وزیر علوم پیشرفته ✍️اینکه بنابر آمار مراکز مسئول طی ۳سال هزاران متخصص حوزه بهداشت و درمان به دلائل مالی و حواشی دیگر به سایر کشورها مهاجرت کرده اند شاید بر اهمیت خبر مربوط به ساره امیری متولد ۱۳۶۶ نیک شهر سیستان و بلوچستان بیفزاید. خانم ساره امیری پس از مهاجرت با خانواده به امارات عربی متحده (دبی) و اتمام تحصیل در رشته کامپیوتر تا ریاست بخش توسعه و پژوهش مرکز فضایی راشد بن محمد با حضور بیش از ۳۵۰ متخصص ارشد از دانشگاه های معتبر جهان رشد کرد. ساره خانم در سال ۹۴ از طرف انجمن بین المللی اقتصاد جزو پنجاه دانشمند جوان جهان معرفی شد.
✍️خانم ساره امیری طی ریاست بر بخش توسعه و پژوهش مرکز فضایی راشد مدیریت طرح پرتاب دومین ماهواره امارات بنام دبی ست - ۲ به فضا را به عهده داشت. ساره خانم جوان در مهر ۱۳۹۶ یعنی ۳۰ سالگی بعنوان وزیر علوم پیشرفته و سپس بعنوان وزارت آموزش عمومی و فناوری آینده انتخاب و مشغول بکار می باشد.
✍️اینکه تصور کنیم اگر ساره خانم ۳۴ ساله بجای مهاجرت مثل همه دختران هوشمند ایران اینجا بود بجای اندیشیدن به بهترین های علوم پیشرفته و نوین جهان برای رشد و توسعه امارات چه دلمشغولی داشت و به چه می اندیشید سخت نیست و ساره ۳۴ ساله هم اگر با ما بود باید معادله فروریختن ابر برج ده طبقه متروپل و معادل سازی معادله هزار مجهولی یارانه عادلانه سازی دریافتی و انفجار سطح عمومی قیمت ها از نان تا خمیر دندان تمرکز داشته بود تا خدای ناکرده به فرمایش آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در امتحان الهی ابر گرانی معیشت مردد نشده و راهی جهنم بدکاران نشود.
✍️اینکه تولیدکنندگان شوینده طی ده روز گذشته برای گران سازی جدید تولید و توزیع محصولات را متوقف کردند حرف جدیدی نیست و قطعاً علی رغم ابلاغیه دولت چنین خواهد کرد اما باید منتظر بود تا سردار وحیدی وزیر کشور رئیسی پس از بازگشت از آبادان در مورد ادعای انحصار افزایش قیمت به چهار قلم کالا در برابر افکار عمومی قرار گرفته و صادقانه شکل گیری سونامی افزایش قیمت ها را توضیح دهد. سردار وحیدی جانشین فرمانده کل قوا در فرماندهی انتظامی همچنین باید از آمار رسمی تکاندهنده رهاسازی نوزاد در اماکن عمومی که آخرینش رها سازی هفته گذشته در سطل زباله بود هم بگوید هرچند مقامات کشورمان هنوز اولویتی جز اندازه گیری میزان بلندی مانتو بانوان را برای کشور نمی شناسند.
✍️اینکه در هر انتخابات عمومی با روش دستی بخشی از آراء ماخوذه به دلایلی مخدوش و باطله اعلام شود موضوع غیر معمولی نیست اما اینکه در رای گیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی که علی الظاهر باید از حداقل سواد در سطح کارشناسی ارشد دانشگاهی و معادل حوزوی برخوردار باشند اعلام ۱۰ رای باطله در انتخاب رئیس مجلس بیشتر به شوخی می ماند. شاید نمایندگان اسمی غیر از اسامی افراد کاندید ریاست بر مجلس را نوشتند؟ شاید خدای ناکرده در اعتراض به گران سازی زندگی معیشتی مردم مطبی اعتراضی نوشتند؟ شاید ... بهرحال انتظار از این مجلس برای تصویب قوانین کارگشا ، ریل گذاری یا اعمال نظارت موثر بر امور کشور بیشتر به شوخی ساده لوحانه یا تلاش عامدانه برای تحمیق بیشتر مجلس می ماند.
✍️اینکه مقام معظم رهبری در دیدار چهارشنبه نمایندگان فرمودند نمایندگان مجلس نباید در انتصابات دولتی دخالت کنند حتماً حرف درستی است و علی الظاهر باید نمایندگان تکلیف شرعی خود بدانند، اما بحث این است که نمایندگان اگر قصد عدم مداخله و سهم خواهی در انتصابات را داشتند چرا با تحمل هزار و یک جور هزینه مادی و معنوی برای ورود به مجلس دست و پا میزدند؟ بهرحال نمایندگان مجلس که علی ظاهر باید مکلف به اجرای تکالیف شرعی ابلاغی از سوی ولی فقیه هم باشند و از سوی دیگر نمی توانند پس از تحمل مشقات فراوان و کسب کرسی مجلس هدف از حضور در مجلس که در بسیاری از موارد سهم خواهی است را نادیده بگیرند بر دوراهی دائمی لاینحل متمایل به منفعت خواهند ماند.
✍️اینکه کشوری به انحاء مختلف نخبگان سایر کشورها را در کنار نخبگان خود شناسایی ، جذب و برای رشد و تعالی کشور بکارگیری کند یعنی مدیریتی مبتنی بر نخبه گرایی و شایسته محوری دارد اما به فرمایش رئیسی رئیس جمهور وقتی اولین اولویت دولت جدید تسویه گسترده و جایگزین سازی تام مدیریتی است یعنی شایسته گریزی و مرگ نخبه گرایی نتیجه گریزناپذیر و سرنوشت محتوم کشور است و اینگونه نمی توان به شایسته گزینی امید داشت و متاسفانه بسیاری از نخبگان ، شایستگان و متخصصین برای حفظ توانمندی و برخوردی از امکان رشد علمی و شغلی راهی جز انتخاب محیطی برای کار و زندگی به جز کشورشان ندارند. ۷خرداد۰۱
|