تاريخ انتشار: 02 آبان 1401 ساعت 23:59:59
عدم خروج ما از فهرست سیاه FATF روند تجارت با دیگر کشورها را دشوار می‌کند

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به باقی ماندن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF گفت: شواهد حاکی از این مهم بود که ایران همچنان در این فهرست سیاه باقی بماند اما در این بیانیه آمده اگر ایران موانع را رفع کند می‌تواند از فهرست سیاه حذف شود.
مهراد عباد در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که ایران همچنان در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF باقی مانده بنظر شما این مسئله چه تاثیری در تجارت خارجی ایران با سایر کشورها می‌گذارد؟ گفت: شواهد حاکی از این مهم بود که ایران همچنان در فهرست سیاه باقی بماند اما در این بیانیه آمده " اگر ایران موانع را رفع کند می‌تواند از فهرست سیاه حذف شود" این جمله برای فعالان اقتصادی ایرانی امیدبخش است و آنها را امیدوار کرده که بتوان این موانع را رفع کرد.
وی با اشاره به تاثیر گسترش روابط بین‌الملل و سرمایه‌گذاری خارجی در توسعه کشور، تصریح کرد: اگر تحریم‌ها رفع شود مانع بعدی برای توسعه روابط تجاری همین موضوع FATF است؛ درحال حاضر که لغو تحریم‌ها به محاق رفته است عدم خروج ما از فهرست سیاه روند تجارت با دیگر کشورها را دشوار می‌کند. بعبارت دیگر به واسطه تحریم‌ها امکان مراودات بانکی با هیچ کشوری را نداشتیم و در صورت لغو تحریم‌ها لازم است که این موضوع نیز حل شود که بتواند کارکرد و نقشی در توسعه روابط تجاری ایران با سایر کشورها داشته باشد.
عباد با اشاره به کاهش تجارت خارجی به واسطه تحریم‌ها و قرار گرفتن در فهرست سیاه FATF، گفت: بازگشت ارز به یکی از مشکلات اصلی تجار ایرانی تبدیل و سلب اعتماد شده است. در بحث واردات نیز بسیاری از شرکت‌های خارجی تمایلی ندارند که با ایران کار کنند و در نتیجه این شرایط برای بخش خصوصی دشوار شده است. وی با بیان اینکه دولت‌ با وجود تحریم‌ها تعاملات بازرگانی خارجی را ادامه می‌دهد، تصریح کرد: دولت نفت خود را به چین می‌فروشد و این مسئله شرایط دشواری برای ادامه مراودات تجاری بخش خصوصی ایجاد کرده است.
عباد در پاسخ به این پرسش که چه موانعی باعث شده است که ایران نتواند عضو FATF شود؟ گفت: بنظر می‌رسد موانع آن سیاسی باشد چراکه جزئیات آن در اختیار بخش خصوصی و جامعه قرار داده نشده است که بتوان در این زمینه اظهار نظر قطعی کرد. پیوستن به FATF مورد تایید مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار نگرفت و بنظر می‌رسد که دلایل اصلی این عدم توافق سیاسی باشد؛ درحال حاضر 3 کشور در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفته‌اند که ما نیز جزو آنها هستیم.
وی اقتصاد ایران را سیاسی دانست و افزود: مسائل سیاسی ایران به اقتصاد گره خورده است و بی‌ثباتی مسائل سیاسی به روابط تجاری دامن زده است. ایران در بحث شفافیت اقتصادی تلاش خوبی انجام داده است و ما در این زمینه نسبت به 10 سال گذشته مشکلات خود را کاهش دادیم. خرید و فروش‌های خارجی شفاف شدند و فعالیت‌های بخش خصوصی در زمینه صادرات و واردات رصد می‌شود وقتی یک فعال اقتصادی کالایی را صادر می‌کند بررسی می‌شود که ارز حاصل از صادرات بازگشت داده شود؛ این درحالیست که چنین مراقبت‌هایی برای فعالیت اقتصادی دولت‌ها در ایران وجود ندارد چراکه حجم قابل توجهی نفت فروخته شده است اما موفق به بازگرداندن ارز حاصل از این فروش نشده‌اند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF بیشترین ضرر را متوجه بخش خصوصی خواهد کرد، تصریح کرد: ترکیه در فهرست خاکستری قرار دارد و آنها تلاش دارند که از فهرست سیاه فاصله بگیرند و فرآیندهایی که این سازمان تعریف کرده را رعایت کنند اگر ایران نیز خود را مقید به رعایت چند بند کند می‌تواند از فهرست سیاه خارج شود چراکه در این شرایط کمتر کسی متمایل به برقراری روابط تجاری با ما خواهد شد.
وی تاکید کرد: رسیدن به توسعه اقتصادی و رشد 8 درصدی بدون برقراری تعامل‌های عادی بین‌المللی غیرممکن است. وزیر نفت عدد سرمایه‌گذاری در حوزه احیای نفت و گاز را مطرح کردند. این عدد بیشتر از حجم نقدینگی کل کشور است، امکان ورود سرمایه‌گذار داخلی در این بخش وجود ندارد و فعالان خصوصی تلاش دارند که سرمایه‌های خود را از کشور خارج کنند. در این شرایط سرمایه‌گذار خارجی نیز رغبتی از خود نشان نمی‌دهد و این مسئله اقتصاد کشور را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

  تعداد بازديدها: 598
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=94423
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.