تاريخ انتشار: 12 ارديبهشت 1401 ساعت 01:36:49
ماه رمضان خونین افغانستان

در دهه آخر ماه مبارک رمضان که ایام به اوج رسیدن معنویت را در خود دارد، شهرهای مختلف افغانستان صحنه انفجارهای مرگبار بودند و بیش از 700 نفر از مردم بی‌گناه این کشور با زبان روزه به قتل رسیدند و هزاران نفر نیز به خاک و خون کشیده شدند.
مزارشریف، شاهد بیشترین جنایات بود بطوری که در چند روز پیاپی پنج انفجار در مساجد و مراکز مذهبی این شهر صورت گرفت و علاوه بر ده‌‌ها نفر از شیعیان که در این انفجارها به قتل رسیدند، 5 نفر نیز که از کارگران یک معدن بودند در راه بازگشت از کار به مزارشریف توسط تروریست‌ها بازداشت و درجا تیرباران شدند. در ایالت قندوز و در شهر کابل نیز انفجارهائی صورت گرفتند که طی آنها نیز ده‌ها نفر از اهل‌سنت جان باختند. قبل از این انفجارها، در سه انفجار نیز در غرب کابل جان ده‌ها دانش‌آموز گرفته شد و در مجموع این جنایات بیش از 1000 نفر زخمی و دچار نقص عضو شدند.
در این جنایات، تفاوتی میان شیعه و سنی وجود ندارد، زیرا آنها همگی اهداف تروریست‌های تکفیری هستند و این تروریست‌ها در نگاه تکفیرشان تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیستند. دو مسجد متعلق به اهل‌سنت که در ایالت قندوز و شهر کابل هدف حمله تروریستی قرار گرفته‌اند هردو متعلق به سنی‌مذهبانی با گرایش تصوف بودند، گرایشی که بشدت مورد خشم گروه‌های تروریستی تکفیری هستند و به همین دلیل آماج حملات جنایت‌بار آنها قرار می‌گیرند. علاوه بر این، تروریست‌های تکفیری اعم از طالبان و داعش معتقدند هرکس حاضر به پذیرفتن اعتقادات و حاکمیتشان نشود، واجب‌القتل است و جان و مال و ناموس او بر این گروه‌ها مباح می‌باشد. بنابراین، داعش و طالبان در هدف قرار دادن مخالفین خود، تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نمی‌شوند.
در یک فیلم کوتاه حاوی گفتگوی یک افسر مرزبان ایرانی در مرز افغانستان با یک مرزبان طالبان، هنگامی که مرزبان ایرانی به او می‌گوید ما هر دو بنده‌های خدا هستیم و نباید با همدیگر دعوا کنیم، مرزبان طالبان در جواب به او می‌گوید: «بنده خدا داریم تا بنده خدا».
این سخن مرزبان طالبان به روشنی نشان می‌دهد این گروه خودمحور، هیچکس جز خودشان را شایسته بندگی خدا نمی‌دانند و دقیقاً همین نگاه است که کشتار دیگران را در نظر آنها مباح جلوه داده و آنها برای تحکیم سلطه خود از هیچ جنایتی دریغ نمی‌کنند.
نکته مهم اینست که یکی از ترفندهای طالبان حاکم بر افغانستان، نسبت دادن انفجارها به داعش است. با اینکه هفته گذشته معاون سخنگوی حکومت خودخوانده طالبان گفت در افغانستان چیزی به نام داعش وجود ندارد، منابع وابسته به طالبان بعد از وقوع هر انفجار می‌گویند داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته است. این دوگانگی به روشنی نشان می‌دهد تمام جنایات توسط خود طالبان انجام می‌شوند و این فرافکنی‌ها برای اینست که سران طالبان بتوانند در سطح منطقه و جهان خود را مخالف ترور جلوه بدهند و با توسل به فریبکاری به هدف خود که به رسمیت شناخته شدن توسط دولت‌هاست نزدیک شوند.
این ترفند گروه تروریستی طالبان برای افکار عمومی در داخل و خارج افغانستان کاملاً افشا شده و نمی‌تواند کسی را فریب بدهد. همه می‌دانند که این گروه تروریستی تکفیری در داخل خود اقدام به تقسیم کار کرده است. یک بخش، مسئولیت تصفیه خونین مخالفین و هموار ساختن راه برای حاکمیت بلامعارض طالبان را برعهده گرفته و گروه دیگر موظف است این جنایات را به گردن داعش بیندازد و حکومت خودخوانده طالبان را تبرئه کند.
جالب است که طالبان حتی با نقش ‌بازی کردن در همین صحنه‌های ساختگی نیز آشنائی ندارند. آنها جنایت‌های روزهای گذشته را با قاطعیت محکوم نکردند و با محدودیت‌هائی که برای انتقال قربانیان و زخمی‌ها به جود آوردند و سانسورهای خبری شدیدی که اِعمال کردند نشان دادند که خودشان در پشت صحنه این جنایات قرار دارند.
در مجموع، عملکرد 9ماهه طالبان در دوران جدید حاکمیتشان بر افغانستان کاملاً نشان داده است که این گروه به چیزی غیر از حاکمیت خود بدون حضور اقوام و مذاهب فکر نمی‌کند و به انتخابات نیز هرگز تن درنخواهد داد. بنابراین، دولت‌ها به ویژه همسایگان افغانستان نباید خود را سرگرم بازی‌های فریبکارانه طالبان کنند. ضرورت حفاظت از امنیت منطقه و نجات دادن مردم افغانستان از خطر حاکمیت درازمدت این گروه تروریستی ایجاب می‌کند دولت‌های همسایه به هر شکل که می‌توانند به مردم افغانستان برای خلاص شدن از شر طالبان کمک کنند.
*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 1860
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=92968
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.