تاريخ انتشار: 01 آذر 1401 ساعت 22:01:25
شمار قربانیان کودک جنگ یمن به 8 هزار نفر رسید

یک نهاد حقوقی اعلام کرد که شمار قربانیان کودک جنگ ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن به بیش از 8 هزار نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، نهاد حقوقی «انتصاف» که در زمینه حقوق زنان و کودکان یمنی فعال است، گزارش جدیدی از جنایات ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی به رهبری آمریکا منتشر کرد که براساس این گزارش بیش از 8 هزار کودک قربانی این جنگ شده‌اند.
نهاد حقوقی مذکور با اعلام اینکه، طی هشت سال از آغاز این تجاوز تا به امروز، هشت هزار و 116 کودک در یمن کشته و زخمی شده‌اند، افزود: حملات این ائتلاف متجاوز به معلولیت شش هزار غیر نظامی منجر شده است که پنج هزار و 559 نفر از آنان، کودک بوده‌‌اند.یک میلون و 400 هزار کودک یمنی از ساده‌ترین حقوق خود محروم هستند و بیش از دو میلیون و 300 هزار کوذک زیر پنج سال سال از سو تغذیه رنج می‌برند.
انتصاف تصریح کرد: روزانه بیش از 80 نوزاد به خاطر استفاده از سلاح‌های ممنوعه بین المللی، جان خود را از دست می‌دهند. این مسئله یکی از علل افزایش تعداد نوزادان نارس است؛ به گونه‌ای که سالانه، 39 درصد از نوزادان یمن نارس به دنیا می‌آیند.
نهاد مذکور با تاکید بر اینکه ائتلاف سعودی مسئول تمام جنایات علیه زنان و کودکان یمن است، از نهادهای بین‌المللی مدعی حقوق بشر خواست که به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند.
این نهاد از انسان‌های آزاده جهان خواستار موضعگیری در قبال توقف تجاوزات ائتلاف متجاوز سعودی و حمایت از غیر نظامیان و تشکیل کمیته مستقل بین‌المللی برای بررسی جنایت‌های این ائتلاف علیه ملت یمن و محاکمه عاملان این جنایت شد.
پیش از این نیز سازمان انتصاف اعلام کرده بود که از ابتدای جنگ یمن، 6273 زن و کودک شامل 2426 زن و 3847 کودک به شهادت رسیده‌اند. همچنین مجروحان به 7407 نفر شامل 2834 زن و 4206 کودک رسیده است.
جنایات پنهان سعودیها؛ ناهنجاری‌های مادرزادی کودکان یمنی
هرچه از آغاز جنگ تجاوزگرانه ائتلاف به سرکردگی عربستان علیه یمن می‌گذرد، زوایای پنهان بیشتری از جنایت‌های سعودیها برملا می‌شود؛ ناهنجاریهای مادرزادی کودکان یمنی از جمله این جنایت‌ها است که در اثر استفاده ریاض از سلاح‌های ممنوعه ایجاد شده و درحال گسترش است.
به گزارش ایرنا، پایگاه خبری العهد در گزارشی درباره نتایج تجاوز ائتلاف عربی-آمریکایی به یمن و استفاده از سلاح ممنوعه در این کشور پرداخته و نوشته است: درپی انتشار مطالب زیادی درباره ناهنجاری‌ها و اختلالات مادرزادی ازسوی رسانه‌های یمنی، خبرنگار العهد برای تهیه گزارشی میدانی به سراغ بیمارستان السبعین در پایتخت یمن رفته است که تازه، بهترین بیمارستان زنان ‌و کودکان در این کشور به شمار می‌رود.
این خبرنگار در گزارش خود آورده است: اوضاع در این بیمارستان بسیار شوکه‌کننده بود؛ نوزادی را دیدیم که هفت ماهه به دنیا آمده بود و از معلولیت متعدد در سر، گردن،کمر و دیگر قسمت‌های بدن رنج می‌برد. این نوزاد معلول به دلیل شدت دردی که داشت حتی برای یک دقیقه هم به مادرش اجازه نمی‌داد که او را در بغل بگیرد.ناگهان پرستار، نوزاد دیگری را آورد که شکمش ورم کرده بود، بعد از انجام آزمایشات معلوم شد که از اختلال روده بزرگ رنج می‌برد. مواردی از این دست قبل از تجاوز به یمن بسیار نادر مشاهده شده بود.
خبرنگار العهد افزود: به بخش‌های دیگر بیمارستان که رفتیم، دیدیم که مملو از نوزادان معلول است؛ نوزادانی که از اختلالات متعدد مادرزادی رنج می‌برند. کارمندان بیمارستان می‌گویند که به طور روزانه شاهد این موارد هستند و وزارت بهداشت به دلیل تجاوز و محاصره ائتلاف متجاوز تا این لحظه نتوانسته است آمار دقیقی در این خصوص تهیه کند اما این وزارت در مرداد امسال در بیانیه‌ای اعلام کرد که محاصره و بمباران و استفاده از سلاح غیر متعارف در جنگ علیه یمن منجر به بروز 350 هزار مورد سقط جنین و 12 هزار مورد اختلال مادرزادی شده است.
وی با اشاره به عمق این فاجعه افزود: این گزارش تنها از یک بیمارستان است؛ چه برسد به کل بیمارستان‌ها و مراکز درمانی یمن. مسئولیت این فاجعه برعهده کیست؟ و ائتلاف متجاوز تا چه زمانی می‌خواهد به سلب حقوق کودکان یمنی ادامه می‌دهد؟
براساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، بیش از 2 میلیون کودک یمنی در معرض تهدید سوء تغذیه قرار دارند؛ یعنی از کمبود منابع غذایی که منجر به گرسنگی و بیماری می‌شود، رنج می‌برند.
در چنین شرایطی سازمان دیده بان حقوق بشر و 56 سازمان غیردولتی، تحقیقات بین‌المللی مستقل اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل را درباره موارد نقض حقوق بشر در یمن خواستار شده‌اند. تداوم انفعال جامعه جهانی در برابر رژیم کودک کش عربستان گستاخی این رژیم را در تشدید جنایاتش از جمله کشتار بیشتر یمنی‌ها در پی داشته است.
در این زمینه روزنامه ایرلندی آیریش تایمز چاپ دوبلین نیز با اشاره به بیانیه مشترک مدیران سه نهاد وابسته به سازمان ملل درخصوص وضعیت وخیم انسانی در یمن نوشت:"جنگ دریمن، جنگ علیه کودکان است."
تحلیل گران سیاسی کشتارهای دسته‌ جمعی همچون کشتار مردم یمن بدست دولت سعودی را بدترین نوع تروریسم توصیف کرده‌اند. در این میان مواضع دبیرکل کنونی و پیشین سازمان ملل متحد مورد انتقاد است که به صراحت و یا بطور ضمنی اعلام کردند که به دلیل وابسته بودن این سازمان به پول دولت سعودی، امکان محکوم کردن کشتار کودکان یمنی وجود ندارد. این نشان‌دهنده وضع اخلاقی اسفبار سیاستمداران بین‌المللی است. در این چارچوب اقدام بان کی مون، دبیر کل سابق سازمان ملل در خارج کردن عربستان از لیست ناقضان حقوق کودکان و تعلل دبیر کل کنونی سازمان ملل در تصحیح عملکرد اشتباه دبیر کل قبلی و ادامه انفعال در برابر جنایات عربستان نقش عمده‌ای درگستاخی‌های عربستان در تداوم جنایاتش در یمن داشته است.
با شکست عربستان در نیل به اهدافش در یمن، جنایات این رژیم به منظور تحت الشعاع قراردادن ناکامی‌هایش ابعاد هولناک‌‌تری به خود گرفته است. این موضوع باعث شده که جهانیان همچنان شاهد تداوم تراژدی باشند که رژیم آل‌سعود با جنایاتش علیه مردم یمن رقم زده است.

  تعداد بازديدها: 572
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=94665
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.