اگر با فرد فاسد برخورد نشود، جامعه به فساد کشیده میشود اشاره
در اندیشه امام خمینی که برگرفته از اسلام ناب محمّدی است، برخورد با فساد و افراد فاسد به منظور حفظ جامعه اسلامی از انحراف و غلتیدن در منجلاب فساد عمومی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
از همین رو امام خمینی درباره اعمال احکام الهی درباره مفسدین فارغ از جایگاه و مسئولیت آنها هیچگونه ملاحظهای ندارند. آنچه مطالعه میکنید، گزیدهای از بیانات امام خمینی در تاریخ چهاردهم فروردین 1361 در دیدار با رئیس جمهور وقت و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی، مسئولان و اعضای دفاتر حزب جمهوری اسلامی در سراسر کشور و اعضای انجمن اسلامی بانکهای تهران است که با موضوع منشا انحرافات اخلاقی، انحطاط دنیا، جلوگیری از نفوذ منحرفین و لزوم رعایت قوانین و موازین شرعی ایراد فرمودهاند.
***
جامعه ما یک جامعه اسلامی است و دارد رو به اسلام میرود، امّا از این خصوصیات و افراد نادر، که گاهی وقتها اشخاص بسیار خطرناکی هستند، از اینها نگرانی هست که مبادا در هر جا که اینها بتوانند وارد بشوند و با ورود خودشان، انحراف ایجاد بکنند. و ما نباید سهل انگاری کنیم که خوب، یک نفر آمده است - فرض کنید - در این محل و خرابکارها، دیگران نیستند. نه، یک نفر فاسد یک وقت میبینید که یک انجمنی را فاسد میکند و یک کشوری را رو به فساد میکشاند. ما باید توجه به این مسائل داشته باشیم.
این حدود الهی که خدای تبارک و تعالی قرار داده و یک فرد اگر در داخل منزلش هم یک کاری بکند که بیرون منعکس بشود، او را تعقیب و مجازات میکنند، برای این [است] که اینهایی که اینطور فسادها را در یک مملکتی میکنند، ولو توی خانهای این کار را میکنند، این کم کم سرایت میکند و جامعه را رو به فساد میبرد. خدای رحمان و رحیمی که با همه بندگانش رحمت دارد و میخواهد همه بندگانش به سلامت و سعادت باشند، به حسب تشریع، اینطور فرموده است. آن وقت یک نفر آدمی که بیاید در خیابان و شمشیرش را بکشد، چاقویش را بکشد و بخواهد مردم را تهدید کند، بگویند که این را باید بکشید، این برای این نیست که این یک آدم یک همچو کاری کرده یک دشمنی با این آدم است، این برای این است که اگر این را رها کنند یک کشور کم کم کشیده میشود به فساد؛ فساد یک فرد، دو فرد، چهار فرد، اینور، آنور. اگر منحصر به خودشان بود، حرفی نبود، امّا فساد سرایت میکند، اخلاق فاسد سرایت میکند به همه، کم کم میببیند یک وقت یک کشوری فاسد شد اسلام از اوّل جلویش را خواسته بگیرد؛ گفته این کسی که این فساد را کرده، باید با او اینجور رفتار کنید تا از اوّل نگذارد رشد پیدا کند این فساد. شما هم باید، موظفید، در بانک موظفند، در انجمنهای اسلام موظفند، جمهوری اسلامی و حزب جمهوری اسلامی موظف است و دولت و همه موظفاند به اینکه نگذارند یک مورد هم فساد وقتی واقع شد، اغماض نکنند؛ همان یک مورد را تعقیب کنند و همین یک مورد را از بین ببرند تا سرایت نکند، یک وقت یک جمهوری به فساد کشیده بشود یا لااقل، به اینطور کشیده بشود که بدنام بشود در دنیا. به اندازه کافی ما اشخاصی که مبلّغینی که بخواهند این جمهوری اسلامی را به بدنامی بکشند به قدر کافی در دنیا ما داریم؛ خودمان نباید یک کاری بکنیم که کمک بشود به قدر کافی دنیا با ما دارد مخالفت میکند. ولی شما اگر خودتان را حفظ بکنید و اگر اخلاق اسلامی در خودتان نفوذ بکند و همه توجه به این مسائل داشته باشید، [میدانید] که از اخلاق اسلامی، یکی از امور مهمش قضیه تفرقه نداشتن و مجتمع بودن است، همه با هم بودن است و تا حالا هم ما هرچه پیشرفت کردهایم از این معنا بوده. تاکنون این جمهوری اسلامی از اولی که انقلاب پیدا شده، چه در آنجایی که قطع ریشههای فساد را کردند و از بین بردند تا آنجایی که در امور کشور کارسازی کردند، بازسازی کردند، در اثر این وحدتی بوده است که اینها داشتهاند که یکی از [نمونههای] اخلاق اسلامی است. (صحیفه امام خمینی، جلد 16، صفحه 173)
*جمهوری اسلامی
|