، معاون اول دولت، معاون اقتصادی رئیس جمهور، افراد متعدد دیگری تصمیم می‌گیرند، لذا باید برای مجلس مشخص شود آیا رئیس بانک مرکزی اختیار کافی در حوزه سیاستهای ارزی دارد یا خیر؟
این نماینده مجلس تصریح کرد: گاهاً شنیده می‌شود که در کمیته‌های دیگری با عنوان کمیته مداخلات ارزی تصمیمات ارزی گرفته می‌شود و رئیس کل بانک مرکزی صرفاً مجری است، بنابراین دولت باید پاسخگو باشد، اینکه می‌گفتند "خداروشکر ما رئیس‌جمهور نشدیم که دلار بشود 5 هزار تومان" باید گفت دلار اکنون 40هزارتومان شده ! لذا باید گفت آقای صالح آبادی و رئیس‌جمهور روز به روز پول مردم دود میشود و مردم واقعاً گرفتارند،بنابراین تیم اقتصادی دولت که فاقد فرماندهی مشخص است،باید به مجلس پاسخگو باشد.
وی با تاکید بر اینکه حفظ ارزش پول ملی وظیفه دولت است، افزود: اینکه مردم پول خود را از بانک‌ها خارج می‌کنند ناشی از این است که می‌دانند ارزش پول آنه به راحتی درحال از بین رفتن است، لذا انتظار داریم سران قوا در جلسات مختلف خود در راستای گره گشایی از مشکلات اساسی گام بردارند، چرا که بی‌کفایتی برخی از مسئولان اقتصادی مبرهن و مشخص است.
* دلخوش نماینده صومعه سرا: 90 درصد ارز کشور دست دولت است
در ادامه،نماینده صومعه سرا با بیان اینکه 90 درصد منابع ارزی در اختیار دولت است، گفت: آیا دولت توانسته با مدیریت خود، باعث عدم نگرانی مردم از آینده شود؟
سیدکاظم دلخوش اباتری گفت: گزارشات مجلس و دولت هیچ نتیجه‌ای جز گرفتن وقت مردم و نمایندگان نداشت. صحبت‌های پشت تریبون مشکلی از بازار ارز حل نخواهد کرد و با ادامه سیاست فعلی بانک مرکزی معلوم نیست تا شب عید چه بلایی بر سر مردم بیاید.
وی افزود: 90 درصد ارز خارجی کشور از محل صادرات پتروشیمی، فروش نفت و سایر منابع در اختیار دولت است و وضعیت امروز نتیجه عدم مدیریت درست آقایان است، آیا دولت توانست به شکلی سیاستگذاری کند که مردم نگران آینده نباشند؟
وی گفت: وقتی یک شبه کالاها گران میشود همه به دنبال تبدیل منابع خود به ارز هستند،اما دولت توپ را به زمین دیگران می‌اندازد! ولی این حرف‌ها هیچکدام جواب مردم نیست و اگر قانون نیز لازم است کمیسیون اقتصادی موظف است طرحی را تدوین و در مجلس مطرح کند و به دولت برای مدیریت درست کمک نماید.
وی تاکید کرد: اگر به همین منوال پیش برویم، شاهد خواهیم بود که همه چیز از جمله دلار، گرانتر می‌شود و مدیریت بازار به هیچکس پاسخگو نیست.
*پور ابراهیمی نماینده کرمان:با اجرای پیشنهادات کمیسیون اقتصادی دلار ارزان می‌شود
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان هم با اشاره به مشکلات ارزی کشور تنها راه کار را در اصلاح ساختار بودجه و مشکل ناترازی بودجه داست و افزود: اگر این روند اصلاح نشود در صورت ادامه این ناترازی اثرات آن استمرار پیدا خواهد کرد. او بر این باور است که اگر پیشنهادات کمیسیون اقتصادی اجرایی شود حتما نرخ ارز کاهش می‌یابد.
* وعده یک ماهه وزیر اقتصاد برای ساماندهی بازار ارز
در ادامه نشست علنی دیروز، وزیر امور اقتصاد و رئیس بانک مرکزی مطالبی را بیان کردند. احسان خاندوزی به نمایندگان وعده داد که در عرض یک ماه بازار ارز ازسوی بانک مرکزی ساماندهی شود و اظهار داشت: امیدواریم با همدلی بین سه قوه از بی‌ثباتی موقت بگذریم ضمن اینکه بنده 21 شهریور امسال در نامه‌ای به رئیس مجلس خواسته بودم که یک ابزار کنترلی برای کنترل تقاضاهای دلالی، سفته بازی و سوداگری بازار ارز ایجاد شود همچنین با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و عایدی سرمایه به دوران سوداگری و سفته بازی در بازار ارز خاتمه می‌دهد که صد درصد آماده اجرای آن هستیم.
وی ادامه داد: در مسئله مشخص ارزش پول ملی و ارز هم سیاست‌ها و تدابیری که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته تا یک سالگی دولت تا پایان شهریورماه که مسئله ناآرامی‌ها در کشور شروع نشده بود بانک مرکزی موفق شده بود سیاست‌های خود را در خصوص حواله و بازار متشکل که اسکناس ارزی است با کمترین میزان افزایش نسبت به شروع کار این دولت پیش ببرد و با تدابیر بانک مرکزی که در پیش گرفته است در یک ماه پیش رو شاهد ساماندهی و بازگشت ثبات در این حوزه خواهیم بود.
خاندوزی در ادامه دغدغه نمایندگان را در حل مسئله بی‌ثباتی و نوسانات بازار ارز به حق دانست و تاکید کرد: در این مسیر که هم مسیر جنگ در متغیرهای اقتصادی است در عرصه واقعیت عرضه و تقاضای ارز و منابع و مصارف ارزی که باید همه درآمدهای ارزی صادرکنندگان و منابع ما برگردد به عنوان روش پیمان سپاری در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد که بتواند به شکل متمرکز فرماندهی یکپارچه را محقق کند در شبکه سیاست‌گذاری ارزی کشور در بانک مرکزی به طور جدی شبانه روز دنبال می‌شود ضمن اینکه جمعه گذشته رئیس‌جمهور به طور ویژه تاکیداتی در این زمینه به رئیس کل بانک مرکزی داشت.
* صالح آبادی: کمبود ارز نداریم
رئیس کل بانک مرکزی هم ضمن دفاع از عملکرد این بانک گفت: هیچ کمبود و مشکلی برای تامین ارز در کشور وجود ندارد و نرخ ارز از بازار غیررسمی تاثیر می‌پذیرد.بانک مرکزی باید در بازار ارز قدرت بالایی داشته باشد و همه دستگاه‌ها نیز مکلف به همکاری با بانک مرکزی هستند.
صالح آبادی افزود:ازبرنامه‌های جدی بانک مرکزی هماهنگی سیاستهای ارزی باسیاستهای تجاری است. این بسیار حائز اهمیت است که اگر کسی وارد‌کننده بوده و متقاضی ارز است ارز خود را از کشورهای دیگر تامین نکند تا تراکم ارز در یکجا زیاد شود و در یکجا کم.تثبیت سیاست‌های ارزی و تجاری بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: موضوع بعدی نرخ سود بانکی است. موضوع نرخ سود بانکی در مدیریت بازار ارز بسیار مهم بوده و ما مدت‌هاست آن را دنبال می‌کنیم. سیاست‌های پولی در بانک مرکزی تمام کشورهای دنیا دنبال شده و ما نیز به این موضوع توجه داریم.
* قالیباف: اگر قانون مجلس اجرا می‌شد، شاهد اتفافات کنونی نبودیم
رئیس مجلس در جلسه علنی دیروز با تاکید بر اینکه مشکل ارزی از جهت میزان ارز در کشور نداریم گفت: قانون باید فصل الخطاب باشد و با توجه به درآمدهای ارزی کشور، نیازی به استفاده از ذخایر ارزی نیست.
محمدباقر قالیباف بعد از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص سیاست‌ها و اقدامات ارزی دولت و استماع اظهارنظر نمایندگان، وزیر امور اقتصادی و رئیس بانک مرکزی در جمع بندی این موضوع گفت: ما در حوزه ارز و ریال، امور را باید به 3 بخش تقسیم و هر کدام را در جای خود پیگیری کنیم. یکسری موضوعات، مسائل اقتصادی است، یعنی روند شبهه پول، چاپ پول و نقدینگی باید بر مدار درست حرکت کند، همانطور که بودجه، ناترازی بودجه و اصلاح ساختار بودجه مبانی اقتصادی دارد و لازم توجه است، یا اینکه مجلس و دولت در کلان باید یک سیاست واحد را دنبال کنند و مشخص باشد که ارز قرار است تک نرخی نگه داشته شود یا شناور یا دستوری باشد، این موضوعات باید مشخص و به آنها توجه شود.
وی افزود: در نهایت فصل الخطاب این حوزه قانون است، قانونی که امسال تصویب شد اجرا نشد و این یک بخشی از اشکال است، بحث دیگر مربوط به حوزه مدیریتی است، امروز با وجود قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مسئولیت و اختیارات حوزه سکه، ارز و ریال متوجه بانک مرکزی است و به لحاظ مدیریتی نیز این موضوعات باید در اختیار بانک مرکزی باشد تا امورات خود را دنبال کند.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی باید در فرآیند فروش درآمدهای ارزی، سبد ارزی و در نوع ارزهایی که تبادل می‌شود و نوع درخواست‌ها و ثبت و سقف سفارشات با هماهنگی وزارت صمت، مسائل را مدیریت کند؛ یعنی وقتی از حوزه مدیریت صحبت می‌کنیم، در حقیقت باید موضوعاتی که در حوزه مدیریتی متوجه بانک مرکزی است را در نظر داشته باشیم که البته این بخش به کارشناسی بیشتر نیاز دارد و ما در جلسات تخصصی به آن خواهیم پرداخت.
قالیباف یادآورشد:در همین راستا میتوان به بحث مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرد که دردستور کار مجلس هم هست و به نظر بحث مالیات بر سفته بازی و سوداگری در روزهای آینده مجلس تعیین تکلیف و تصویب خواهد شد. البته این موضوع بیش از یک سال است که در کمیسیون اقتصادی درحال بررسی است و حتما این موضوع در بحث ارز تاثیرگذار است. البته همه مشکل در بخش قانون مالیات CGT نیست. بخش مدیریتی چندین موضوع را شامل میشود که در جلسات کمیسیون‌ها و بانک مرکزی به آنها خواهیم پرداخت.
رئیس مجلس تصریح کرد: موضوع مهمتر بحث مربوط به کنترل در میدان است، ما در میدان نباید تعدد قیمت ارزی داشته باشیم و قانون نیز به ما این اجازه را نمی‌دهد. ما با ابزارهای نظارتی و کنترلی در مجلس و دولت باید این مسئله را پیگیری کنیم. براساس برخی گزارشات، کالاهایی توسط افراد خارجی در داخل کشور با نرخ ریال خریداری شده، سپس آن را صادر می‌کنند و ارز آن از داخل کشور تامین می‌شود، این درحالی است که ما با صادراتی که داریم، مشکل ارزی از جهت میزان ارز در کشور نداریم، اما این دلیل نمی‌شود که مدیریت بر ارز و کنترل میدان نداشته باشیم و ظرفیت ارزی بانک مرکزی و ذخایر ارزی را به میدان بیاوریم.
وی افزود: ما باید با درآمد هفتگی، ماهانه و سالیانه ارزی از صادرات، تامین ارز داخل را انجام دهیم و نیازی به استفاده از ذخایر ارزی نیست، لذا این روند امروز ارز نه برای مردم و نه برای ما و نه برای وضعیت اقتصادی، قابل قبول نیست.
قالیباف با اشاره به جلسه سران قوا گفت: این موضوع را بنا شد به طور خاص با مسئولان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و افراد دخیل در موضوع ارز دنبال کنیم تا به بحث ارز سامان ببخشیم.

*جمهوری اسلامی

 

  تعداد بازديدها: 526
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=94961
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.