زعفران افغانستان که از آن با عنوان «طلای سرخ» این کشور یاد میشود٬ یکی از پردرآمدترین محصولات زراعی مناطق غربی به ویژه ولایت هرات است.
به گزارش جماران به نقل از آناتولی، زعفران «طلای سرخ» افغانستان به کشورهای مختلف جهان از جمله ترکیه و آمریکا صادر میشود.
زعفران افغانستان که از آن با عنوان «طلای سرخ» این کشور یاد میشود٬ یکی از پردرآمدترین محصولات زراعی مناطق غربی به ویژه ولایت هرات است.
زعفران تولیدی در ولایت هرات که در ساخت رنگ، مواد آرایشی و بهداشتی، دارو و مواد مختلف غذایی مورد استفاده قرار میگیرد٬ بیشتر به کشورهای جهان صادر میشود.
تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در ولایت هرات از دولت موقت طالبان میخواهند که به توسعه کشت و تجارت زعفران توجه بیشتری داشته باشد.
حاجی نجیبالله رحمتی، مدیر عامل شرکت طلای سرخ زعفران هرات افغانستان به خبرنگار آناتولی گفت که آنها تقریبا تمام زعفران تولیدی خود را به کشورهای خارجی صادر میکنند.
رحمتی با بیان اینکه نمایندگیهای این شرکت در استانبول، نیویورک و دبی فعالیت دارند، تصریح کرد: «زعفران تولیدی خود را عمدتا به کشورهای عربستان سعودی، ترکیه، اندونزی، آمریکا، نروژ، سوئیس، هند، آلمان و کانادا صادر میکنیم.»
رحمتی گفت: «رنگ زعفران افغانستان از رنگ زعفران کشورهای دیگر تیرهتر است و به همین دلیل کیفیت آن نیز بسیار بالاست. سالانه 250 تا 300 کیلوگرم زعفران تولید میکنیم و یک گرم آن را به طور متوسط 2 تا 3 دلار میفروشیم.»
حاجی محمد اکبر، یکی از کارآفرینان ولایت هرات حدود 30 سال پیش برای اولین بار کشت زعفران را در افغانستان آغاز کرد. پس از رونق صنعت زعفران در هرات از سوی حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان به او لقب «پدر زعفران» داده شد. وی دو سال پیش در سن 83 سالگی در هرات درگذشت.
بسیاری از کشاورزان و بازرگانان افغان نیز با الهام از ابتکار حاجی محمد اکبر به کشت و تجارت زعفران روی آوردند.