نامه اخلاقی و عرفانی امام خمینی(ره) به امام موسی صدر در سال ۱۳۵۳ *۸ شهر ذی القعده ۹۴ [۱۳۹۴ ﻫ.ق – شنبه ۲ آذر ۱۳۵۳]
خدمت جناب مستطاب سیدالاعلام و حجهالاسلام آقاى صدر دامت برکاته
بسمه تعالى
به عرض عالى مىرساند: مرقوم محترم که تتمه مرقوم دیگر بود واصل، ولى اصل مرقوم نرسیده؛ از سلامت جنابعالى و مجاهدات شما در راه حقوق شیعه و کوتاه کردن دست ستمکاران متشکر شدم. امید است خداوند تعالى امثال جنابعالى را براى ما حفظ فرماید و ترقیات روز افزون نصیب فرماید که قواى جوانى را در راه «واهِبُ العَطایا»[۱] صرف فرمایید و سرمایههاى نافده[۲] را مبدل به سرمایه باقى نمایید.
آن چه پیش ما است از شئون طبیعت از دست خواهیم داد و بُرد با آنهاست که زایل را فداى لایَزال نمودند و به نعمتهاى لایَزال نایل شدند. «قیل ارجِعوا وَرائَکم فالتَمسوا نُوراً»[۳] گویا وراء، همین عالم طبیعت است که در آن مىشود تحصیل نورانیت کرد و با رفتن از این جا، رجوع محال و تحصیل ممتنع است. از خداوند تعالى توفیق براى طبقه جوان که نور فطرت مثل ما پیرها در آنها خاموش نشده خواهانم و از جنابعالى امید دعاى خیر دارم براى حسن عاقبت که این چند نفسى که باقى مانده صرف «لایَعنى»[۴] نشود مثل آن چه گذشته است.
در جواب مرقومات شریفه بعضى مطالب [را] گفتهام که تذکر دهند.[۵]
والسلام علیکم و رحمهالله
روحالله الموسوی الخمینى
پینوشتها:
* در جلد ۲۱ صحیفه امام، صفحه ۶۱۷، تاریخ نامه ۸ ذیالقعده ۱۳۹۴ مطابق با ۱۲ آذر ۱۳۵۳ درج گردیده که نادرست است.
[۱] . صفاتی از صفات خدواند تعالی: بخشنده هدایا، دهنده نعمتها.
[۲] . نیست شدنی، نابود شدنی، از بین رفتنی، پایان یافتنی.
[۳] . قسمتی از آیه ۱۳ سوره مبارکه حدید. تمام آیه و ترجمه آن چنین است:
«یَوْمَ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ لِلَّذِینَ آمَنُوا انْظُرُونَا نَقْتَبِسْ مِنْ نُورِکُمْ قِیلَ ارْجِعُوا وَرَاءَکُمْ فَالْتَمِسُوا نُورًا فَضُرِبَ بَیْنَهُمْ بِسُورٍ لَهُ بَابٌ بَاطِنُهُ فِیهِ الرَّحْمَةُ وَظَاهِرُهُ مِنْ قِبَلِهِ الْعَذَابُ» : «روزى که مردان منافق و زنان منافق به کسانى که ایمان آوردهاند مىگویند: درنگى کنید تا از نورتان فروغى گیریم. گویند: به دنیا بازگردید و از آنجا نور بطلبید. در این هنگام میانشان دیوارى برآورند که بر آن دیوار درى باشد؛ درون آن رحمت باشد و بیرون آن عذاب.»
[۴] . بیمعنی، بیهوده، پوچ، نامربوط، بیربط، آنچه مهم نیست.
[۵] . در سطر آخر نامه چند کلمه خط خورده که در اصل نامه چنین بوده است.
|