من تصورم این است دولت باید ترمیم اساسی در ساختار خود ایجاد کند تا به بحثهای اختلافی نکشد و بتواند از شرایطی که در آن قرار دارد خارج شود. مجلس نقش نظارتی خود را دارد، اما اینگونه اقدامات زمانبر و پرهزینه، اختلاف بین دو قوه تلقی می شود و تنش در بازار ایجاد میکند؛ به این خاطر دولت خودش باید دست به این تغییرات بزند تا برای جامعه و دولت کم هزینهتر باشد؛ در غیر این صورت مجلس وارد میشود.
جماران: گمانهزنی در مورد استیضاح وزرای دولت سیزدهم، از جمله موضوعات مطرح در رسانه ها طی هفته های اخیر است. بسیاری این خرده را به مجلس میگیرند که مجلس باید از تکرار اتفاقات در وزارت کار و رفاه اجتماعی جلوگیری کند تا دوباره شاهد تجمعات و عملکرد ضعیف در ساختار وزارتخانه نباشیم و امروز با توجه به انتقادات بسیار نسبت به دولت و مجلس نام چهار وزیر در در دستور کار قرار دارد.
در این خصوص غلامرضا نوری قزلجه عضو کمیسیون کشاورزی به خبرنگار جماران گفت: بر عملکرد وزرا بحث دارم. نه در آن حد که گفته شود وزرا باید استیضاح شوند؛ من تصورم این است دولت باید ترمیم اساسی در ساختار خود ایجاد کند تا به بحثهای اختلافی نکشد و بتواند از شرایطی که در آن قرار دارد خارج شود. مجلس نقش نظارتی خود را دارد، اما اینگونه اقدامات زمانبر و پرهزینه، اختلاف بین دو قوه تلقی می شود و تنش در بازار ایجاد میکند؛ به این خاطر دولت خودش باید دست به این تغییرات بزند تا برای جامعه و دولت کم هزینهتر باشد؛ در غیر این صورت مجلس وارد میشود.
دولت به ترمیم کابینه اقدام کند
وی ادامه داد: مجلس نسبت به سال قبل به دولت منتقد است و طبعا مسائل و مشکلات را مطرح می کند، باید حرف مردم زده شود در غیر این صورت مجلس دیگر خاصیت ندارد. این یکی از کارکردهای مهم مجلس است و به خاطر اشکالاتی که در دولت وجود دارد طبیعی است که تقابل بین مجلس و دولت پیش بیاید. پیشنهاد من این است؛ دولت قبل از اینکه مجلس دست به کار شود خودش نسبت به ترمیم کابینه اقدام کند.
استعفای عبدالملکی بهتر از استیضاح بود
نوری در باب استعفای وزرا گفت: استعفای عبدالملکی بهتر از استیضاح بود؛ به نظرم دولت باید در چند وزراتخانه همین کار را انجام دهد. در غیر این صورت مجلس وارد و فضای کش مکش ایجاد میشود، چون بحث یک یا دو وزیر نیست بلکه تعداد وزرا در حال افزایش است و این نشان می دهد وزرا در اجرا دچار مشکل شدهاند.
عملکرد دولت را تا امروز قابل دفاع نمیبینم
وی تصریح کرد: من عملکرد دولت را تا امروز قابل دفاع نمیبینم. چند روز قبل رییس جمهورهم طی صحبتهایی که داشتند دفاع جدی از عملکرد دولت خود نکردند. اتفاقات اخیر چون تورم، وضعیت بازار و کم و کاستیهایی که در حال رخ دادن است همه نشان می دهد که دولت باید کادرسازی مجدد انجام دهد.
بخشی از مشکلات امروز حذف ارز ترجیحی و بخش دیگر لایحه بودجه
نوری در باب مشکلات اقتصادی امروز گفت: بخشی از مشکلات امروز حذف ارز ترجیحی و بخش دیگر لایحه بودجه و بخشی دیگر در داخل و بینالمللی است و یکی از اشکالات مدیریتی عدم اجرای قانون در تبصره یک حذف ارز ترجیحی بود که از قرار کالابرگ صادر و قیمتها تغییر نکند. اینها اشکالات مدیریتی است که پیشبینی نشده بود و تورم نیز بالا رفت، اخیرا هم مرکز آمار بانک مرکزی گزارشی در مورد تورم دادند که عدد بالایی بود.
دولت تا کنون برنامه مشخصی حتی در حد یک صفحه ارائه نداده است
این نماینده مجلس در خصوص ارز ترجیحی افزود: من از ابتدا با حذف ارز ترجیحی مخالف بودم؛ اولین مصاحبه مخالفت با این طرح را من انجام دادم و این جمله را باز تکرار میکنم؛ در نهایت باید ارز ترجیحی حذف شود ولی نه در شرایطی که تورم ۴۰/۵۰ درصد است.
وی یادآور شد: البته جنگ روسیه و اوکراین و اتفاقاتی که در سطح بینالمللی برای کالاها رخ میدهد در این تصمیم بی تاثیر نیست. اما در این مقطع زمانی درست نبود حذف ارز ۴۲۰۰ صورت بگیرد. اجرای این طرح باید به تدریج و در شرایط نرمال اقتصادی اتفاق میافتاد و نیز اینکه باید برنامه درستی برای اجرای آن ارائه می شد؛ اما دولت تا کنون برنامه مشخصی حتی در حد یک صفحه ارائه نداده است.
برخی دوستان در داخل که نمیدانند تا چه اندازه با مخالفت خود به کشور ضربه میزنند
عضو کمیسیون کشاورزی در پایان ادامه داد: بخشی از اقتصاد ما خواسته یا ناخواسته به برجام مرتبط است. اگر برجام احیاء شود؛ نفت خود را فروخته و پولش برمیگردد، کشتیها بیمه شوند و نقل و انتقال مالی صورت بگیرد. طبعا خیلی میتواند کمک کند، البته بخشی هم روانی است و آثار مثبت بسیاری نیز خواهد داشت. در این دوره مخالفتهای دانسته دشمنان خارجی و مخالفتهای ندانستهی برخی دوستان در داخل که نمیدانند تا چه اندازه با مخالفت خود به کشور ضربه میزنند.