تازهترین گزارشها از زلزلههای پی درپی در هرمزگان سه زلزله پی در پی بالای 6 ریشتر در استان هرمزگان موجب جان باختن پنج نفر و مصدومیت 84 نفر گردید.
زلزله 6.1 ریشتری ساعت 2 و 2 دقیقه بامداد روز شنبه «بندرخمیر» را لرزاند و پسازآن دو زمینلرزه دیگر بالای 6 ریشتر استان را تکان داد.
شدت این زمینلرزهها به حدی بود که در بندرعباس و برخی دیگر از شهرستانهای استان، جزایر خلیج فارس و حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز احساس شد. مردم شهرستانهای بندرعباس، قشم، بندرخمیر و بندرلنگه در پی وقوع این زمینلرزهها بلافاصله به خیابانها آمدند.
محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کانون زلزله41 کیلومتر تا شهرستان کنگ و48 کیلومتر تا بندر لنگه فاصله دارد و در نقاط مختلفی ازاستان احساس شده است. این محل 107 کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد.
برابر گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دستکم پنج پس لرزه دیگر نیز پس از زلزلههای 6 ریشتری این مناطق را لرزانده است که بزرگترین آنها 4.7 ریشتر شدت داشته است.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور صبح روز گذشته در نخستین ساعات پس از وقوع زلزله در حوالی سایه خوش بندرلنگه، در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان، در جریان آخرین وضعیت پس از وقوع زلزله و اعزام تیمهای ارزیاب قرار گرفت.وی با تاکید بر رسیدگی فوری به زلزلهزدگان، از استاندار هرمزگان خواست حداکثر توان و سرعت برای آواربرداری و امداد رسانی به مردم زلزلهزده بهکار گرفته شود.
احمد وحیدی، وزیر کشور نیز دیروز به همراه محمدحسن نامی رئیس سازمان ستاد مدیریت بحران کشور و چند تن دیگر از مسئولان کشوری ازمنطقه زلزلهزده سایهخوش در بندرلنگه استان هرمزگان بازدید نمود. وی از ارسال دو چادر سالنی به ظرفیت 150 نفر و مجهز به کولر برای اسکان زلزلهزدگان توسط نیروی دریایی سپاه خبر داد.
وزیر کشور در گفتوگوی تلفنی با استاندار هرمزگان دستور داد تا امکانات لازم برای امدادرسانی به حادثهدیدگان به سرعت ارسال شود.
ارسال چادر "رابهال" مجهز به تهویه و سیستمهای خنککننده به هرمزگان
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر از ارسال چادر امدادی ویژه این جمعیت مجهز به سیستمهای تهویه و خنککننده به مناطق زلزلهزده خبر داد.
وی گفت: با توجه به شرایط جوی منطقه یک دستگاه چادر امدادی ویژه "راب هال" به ظرفیت حداقل 300 نفر و مجهز به سیستم تهویه و خنککننده به منطقه ارسال شد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: چادرها تحویل هموطنان شده است اما با توجه به شرایط آب و هوایی، چادرهای «راب هال» که چادرهایی بزرگ و گروهی است را نیز ارسال کردیم. این چادرها در منطقه نصب و راهاندازی خواهد شد تا شرایط از نظر آب و هوا مناسبتر شود.
کولیوند گفت: در کنار هموطنان خود هستیم تا شرایطشان به حالت پایدارتری برسد، اما فکر میکنم که باگروههای دیگر، سازمان مدیریت بحران و بنیاد مسکن هماهنگیهای لازم انجام شده که اگر بتوانند، امکاناتی مثل کانکس برای هموطنان فراهم شود چرا که هفته بعد در منطقه احتمال بارش باران وجود دارد.
امدادرسانی اورژانس به مناطق زلزلهزده هرمزگان
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشورهم درباره آخرین وضعیت امدادرسانی اورژانس به مصدومان زلزله در هرمزگان گفت: برابر آخرین آمارها تا ظهر روز شنبه مجموعه 84 نفر مصدوم و 5 فوتی در این زلزله داشتیم که شامل دو زن و سه مرد بودند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور افزود: از میان 84 فرد مصدوم نیز 64 نفر به شکل سرپایی خدمات را دریافت کرده و مابقی به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد 15 نفر همچنان در مراکز درمانی هستند.
خالدی با بیان اینکه وضعیت بهداشت در مناطق زلزلهزده تحت کنترل است گفت: نگرانیهایی با توجه به گرمای هوا در این مناطق بابت گرمازدگی زلزلهزدگان وجود دارد که تمهیدات لازم در این خصوص نیز اتخاذ شده است.
روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور نیزاعلام کرد: با توجه به نقش پزشکی قانونی در شناسایی و تعیین هویت قربانیان حوادث دسته جمعی، علیرغم تعداد محدود فوتیهای این زلزله، تیم بحران پزشکی قانونی هرمزگان صبح روز شنبه به بندرخمیر اعزام شدند تا نسبت به شناسایی و صدور جواز دفن پیکرهای کشف شده در این حادثه اقدام کنند.
براساس این گزارش تعداد تلفات زلزله بندرخمیر پنج نفر اعلام شده که مراحل معاینه و صدور جواز دفن آنان توسط تیم بحران پزشکی قانونی هرمزگان انجام و پیکرها تحویل بستگان شد. اسامی قربانیان این حادثه به این شرح است:
مریم دهنوکوشکی، امیر محمدی، صابر رحیمی، عبدالله صحراگرد، آسیه بشوش.
*جمهوری اسلامی
|