تاريخ انتشار: 31 شهريور 1401 ساعت 22:29:48
تحلیل سیاسی هفته

تقویم سال به نیمه رسید و اکنون این صدای پائیز است که به گوش می‌رسد. آغوش مدارس از امروز به روی نونهالان گشوده می‌شود و سال تحصیلی جدید نیز برای میلیونها دانش‌آموز و دانشجو از هفته آینده آغاز می‌گردد. قطعاً دو وزارتخانه مسئول مستقیم و درگیر در امر آموزش کشور باید در کنار تلاش و برنامه‌ریزی برای ارتقاء دانش جوانان آینده‌ساز کشور، به امر تربیت و تهذیب نیز همت گمارده و عقب‌ماندگی‌های موجود در خروجی نظام تعلیم و تربیت کشور را جبران کنند.
این روزها و در دهه پایانی ماه صفر، جهان اسلام داغدار رحلت رسول مهربانی، شهادت جلوه حسن ازلی و مظهر رضای الهی است و چه نیکو خواهد افتاد که از این مناسبت‌ها برای رسیدن به مقام قرب الهی و تجدید پیمان با امام خوبی‌ها و مهدی موعود(عج) استفاده کنیم.
هفته دفاع مقدس نیز از مناسبت‌های آخرین روز تابستان است و یادآور هشت سال دفاع و مقاومت جانانه ملت ایران، از زن و مرد گرفته تا کوچک و بزرگ که قهرمانانه به میدان دفاع از مرز و بوم‌شان آمدند و چنان شجاعتی را آفریدند که دنیا حیرت‌زده ماند. جا دارد که امروز پس از گذشت چهار دهه از آن روزهای غرورآفرین، نگاهی به ارزش‌های فراموش شده آن دوران که باعث خلق جلوه‌های بزرگی از ایثار و جوانمردی شد، داشته باشیم و در احیای آنها بکوشیم.
به همین مناسبت رهبر انقلاب دیروز در دیدار جمعی از فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس با تقدیر از پیشکسوتان عرصه مقاومت تاکید کردند که این پیشکسوتان باید مورد توجه، اهتمام و احترام قرار بگیرند.
ازجمله وقایع مهم هفته جاری، پیامدهای مرگ «مهسا امینی» دختر کُردی بود که از شهر خود به تهران سفر کرده و توسط گشت ارشاد به یکی از مراکز این گشت برده شد و بعد از دو روز فوت کرد. هرچند درباره چگونگی مرگ او هنوز گزارش پزشکی قانونی منتشر نشده ولی مسئولان ارشد کشور دستور رسیدگی دقیق برای اعلام نتایج واقعی بررسی‌ها را صادر کرده‌اند و نیروی انتظامی که گشت ارشاد زیرمجموعه آنست می‌گوید ماموران این گشت با او رفتار غیرعادی نداشتند و او در اثر سکته از دنیا رفته است.
با اینکه هنوز نتایج بررسی‌ها اعلام نشده، تجمعاتی در بعضی شهرهای کردستان، تهران و چند شهر دیگر در اعتراض به مرگ مهسا امینی صورت گرفته و در رسانه‌های مختلف به‌ویژه فضای مجازی مطالب زیادی در نقد عملکرد گشت ارشاد منتشر شده است. عده‌ای نیز با استناد به گزارش‌های اولیه نیروی انتظامی، عملکرد گشت ارشاد را خالی از اشکال می‌دانند و نقدها و اعتراضات را مبتنی بر احساس تلقی می‌کنند. آنچه در این میان باید مورد توجه قرار گیرد اینست که اولاً باید تا اعلام نتایج نهائی بررسی‌های پزشکی قانونی صبر کرد و ثانیاً این قبیل حوادث باید مسئولان ارشد نظام را متوجه این واقعیت کند که پدیده‌هائی از قبیل بدحجابی، بی‌حجابی، سرقت، قانون‌شکنی و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی، ناشی از کارنامه غیرقابل قبول مسئولین در تامین عدالت اجتماعی و رفاه عمومی است. این پدیده‌ها را باید نوعی عصیان در برابر عدم انطباق کردار مسئولین با گفتار آنان دانست. قطعاً اگر این مشکل حل شود، زمینه بروز چنین پدیده‌هائی نیز از بین خواهد رفت.
در این هفته اخبار مربوط به برجام در صفحه رسانه‌ها کم‌رنگ بود و دلیل آنهم توقف در مذاکراتی بود که امید می‌رفت به فرجام برسد. با اخبار منفی این روزها درخصوص پرونده احیای برجام، بازارهای کشور شرایط نابسامانی را تجربه کرد و این سوال در میان مردم بویژه دست‌اندرکاران فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی مطرح بود که آیا مذاکرات به بن‌بست رسیده است؟! ولی واقعیت اینست که مذاکره، شرایط خاصی دارد که یکی از آنها آرایش رسانه‌ای برای توجیه افکار عمومی است و در این عرصه‌هاست که، جنگ روایت‌ها و بازی‌های رسانه‌ای، قدرت بیشتری می‌گیرد و هر طرف هم در این جنگ موفق‌تر عمل کند، امتیاز بیشتری کسب می‌کند. با این حال پرونده برجام هنوز در بلاتکلیفی و سردرگمی قرار دارد و باید دید در ماههای آینده این پرونده قطور چه سرنوشتی را طی خواهد کرد.
رئیس‌جمهور کشورمان در این هفته برای شرکت در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و سخنرانی در این همایش بین‌المللی عازم نیویورک شد. وی همچنین دیدارهایی با مقامات برخی کشورها انجام داد و در سخنرانی خود در مجمع، مواضع جمهوی اسلامی ایران را در قبال مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی بیان کرد.
در عرصه بین‌الملل، رویدادهای اوکراین، درگیریهای آسیای میانه و قفقاز و گسترش ابعاد سازش امارات و ترکیه با رژیم صهیونیستی از مسائل بااهمیت هفته است.
هفت ماه از تجاوز روسیه به اوکراین به بهانه مقابله با اقدامات تحریک‌آمیز غرب علیه مسکو گذشت و نه‌تنها حاکمیت یک کشور مورد تعرض قرار گرفت بلکه بخش‌های وسیعی از این کشور نیز به سرزمین سوخته تبدیل شده و میلیونها نفر آواره شدند. مسکو علیرغم این اقدامات هنوز نتوانسته به دستاوردهای مورد انتظار خود از این حمله دست یابد و لذا اکنون پیشنهادهایی که ازسوی مقامات روس در فضای رسانه‌ای برای پایان دادن به جنگ و همزمانی آن با اعلام بسیج عمومی در روسیه ازسوی پوتین منتشر شده، دست آنها را رو کرده است. آنچه در این روزها مشخص شده آنکه گذشت زمان و فرسایشی شدن جنگ به نفع مسکو نبوده و بر این منوال، ماشین جنگی روسیه حال و وضع خوشی را تجربه نخواهد کرد.
در این هفته بلافاصله پس از درگیری مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که با هدف ایجاد تغییر در مرزها صورت گرفت و به روشنی دست ترکیه و تحریکات رژیم صهیونیستی در آن پیدا بود، شاهد درگیری میان قرقیزستان و تاجیکستان بودیم که به‌رغم برقراری آتش‌بس شکننده، بیش از 200 کشته از طرفین برجا گذاشت. مسلماً پیوستگی و شدت تحولات در منطقه آسیای میانه و قفقاز و همزمانی آن با بحران اوکراین با وجود شبکه‌های متعدد باروت در منطقه‌ای که بالقوه مستعد وقوع انفجار است، محیط آماده‌ای را برای دخالت‌های خارجی و رشد جریانات افراط‌گرایانه فراهم خواهد کرد.
در این هفته اعلام آمادگی رئیس‌جمهور ترکیه برای سفر به اسرائیل در دیدار با نمایندگان جوامع یهودی در آمریکا و دیدار وی با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، پرده‌ها را یکی پس از دیگری از چهره سیاستهای دوگانه اردوغان کنار زد و این درحالیست که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ازسرگیری روابط با ترکیه را یک دارایی مهم برای اسرائیل و نوید بازار اقتصادی مهمی برای صهیونیستها دانست.
ازسرگیری روابط اردوغان با صهیونیستها هرچند با انگیزه خروج او از بحرانهای مختلف اقتصادی صورت می‌پذیرد و نشان‌ می‌دهد که او به دنبال گاز به سرقت رفته فلسطین بوده و تلاش می‌کند این گاز از خاک ترکیه به اروپا منتقل شود تا آنکارا به عنوان معبر و گذرگاه انرژی به یک امتیاز ژئوپلتیک دست یافته و در کنار دریافت گاز ارزان از رژیم صهیونیستی، سالانه میلیاردها دلار نیز حق ترانزیت گاز بگیرد و پای گردشگران صهیونیست را بیش از پیش به ترکیه باز کند، ولی این نسخه‌های ذلت‌بار هیچوقت نخواهد توانست محمل مناسبی برای خروج دولت او از بحرانهای داخلی باشد.
در این هفته و در ادامه لابی‌ حاکمان امارات با صهیونیست‌ها، روزنامه اسرائیلی جروزالم‌پست در گزارشی از تعمیق نفوذ صهیونیستها در این شیخ‌نشین و حضور پرتعداد اسرائیلی‌هایی که تحت عنوان گردشگر به این کشور می‌روند پرده برداشت و به نقل از یک خاخام یهودی مقیم امارات اعلام کرد که تعداد صهیونیست‌های این شیخ‌نشین طی 10 سال آینده به 30 هزار نفر خواهد رسید.
هرچند اکنون ظواهر و شواهد حاکی از خوشرقصی برخی حکام کشورهای اسلامی برای رسیدن به قطار سازش با رژیم صهیونیستی است ولی گذر زمان نشان خواهد داد که آنها در آینده برای پیاده شدن از این قطار با هم مسابقه خواهند گذاشت.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 535
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=94145
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.