برجام شریف ✍️اینکه پس از اخطار تند سرپرست وزارت خارجه طالبان به جمهوری اسلامی ایران در مورد ضرورت برخورد مناسب با سیل اتباع در حال عزیمت و مقیم ایران بلافاصله شاهد تعرض به سفارت ایران در کابل و کنسولگری در هرات بودیم یا تصاویر تحقیرآمیز تخریب نمای بیرونی سفارت با بیل و کلنگ توسط نیروهای مسلح را مشاهده کردیم یعنی توضیح مقامات طالبان چیز مهمی نخواهد بود، هرچند یادآور خاطره قتل عام کارکنان کنسولگری ایران در مزارشریف است و رئیسی هنوز در مورد جایگاه طالبان در سیاست خارجه دولتش توضیح نداده است.
✍️اینکه چرا کمال خرزای وزیر وقت امور خارجه ایران و رئیس فعلی شورای روابط خارجی با پرواز ویژه پرواز ممنوع عراق را شکست و در فرودگاه بغداد نشست چه دستاورد و دریافتی از طرف صدام برای ایران داشت هرگز مورد توضیح قرار نگرفته است، اما انتظار دریافت توضیح از مدافعین وطنی طالبان یا طالبانیزم که در برابر تحقیر مستمر ایران از سوی طالبان ساکتند حتماً درخواست زیادی نیست، هرچند فرمانده انتظامی طی روز گذشته اظهارات آقای رئیسی رئیس جمهور و سردار وحیدی وزیر کشور مبنی بر ورود روزانه ۵-۴ هزار تبعه افغانستانی به ایران را تکذیب کرد.
✍️اینکه سفیر ایران در افغانستان علی رغم برخورداری از سوابق عالی و اختیارات تام و حتی همراهی نماینده ویژه ایران در موضوع افغانستان چرا قادر به تشخیص پیچیدگی یا بحرانی شرایط حمله به سفارت و کنسولگری نبود یا در انتقال و توجیه اطلاعات برای تهران ناتوان بود بماند اما انتصاب آل صادق متولد عراق به سفارت ایران در بغداد بجای سردار ایرج مسجدی شاید راهکار مناسبی برای سفارت در کابل هم باشد.
✍️اینکه مقام معظم رهبری فرمودند: "نقد باید با خوش بینی و خالی از سوء ظن باشد نباید نسبت به کسی که در وسط میدان و خط مقدم حضور دارد سوء ظن داشت" شاید یادآور پنج سال جنگ مجلس و بسیاری از ارکان حکومت علیه رئیس جمهور سابق روحانی و دکتر ظریف هم باشد. روحانی - ظریف که در حین مذاکره با وزرای خارجه ۱+۵ که ایران را با تصویب قطعنامه های پی در پی فصل هفتمی به سیاه چاله تحریم جهانی کشانده بودند در حال نبرد دیپلماتیک بوده و همزمان به صد اتهام که کمترینش جاسوسی برای دشمن و خیانت به ایران بود متهم می شدند. روزهایی که هر چه بیشتر به مراکز ذیربط گزارش می دادند، مخالفین برای تخریب حریص تر بودند، برجام پاره کرده و آتش میزدند، هر چند روز یک مصوبه ضد مذاکره داشتند. دورانی که تلویزیون حتی یک روز از پنج سال را بدون حمله به دستگاه دیپلماسی و رئیس جمهور بخت برگشته سپری نکرد تا این روزها که مدال افتخار دبیری جشنواره فیلم فجر را هم به گردن سازنده گاندو آویختند تا مردم ایران بدانند برجام بدون ظریف می تواند برجام شریف و قابل افتخار باشد.
✍️اینکه در آن روزها هم رهبری بارها با ذکر تعابیری انحصاری به تعریف و تمجید از روحانی و دکتر ظریف پرداخت اما گوش شنوایی نبود بماند، گرچه همصدایی جریان داخلی با اسرائیل و بعدها با مثلث ترامپ ، عربستان و اسرائیل برای ممانعت از اجرای برجام حتماً فراموش نخواهد شد مانند تبریک پیروزی برجام که به برکناری و خانه نشینی مرحوم سرلشکر فیروز آبادی رئیس وقت ستاد کل نیروهای مسلح منجر تا سایر تبریک گفته ها مانند سردار رضایی و سردار قالیباف تا ولایتی سکوت کرده یا علیه برجام بیانیه خوانی کنند.
✍️اینکه رئیسی مدعی شد راهبرد مقام معظم رهبری در مورد مذاکره راهبرد در حال پیگیری دولت است حتماً با تاکید معظم له بر اینکه "کار مذاکره هم به گونه خوبی پیش می رود و هیات مذاکره کننده ما هم تا اینجا در برابر زیاده خواهی های طرف مقابل(آمریکا) مقاومت کرده است و ان شاءالله ادامه پیدا خواهد کرد" قابل تایید است یا مقام معظم رهبری تاکید فرمودند "اگر مقاومت تیم مذاکره کننده ایران به ثمر بنشیند ان شاءالله طرف مقابل (آمریکا) ناچار از بازگشت به تعهدات برجام خواهد بود" نکته بسیار مهمی است برجامی که به تصریح و تاکید مقام معظم رهبری "با بدعهدی طرف مقابل (آمریکا)" از اجرای کامل بازمانده است.
✍️اینکه دولت های مختلف در موضوعات راهبردی کشور با شیوه های متفاوت اما در یک مسیر حرکت کنند می تواند نشانه رشد و عقلانیت حاکمیتی باشد چنانکه مقام معظم رهبری بازگرداندن آمریکا به انجام تعهدات برجام را "کسب پیروزی در مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا در وین" اعلام فرمودند مانند تعهدات مندرج در برجام که تیم روحانی - ظریف در رویارویی با اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا توانستند علی رغم مخالفت های همسو داخلی و صهیونیسم به جهان تحمیل کنند. ۲۴فروردین۰۱
|