تاکید حضرات آیات جوادی آملی ونوری همدانی برتلاش بیشترمسئولین برای حل مشکلات اقتصادی مردم حضرات آیات جوادی آملی ونوری همدانی ا ز مراجع عظام تقلید طی سخنانی برتلاش بیشترمسئولین برای حل مشکلات اقتصادی مردم تاکید کردند.
حضرت آیتالله جوادی آملی در دیدار حجتالاسلام محمد اشرفی اصفهانی با ایشان گفت: مرحوم کلینی روایتی را از پیامبر گرامی اسلام نقل کرده است که خدایا بین مردم و نان آنها جدایی نیانداز، اگر بین مردم و نان مردم فاصله بیافتد دیگر خبری از دین نخواهد بود، اقتصاد یعنی نان مملکت، دینداری مردم بدون اقتصاد سخت است.
ایشان افزود: در زبان فارسی کسی که جیبش خالی است را گدا میگویند، کلمه گدا بار علمی ندارد، قرآن کریم از چنین شخصی با نام «فقیر» یاد میکند، فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است و قدرت قیام ندارد، ملتی که جیبش خالی باشد قدرت قیام نخواهد داشت لذا مسئولین باید برای حل مشکلات اقتصادی ملت تلاش کنند.
این مرجع تقلید شیعیان گفت: در یکی از دعاهای نورانی صحیفه سجادیه آمده است که خدایا آن توفیق را بده که ما «حُسن الولایه» داشته و «سوء الولایه» نداشته باشیم؛ حسن الولایه یعنی مدیریت خوب، مسئولیت خوب، یعنی فرد بتواند کسانی که زیرمجموعه و تحت امرش هستند را خوب اداره کند. هر کسی در حوزه کاری خودش به نوعی والی است. انشاءالله با توجه به سرمایههای عظیم کشور با مدیریت خوب، مشکلات جامعه هر چه سریعتر رفع شود.
حضرت آیتالله نوری همدانی نیز در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(ع) مسئولیت شغلی افراد را بسیار مهم توصیف کرده و افزود: خداوند زمینه کمالات را در وجود انسان برای رسیدن به کمال مطلوب و رشد و تعالی قرار داده است، این مسئولیت هر انسانی است که خداوند بر عهده او قرار داده است. هر فرد مسلمان نسبت به جامعه مسلمین و جهان پیرامون خویش مسئولیت دارد و باید با یک نگاه وسیع و در سطح جهانی برای خدمت به مسلمین و محرومان گام بردارد و به این موضوع نگاه کند چرا که رسول گرامی اسلام (صلیالله علیه و آله) فرمودند: «مَنْ اَصْبَحَ لا یهْتَمُّ بِاُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیسَ بِمُسْلِمٍ»؛ آنکه صبح کند و دغدغه مسلمانان را نداشته باشد، مسلمان نیست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حضرت آیتالله نوری همدانی، ایشان در ادامه مسئولیت شغلی را امانتی مهم بیان نموده و خاطرنشان کرد: شغل شما امانتی ازسوی خداوند است، شغل شما مسئولیت آفرین است و باید توجه داشته باشید این امانتی که بر عهده شما گذاشته شده وسیلهای برای امرار معاش شما نیست بلکه کسانی که به شما رای دادهاند و به شما با دید خاصی نگاه میکنند این را به امانت به شما سپردهاند.
این مرجع تقلید در ادامه افزود: این انقلاب برای مردم است و همه ما باید خدمتگذار باشیم، این انقلاب با جهاد و شهادت طلبی همین مردم به پیروزی رسیده و همین مردم با تمام سختیها و با وجود فتنههای فراوان دشمنان این انقلاب را حفظ کرده اند، امام این شاکله را برای خدمت به مردم بر پا نمود و رهبری همان شاکله را حفظ نموده و همان راه را ادامه میدهد. هیچ کس حق ندارد مردم را نسبت به آینده انقلاب ناامید کند و ما معتقدیم این انقلاب زمینه ساز ظهور امام عصر (عج) میباشد.
آیتالله نوری همدانی مردم را مهمترین سرمایه و پشتوانه نظام دانسته و یادآور شد: اولین مسئولیت شما در برابر همین مردم است و باید قدرشناس مردم باشید و به آنها خدمت کنید. با مردم از نزدیک در ارتباط باشید و در میان آنها حضور پیدا کنید و به سخنان و حرفهای آنها دلسوزانه گوش کنید و در تلخی معیشت و سختی زندگی با مردم شریک باشید و از سیره امیر مومنان(ع) پیروی کنید؛ حضرت فرمودند: خداوند بر پیشوایان عادل واجب کرده که زندگی خود را در سطح مردم ضعیف قرار دهند تا فقر مستمندان برایشان سخت نباشد. وقتی که عدهای از مسئولین در رفاه و زندگی اشرافی به سر میبرنند اما محرومان و مستضعفین در سختی زندگی میکنند مردم رنج میکشند، از این رو در وضع قوانین و نظارت بر اجرای آن همواره مردم را در نظر داشته باشید.
ایشان دقت در حفظ بیت المال و مصرف درست اموال عمومی را بسیار مورد تاکید قرار داد و افزود: باید با نگاهی دقیق به این موضوع نگاه کرد امروزه تبلیغات فراوانی در صدا و سیما پخش میشود و حال آنکه وقت مردم محترم است و این خود نوعی ظلم به مردم است، صدا و سیما باید واقعیتها را بیان کند و سبب رشد فرهنگی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی شود.
آیتالله نوری همدانی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان درباره حجاب گفت: حجاب و عفاف دو مقوله متفاوت هستند بنابر این نباید این دو مقوله با یکدیگر خلط شوند، خیلیها حجاب ندارند اما عفاف دارند الحمدلله زنان کشور ما عفیف هستند ما مسئولیت داریم این پوششی را که اسلام لازم دانسته رعایت کنیم و در این راه با دقت گام برداریم و با امر به معروف این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم.
|