اعتراض نمایندگان مجلس به افزایش بیرویه نرخ دلار و کاهش ارزش پول ملی چند تن از نمایندگان مجلس از انفعال تیم اقتصادی دولت نسبت به افزایش بیرویه نرخ دلار در بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی اعتراض کردند.
نماینده خلخال در مجلس با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت ضعیف است،نشانه آنرا نیز عملکرد دولت در قیمت دلار عنوان کرد.
نظری خانقاه تصریح کرد: آقای رئیس جمهور! تیم اقتصادی دولت ضعیف است و عملکردشان در حوزههای مختلف نظیر کنترل نقدینگی، تورم و قیمت دلار بر همگان مشخص است، در تغییر تیم اقتصادی جدیت داشته باشید.
نماینده ایرانشهر در مجلس نیز با اشاره به اینکه بیسابقهترین تجربه برای ارزش پول ملی را شاهد هستیم خاطرنشان کرد که این موضوع بر قدرت خرید مردم و منزلت خانوادهها نیز اثر میگذارد.
عبدالناصر درخشان،خطاب به رئیسجمهور وعدههای داده شده و جلب اعتماد مردم را یادآور شد و تاکید کرد: فشار به مردم در حوزه معیشت و تجربه بیسابقهای که ارزش پول ملی از سر میگذراند بر این اعتماد تاثیر دارد.
وی، شرایط موجود برای ارزش پول ملی را در کاهش قدرت خرید مردم به خصوص قشر متوسط جامعه موثر دانست و ابراز عقیده کرد که تدبیری برای جلوگیری از این وضعیت دیده نمیشود.
نماینده همدان در مجلس هم با اشاره به ضعف مدیریت اقتصادی کشور خطاب به سران قوا گفت: فشار اقتصادی و قدرت پایین خرید مردم توان خرید اقشار کم درآمد را پایین آورده و پذیرفته نیست که هر روز بازار متلاطم و قیمت دلار درحال بالا رفتن و از آن طرف تاثیرپذیری و به هم ریختگی بازار باشد.
احمدحسین فلاحی تاکید کرد: دولت موظف است بازار را تنظیم و کالاهای اساسی مردم را مدیریت کرده و کالابرگ الکترونیکی را درباره آن به کار گیرد و از افزایش قیمت در خدمات تا رفع مشکل مردم اعم از آب، برق، گاز و تلفن خودداری کند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند به هم ریختگی بازار داخلی قسمتی متاثر از بازار جهانی، جنگهای منطقهای و بخشی از تحریمهای ظالمانه است، اما میتوان با تکیه بر درون و استفاده از ظرفیتهای داخلی و منطقهای مشکل را حل کرد.
نماینده گرگان هم خطاب به رئیس جمهور،وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی گفت: آقایان مسئول! خبر دارید نرخ دلار به بیش از 38 هزار تومان رسیده است؟ چه خبر است؟ مردم چه کار کنند؟
رمضانعلی سنگدوینی افزود: گرانی کالا، اقلام و نیازهای خانواده و بسته شدن بانکها برای وام خرد مردم چه وضعیتی است که برای مردم ساخته اید؟ مردم گرفتار هستند و به وامهای خرد نیاز دارند. مردم در اجاره مسکن با مشکل مواجه هستند.
* واردات مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شد
با تصویب مجلس، واردات مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.
در جلسه علنی دیروز و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، ماده واحده این لایحه به تصویب رسید.
متن ماده واحده لایحه به شرح زیر است: واردات مواد اولیه دارویی، مواد اولیه شیرخشک اطفال، موارد مصرفی در حوزه پزشکی و توانبخشی شامل لوازم کار، مواد اولیه و قطعات ساخت و یدکی تجهیزات که فاقد مشابه تولید داخل باشند، صرفاً با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال 1401 در مبادی گمرکی از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف است.
براساس تبصره 1 این لایحه؛ در صورت عدماستفاده از کالاهای وارداتی مذکور در این قانون، در صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی یا عدم ارسال شناسهگذاری اقلام محصول نهایی تولید شده از ماده اولیه در "سامانه رهگیری و کنترل اصالت" موضوع بند "پ" ماده 7 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور- مصوب 10 بهمن ماه 1395، واردات مذکور مشمول مالیات و عوارض متعلق با نرخ موضوع ماده 7 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 2 خردادماه 1400 میشود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است مراتب را جهت اخذ مالیات و عوارض موضوع این تبصره به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید.
در تبصره 2 این لایحه آمده است: در صورت ضرورت واردات کالاهای مذکور به دلیل کمبود تولید داخل نسبت به نیاز بازار، واردات آنها به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب 15 اردیبهشت ماه 1398 و شمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخ 2 درصد در مبادی گمرکی، مجاز است.
* تصویب کلیات "طرح اصلاح قانون عدالت آموزشی در رشتههای پزشکی"
نمایندگان مجلس در مصوبه دیگری،با کلیات طرح اصلاح ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی پزشکی موافقت کردند.
در ادامه جلسه علنی دیروز، در جریان بررسی گزارش کمیسیون آموزش درمورد طرح اصلاح تبصره 4 بند 3 ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی، نمایندگان با 158 رای موافق، 37 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در جلسه با کلیات این طرح موافقت کردند.
پیش از ورود به جزئیات این طرح ماده 1، بند "الف" ماده 2 و تبصره 10 ماده 4، با 187 رای موافق، 6 رای مخالف و بدون رای ممتنع از مجموع 214 حاضر در جلسه به کمیسیون تخصصی ارجاع شد.
در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درمورد طرح اصلاح تبصره 4 بند 3 ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی مواد یک تا 3 طرح مذکور را بررسی کردند.
براین اساس ماده یک برای اصلاح و بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارسال شد و بند الف ماده 2 نیز به همین صورت و به کمیسیون آموزش و تحقیقات فرستاده شد و بند 3 به شرح زیر تصویب شد.
ماده 2 - تبصره 2 بند 3 ماده واحده قانون، به شرح زیر اصلاح میشود:
تبصره 2 - موارد زیر در مورد مشمولان این قانون تا قبل از اتمام تعهدات ممنوع میباشد.
ب - تحویل مدرک تحصیلی و ریزنمرات، صدور تاییدیه تحصیلی و گواهینامه علمی
ماده 3 - متن زیر به تبصره 4 بند 3 ماده واحده قانون، الحاق میشود: دانش آموختگان مقاطع پزشکی عمومی، دندانپزشکی عمومی و داروسازی عمومی پذیرفته شده سهمیه این قانون که حائز شرایط آیین نامههای استعدادهای درخشان مصوب وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی میباشند، صرفا در همان سال فارغ التحصیلی مجازند در آزمونهای دستیاری تخصصی در رشته مورد نیاز دانشگاه دانشکده علوم پزشکی محل تعهد شرکت نمایند و در صورت قبولی مجموع تعهدات دو مقطع را پس از فارغ التحصیلی در محل تعهد سپری نمایند.
* طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مجددا در دستور قرار گرفت
طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مجددا در دستور قرار گرفت، کلیات این طرح پیش از این در مجلس رد شده بود.
در جلسه علنی دیروز، حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس نامهای به امضاء 112 نفر از نمایندگان مجلس را در صحن قرائت کرد که تقاضای بررسی دوباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را مطرح کردند.
این تقاضا به رای نمایندگان مجلس گذاشته شد و نمایندگان با 190 رای موافق، با بررسی مجدد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی موافقت کردند.
پیش از این نمایندگان مجلس در جلسه علنی 16 آذر، در جریان بررسی گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مورد طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با کلیات این طرح با 89 رای موافق، 91 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر مخالفت کرده بودند.
|