موج جدید کرونا با مسافرتهای نوروزی ایجاد میشود با نزدیک شدن به ایام نوروز مردم خود را برای سفر آماده میکنند، اما هنوز نگرانیهایی در خصوص افزایش شمار مبتلایان به کرونا وجود دارد.
سخنگوی علوم پزشکی گیلان گفت: با توجه به ماهیت ویروس کرونا و قابلیت سرایت بسیار بالای سویه امیکرون، مسافرتها و دورهمیهای خانوادگی که متعاقب مسافرت ایجاد میشود، میتواند موجب افزایش مجدد بستریها شود.
دکتر فردین مهرابیان از بستری شدن ۱۲۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان گیلان طی روز پنجشنبه خبر داد و افزود: در مجموع ۵۵۴ بیمار کرونایی در سطح بیمارستانهای گیلان بستری هستند و ۱۰۵ بیمار بدحال داریم.
وی با بیان اینکه روند کاهشی محسوس بستریها از هفته گذشته آغاز شده است، ادامه داد: تداوم این روند کاهشی منوط به رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار واکسیناسیون کودکان و بزرگسالان است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دوران نهفتگی بیماری کووید به ویژه سویه امیکرون را حدود سه تا ۱۴ روز دانست و یادآور شد: حدود ۸۱ درصد از بیماران مبتلا به صورت بی علامت هستند و یا علائم خفیف دارند.
وی با بیان اینکه انتقال ویروس از طریق ترشحات تنفسی یعنی سرفه، عطسه و صحبت کردن از فردی به فرد دیگر صورت میگیرد، تاکید کرد: رعایت فاصله فیزیکی حداقل دو متر و استفاده از تهویه مناسب و ماسک میتواند از شیوع این بیماری جلوگیری کند.
مهرابیان در خصوص ایجاد موج جدید کرونا با مسافرتهای نوروزی گفت: با توجه به ماهیت ویروس کرونا و قابلیت سرایت بسیار بالای سویه امیکرون، مسافرتها و دورهمیهای خانوادگی که متعاقب مسافرت ایجاد میشود، میتواند موجب افزایش مجدد بستریها شود لذا قطعا عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی موجهای بعدی را به دنبال دارد.
واکسیناسیون کرونا در کودکان را جدی بگیرید
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران نیز ضمن اشاره به شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور، گفت: هنوز مهمترین ابزار محافظتی در برابر این بیماری، واکسن است. باید واکسیناسیون کودکان جدی گرفته شود؛ این درحالیست که هنوز پوشش واکسیناسیون سنین زیر ۱۲ سال در مقایسه با گروههای سنی بالای ۱۲ سال، کمتر است.
دکتر احسان مصطفوی افزود: براساس شواهد موجود و مدلسازیهای صورت گرفته به نظر میرسد که ما در موارد ابتلا و بستری و در روزهای اخیر در مورد موارد مرگ، پیک اپیدمی را سپری کردهایم. انتظار داریم در هفتههای آتی شاهد کاهش قابل توجه موارد ابتلا، بستری و مرگ باشیم.
وی تاکید کرد: ابزارهای محافظتی در برابر کرونا تغییری نکرده است. همچنان مهمترین ابزار در اختیار ما واکسن است که به صورت جدی پیشنهاد میکنم افرادی که هنوز برای تزریق دز سوم مراجعه نکردند، حتما اقدام کنند. از طرفی میبایست واکسیناسیون کودکان جدی گرفته شود. هنوز پوشش واکسیناسیون زیر ۱۲ سال در مقایسه با گروههای سنی بالای ۱۲ سال کمتر است.
این اپیدمیولوژیست با اشاره به نزدیکی به ایام نوروز، ادامه داد: همچنان توصیه میکنیم اگر میشود مردم سفرها را یا به تعویق اندازند و یا به سفر نروند. در صورت الزامی بودن سفر باید از حضور در تجمعات پیشگیری کرده و ابزارهایی مانند ماسک را استفاده کنیم. همچنین سعی کنیم در سفر از تماس نزدیک با گروههای پرخطر از جمله مسنترها که در معرض خطر ابتلا به انواع شدید بیماری هستند خودداری کنیم تا سفری که برای آرامش و راحتی میرویم منجر به ناراحتی نشود.
تزریق بیش از ۳۲۵ هزار دُز واکسن کرونا در کشور طی دو روز گذشته
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۳۲۵ هزار و ۳۲۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
تا کنون ۶۳ میلیون و ۴۲ هزار و ۵۴۲ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۱۲۸ نفر دُز دوم و ۲۳ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۷۵۶ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده اند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۴۲۶ دُز رسید. طی دو روز گذشته نیز ۳۲۵ هزار و ۳۲۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
۱۵۴ فوتی و ۶۴۷۰ ابتلای جدید کرونا در کشور
طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۶هزار و ۴۷۰ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۵۴ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.
از 12 اسفند 1400 تا ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۷۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۷۵ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۸۰ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. متاسفانه طی دو روز گذشته، ۱۵۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۷ هزار و ۵۹۳ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۱۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. 4هزار و ۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۴۷ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۲۰۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۱۸۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
*جمهوری اسلامی
|